Sport

Dansk melding: VM-trup kan få tilgang af flere NHL-spillere

Rob Carr/Ritzau Scanpix

Kim Pedersen, general manager i Danmarks Ishockey Union, håber på flere NHL-spillere i den danske VM-trup.

Lars Eller blev sammen med Washington Capitals slået ud i NHL-slutspillet natten til torsdag dansk tid, og måske kan ishockeystjernen deltage for Danmark ved VM i maj.

I sidste sæson gik Lars Eller hele vejen og var med til at vinde Stanley Cup-trofæet, så derfor kunne han ikke være med til VM på hjemmebane i maj 2018.

Det bliver dog tidligst afklaret i weekenden, om der er mulighed for Lars Ellers deltagelse ved det kommende VM.

Det samme gælder for NHL-målmanden Frederik Andersen, der røg ud af NHL-slutspillet sammen med Toronto Maple Leafs forleden.

- Der går altid lige et par dage, hvor de skal igennem det, de kalder "extra talks" og lægetjek. Før taler vi ikke rigtigt med dem.

- Vi har jo talt med dem tidligere på sæsonen, og de har som udgangspunkt alle erklæret sig klar, hvis de er friske. Så det håber vi på, at de er, siger Kim Pedersen, general manager i Danmarks Ishockey Union (DIU).

Før VM skal Danmark spille to testkampe mod Norge, inden holdet møder Østrig i en sidste testkamp 5. maj. VM begynder 10. maj, og Danmark åbner med en kamp mod Frankrig 11. maj.

- Der kommer sjældent noget godt ud af at ringe til dem, ti minutter efter at de er slået ud. Der er humøret som regel ikke det bedste

- Vi når ikke at få dem med til kampene mod Norge alligevel. Så vi er ikke presset. Vi tager en snak med dem i løbet af weekenden og får en status.

- Vi skal tale med Lars og Frederik, og så har vi også kontakt med Alexander True i San José, siger Kim Pedersen.

For at få godkendelse til at tage til VM skal NHL-klubbens læge bestemme, om spilleren er fit for fight.

Det er fortsat uafklaret, om Winnipeg Jets-spilleren Nikolaj Ehlers kan komme med i den danske VM-trup på grund af en skade.

- Status på Nikolaj er stadig tvivlsom. Han kommer hjem en af dagene, og vi har aftalt med Nikolaj, at vi kigger på ham i starten af maj.

- Er skaden helet, og er han klar? Så tager vi en snak med Winnipeg, og så ser vi, hvor langt vi når. Jeg ved, at Nikolaj super gerne vil spille.

- Men hvis han har en skade, så han ikke kan skøjte, så er det ligegyldigt, siger Kim Pedersen.

/ritzau/

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ildsjælen Frederikke nyder gymnastik og fællesskab: - Når jeg cykler forbi skolerne, vinker børnene til mig

112

Knivstikkeri i Ådum: Fuld mand stak sin kammerat

112

Udrykning i nat til genbrugsplads: Småt brændbart futtede af

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce