Ringkøbing

Dansk Folkeparti redder Qvists politiske liv - og årsløn

Lennart Qvist (løsgænger) kan med Dansk Folkepartis melding fortsætte som formand for socialudvalget, selv om han har forladt Venstre. Arkivfoto

Lennart Qvist skal fortsat være formand for socialudvalget, lyder den klare melding fra Dansk Folkeparti, som dermed sikrer flertal for at Qvist bliver på posten.

Ringkøbing-Skjern: Socialudvalgsformand Lennart Qvists pludselige exit fra Venstre får ingen betydning for hans formandspost.

Dansk Folkeparti har netop fastslået, at man bakker op om, at Qvist skal fortsætte på formandsposten - selv om kommunalvalgets konstitueringsaftale mellem samtlige partier siger, at der skal være en Venstre-mand i spidsen for udvalget.

- Der kan ikke sættes en finger på Lennarts arbejde som socialudvalgsformand. Han er dygtig og vellidt. Derfor ser vi ingen problemer i at han kan fortsætte, siger Dansk Folkepartis gruppeformand Kristian Bøgsted, der også understreger, at stabiliteten overfor borgerne har en betydning.

Dermed redder partiet Lennart Qvists politiske liv som udvalgsformand - og indtægten på 286.000 kroner, som er vederlaget for posten.

Utænkeligt, at Qvist kunne fortsætte

Dansk Folkeparti har begge sine mandater i socialudvalget, som altså støtter Qvist. Tidligere har SF's medlem af udvalget Niels Rasmussen gjort det samme, og da det må formodes, at Qvist også selv ønsker at fortsætte som formand, er flertallet i udvalget i hus. Og da beslutningen ligger i det syv mand store udvalg, kan Qvist altså fortsætte på trods af sin udmelding af Venstre.

Dermed bliver det ligegyldigt, hvordan Venstre, Socialdemokratiet og Kristendemokraterne forholder sig til spørgsmålet om Lennart Qvist politiske fremtid.

Venstre skal her til eftermiddag holde gruppemøde om sagen. Det samme skal Socialdemokratiet og KD, men de tre partier kan altså ikke vælte Qvist - hvis de kom til den konklusion, at de ønsker det. Tidligere har kilder i Venstre ellers overfor Dagbladet fastslået, at det ville være utænkeligt, at Lennart Qvist kunne fortsætte som formand.

Kristian Bøgsted understreger, at Dansk Folkeparti ikke ønsker at blande sig i Venstres interne problemer. Men det kommer han altså indirekte til at gøre med sin opbakning.

Det har ikke været muligt at træffe borgmester Hans Østergaard (V) for en kommentar til den overraskende melding. Ligesom Lennart Qvist (løsgænger) ikke er vendt tilbage på Dagbladets henvendelse.

0/0
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Et Æ, et Ø og et Å: Rafaellas tatovering vil minde hende om en skøn tid i Vestjylland

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk For abonnenter

Nicoline, Kasper og Lukas: Hvis vi ikke havde klubben, ville vi sidde hjemme foran en skærm

Skjern

Kjærgaard er færdig som kommunaldirektør

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tvinds Fælleseje øger sit millionoverskud

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

Erhverv

Nu kan man snart få kinesisk mad i Borris igen

Danmark For abonnenter

Far, mor og søn blev dræbt i flystyrt på Island: Svært at fatte, hvad der er sket

112

Vold: 15-årig knallertkører slået ned med teleskopstang

Ringkøbing-Skjern

Ikke i min baghave: Det er for let at slippe for upopulære vindmøller og biogasanlæg