Annonce
Læserbrev

Dansk Industri: Flere unge skal inspireres til at tage en erhvervsuddannelse

Læserbrev: Der er brug for, at flere unge fra Midt- og Vestjylland uddanner sig til snedker, murer, tømrer, struktør eller andre håndværksfag. Heldigvis har vi mange gode unge rollemodeller til at vise de mange muligheder en erhvervsuddannelse giver, og hvor dygtig en håndværker man kan blive, hvis man arbejder hårdt for det.

Det gælder for eksempel murerlærling Nikolaj Skydsgaard Hansen fra HNN Byggefirma i Videbæk, der i år var med til VM i håndværksfag. Han kunne rejse fra Rusland med en flot niende plads og en ’Medaillon of Excellence’ for sin høje præstation under konkurrencen.

Kære unge, jeg håber, at dygtige håndværksprofiler som Nikolaj Skydsgaard Hansen kan være med til at inspirere jer til søge mod bygge- og anlægsbranchen.

I kan jo starte med at snuse til de stolte håndværkertraditioner ved at tage en uge i erhvervspraktik i en af de mange lokale virksomheder. Her kan I få en smagsprøve på, hvad det vil sige at arbejde som blandt andet brolægger, tømrer eller murer.

Fra 2020 bliver det obligatorisk for alle folkeskoler at tilbyde, at deres elever kan komme i erhvervspraktik, og jeg håber, at I vil gribe den mulighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce