Annonce
Ringkøbing

Dansk Folkeparti redder Qvists politiske liv - og årsløn

Lennart Qvist (løsgænger) kan med Dansk Folkepartis melding fortsætte som formand for socialudvalget, selv om han har forladt Venstre. Arkivfoto

Lennart Qvist skal fortsat være formand for socialudvalget, lyder den klare melding fra Dansk Folkeparti, som dermed sikrer flertal for at Qvist bliver på posten.

Ringkøbing-Skjern: Socialudvalgsformand Lennart Qvists pludselige exit fra Venstre får ingen betydning for hans formandspost.

Dansk Folkeparti har netop fastslået, at man bakker op om, at Qvist skal fortsætte på formandsposten - selv om kommunalvalgets konstitueringsaftale mellem samtlige partier siger, at der skal være en Venstre-mand i spidsen for udvalget.

- Der kan ikke sættes en finger på Lennarts arbejde som socialudvalgsformand. Han er dygtig og vellidt. Derfor ser vi ingen problemer i at han kan fortsætte, siger Dansk Folkepartis gruppeformand Kristian Bøgsted, der også understreger, at stabiliteten overfor borgerne har en betydning.

Dermed redder partiet Lennart Qvists politiske liv som udvalgsformand - og indtægten på 286.000 kroner, som er vederlaget for posten.

Annonce

Utænkeligt, at Qvist kunne fortsætte

Dansk Folkeparti har begge sine mandater i socialudvalget, som altså støtter Qvist. Tidligere har SF's medlem af udvalget Niels Rasmussen gjort det samme, og da det må formodes, at Qvist også selv ønsker at fortsætte som formand, er flertallet i udvalget i hus. Og da beslutningen ligger i det syv mand store udvalg, kan Qvist altså fortsætte på trods af sin udmelding af Venstre.

Dermed bliver det ligegyldigt, hvordan Venstre, Socialdemokratiet og Kristendemokraterne forholder sig til spørgsmålet om Lennart Qvist politiske fremtid.

Venstre skal her til eftermiddag holde gruppemøde om sagen. Det samme skal Socialdemokratiet og KD, men de tre partier kan altså ikke vælte Qvist - hvis de kom til den konklusion, at de ønsker det. Tidligere har kilder i Venstre ellers overfor Dagbladet fastslået, at det ville være utænkeligt, at Lennart Qvist kunne fortsætte som formand.

Kristian Bøgsted understreger, at Dansk Folkeparti ikke ønsker at blande sig i Venstres interne problemer. Men det kommer han altså indirekte til at gøre med sin opbakning.

Det har ikke været muligt at træffe borgmester Hans Østergaard (V) for en kommentar til den overraskende melding. Ligesom Lennart Qvist (løsgænger) ikke er vendt tilbage på Dagbladets henvendelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Skatteborgerne skal se aftalerne: Kommunen betalte én million for lokaler, men brugte kun for 700.000

Annonce