Annonce
Ringkøbing

Dansk Folkeparti redder Qvists politiske liv - og årsløn

Lennart Qvist (løsgænger) kan med Dansk Folkepartis melding fortsætte som formand for socialudvalget, selv om han har forladt Venstre. Arkivfoto

Lennart Qvist skal fortsat være formand for socialudvalget, lyder den klare melding fra Dansk Folkeparti, som dermed sikrer flertal for at Qvist bliver på posten.

Annonce

Ringkøbing-Skjern: Socialudvalgsformand Lennart Qvists pludselige exit fra Venstre får ingen betydning for hans formandspost.

Dansk Folkeparti har netop fastslået, at man bakker op om, at Qvist skal fortsætte på formandsposten - selv om kommunalvalgets konstitueringsaftale mellem samtlige partier siger, at der skal være en Venstre-mand i spidsen for udvalget.

- Der kan ikke sættes en finger på Lennarts arbejde som socialudvalgsformand. Han er dygtig og vellidt. Derfor ser vi ingen problemer i at han kan fortsætte, siger Dansk Folkepartis gruppeformand Kristian Bøgsted, der også understreger, at stabiliteten overfor borgerne har en betydning.

Dermed redder partiet Lennart Qvists politiske liv som udvalgsformand - og indtægten på 286.000 kroner, som er vederlaget for posten.

Annonce

Utænkeligt, at Qvist kunne fortsætte

Dansk Folkeparti har begge sine mandater i socialudvalget, som altså støtter Qvist. Tidligere har SF's medlem af udvalget Niels Rasmussen gjort det samme, og da det må formodes, at Qvist også selv ønsker at fortsætte som formand, er flertallet i udvalget i hus. Og da beslutningen ligger i det syv mand store udvalg, kan Qvist altså fortsætte på trods af sin udmelding af Venstre.

Dermed bliver det ligegyldigt, hvordan Venstre, Socialdemokratiet og Kristendemokraterne forholder sig til spørgsmålet om Lennart Qvist politiske fremtid.

Venstre skal her til eftermiddag holde gruppemøde om sagen. Det samme skal Socialdemokratiet og KD, men de tre partier kan altså ikke vælte Qvist - hvis de kom til den konklusion, at de ønsker det. Tidligere har kilder i Venstre ellers overfor Dagbladet fastslået, at det ville være utænkeligt, at Lennart Qvist kunne fortsætte som formand.

Kristian Bøgsted understreger, at Dansk Folkeparti ikke ønsker at blande sig i Venstres interne problemer. Men det kommer han altså indirekte til at gøre med sin opbakning.

Det har ikke været muligt at træffe borgmester Hans Østergaard (V) for en kommentar til den overraskende melding. Ligesom Lennart Qvist (løsgænger) ikke er vendt tilbage på Dagbladets henvendelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce