Annonce
Ringkøbing-Skjern

Dansk Folkehjælp er klar med akut hjælp til sårbare ældre

Dansk Folkehjælp har, i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune, iværksat akuthjælp til sårbare ældre, der blandt andet kan få hjælp til indkøb af mad og medicin samt hjælp til praktiske gøremål. Ældre kan søge om hjælp ved at kontakte kommunen og borgere kan melde sig som frivillige hos Dansk Folkehjælp.

Ringkøbing-Skjern: Dansk Folkehjælp har i mange år hjulpet ensomme ældre gennem projektet SeniorNET. Derfor er det naturligt for organisationen også at iværksætte særlige initiativer, der kan hjælpe sårbare ældre gennem tiden med Corona, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

- For Dansk Folkehjælp er det naturligt at træde til i ekstraordinære situationer, og denne pandemi er helt ekstraordinær. Sammen med Ringkøbing-Skjern Kommune har vi iværksat et initiativ, hvor frivillige kan hjælpe sårbare ældre med alt fra indkøb til udbringning og praktiske gøremål. Indsatsen er en støtte til de opgaver, som kommunen må finde relevante, og som kan løses med hjælp fra organisationens frivillige. Er man pårørende til en ældre i en særlig sårbar situation, opfordres man til at tage kontakt til den ældres kommune og høre, hvordan de kan hjælpe. Tilsvarende får vi brug for mange frivillige som vil hjælpe, som kan melde sig via Dansk Folkehjælp, siger Generalsekretær for Dansk Folkehjælp Klaus Nørlem.

Annonce

Søger frivillige hjælpere

Det er Dansk Folkehjælps håb, at mange borgere vil melde sig som frivillige via www.folkehjaelp.dk. Der behov for hjælp på følgende områder:

1) dagligvare indkøb og udbringning

2) medicinindkøb og udbringning

3) madudbringning

4) nødvendig praktisk hjælp.

Alle borgere, der har mulighed for at transportere varer og/eller hjælpe med praktisk assistance i hjemmet, kan melde sig som frivillig. Det kræver dog en ren straffeattest samt indgåelse af frivillig aftale med Dansk Folkehjælp, herudover vil de være en fordel at have kørekort. Interesserede frivillige kan læse mere på www.folkehjaelp.dk eller kontakte Dansk Folkehjælp på 70 220 230 eller post@folkehjaelp.dk.

Ældre borgere eller deres familier skal selv tage kontakt til Ringkøbing-Skjern Kommune ved ønsket om at modtage hjælp indenfor ovennævnte områder. Alle ældre, som vurderes til at være i en sårbar position jf. myndighedernes vejledning og jf. kommunal vurdering og tilhørende henvisning, kan søge om hjælp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce