Annonce
Læserbrev

Dansk Industri: Flere unge skal inspireres til at tage en erhvervsuddannelse

Læserbrev: Der er brug for, at flere unge fra Midt- og Vestjylland uddanner sig til snedker, murer, tømrer, struktør eller andre håndværksfag. Heldigvis har vi mange gode unge rollemodeller til at vise de mange muligheder en erhvervsuddannelse giver, og hvor dygtig en håndværker man kan blive, hvis man arbejder hårdt for det.

Det gælder for eksempel murerlærling Nikolaj Skydsgaard Hansen fra HNN Byggefirma i Videbæk, der i år var med til VM i håndværksfag. Han kunne rejse fra Rusland med en flot niende plads og en ’Medaillon of Excellence’ for sin høje præstation under konkurrencen.

Kære unge, jeg håber, at dygtige håndværksprofiler som Nikolaj Skydsgaard Hansen kan være med til at inspirere jer til søge mod bygge- og anlægsbranchen.

I kan jo starte med at snuse til de stolte håndværkertraditioner ved at tage en uge i erhvervspraktik i en af de mange lokale virksomheder. Her kan I få en smagsprøve på, hvad det vil sige at arbejde som blandt andet brolægger, tømrer eller murer.

Fra 2020 bliver det obligatorisk for alle folkeskoler at tilbyde, at deres elever kan komme i erhvervspraktik, og jeg håber, at I vil gribe den mulighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Det kontantløse samfund: Corona-krisen kan skubbe mønter og sedler i graven

Annonce