Annonce
Erhverv

Dansk iværksætterfirma ansætter TV2-formand som ny topchef

Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix
Airhelp har ansat TV2-formand Jimmy Maymann som ny direktør. Han erstatter stifteren af selskabet.

Tirsdag kan det danske iværksætterfirma Airhelp løfte sløret for tilgangen af en prominent, ny topchef.

Ifølge Berlingske vil selskabet, der leverer services til flypassagerer, præsentere Jimmy Maymann som ny administrerende direktør.

- Jeg er lige så begejstret, som da jeg startede mit første selskab i 1995.

- Jeg har været med som investor, siden der ikke var nogen forretning, og hvis ikke jeg havde det, så havde jeg heller ikke sagt ja til jobbet.

- Men jeg har set udviklingen og kan se mulighederne, siger Jimmy Maymann til Berlingske.

Jimmy Maymann er blandt andet kendt for at være bestyrelsesformand i TV2.

Det seneste år har han også været bestyrelsesformand hos Airhelp. Men nu kommer han tættere på den daglige drift i sin rolle af direktør.

På direktørposten afløser han Henrik Zillmer, som også er stifter af Airhelp. Han overtager i stedet Jimmy Maymanns formandspost.

Airhelp har ved hjælp af kunstig intelligens opbygget en forretning, der hjælper med at hente erstatninger hjem til flypassagerer, som har været ude for forsinkelser eller aflysninger.

Ifølge Berlingske har Airhelp mere end 750 ansatte fordelt på 35 lande. Firmaet blev etableret i 2013.

Ud over sine forskellige bestyrelsesposter har Jimmy Maymann gennem årene selv prøvet kræfter med tilværelsen som både iværksætter og direktør.

I 2011 solgte han eksempelvis videoplatformen GoViral til den amerikanske medievirksomhed AOL. Dengang fulgte Jimmy Maymann med til AOL, hvor han i flere år havde en ledende stilling i selskabet.

Højdepunktet nåede han i årene 2012-2015, hvor han var administrerende direktør for onlinemediet Huffington Post, som AOL overtog i 2011.

Efter flere år i udlandet er han nu vendt hjem til Danmark med sin familie.

/ritzau/

Annonce
Link til artikel hos Berlingske
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Mellemstort kvægbrug er gået konkurs

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Navne

Tjener fra Kommandobroen vinder legat

Annonce