forside

Dansk Erhverv: God idé at erhvervsrette 10. klasse

Regeringen fremlægger ifølge Politiken torsdag 55 initiativer, der skal få flere unge ind på erhvervsuddannelserne.

Ifølge Dansk Erhverv er regeringens udspil et god bud på at få flere unge over på erhvervsuddannelserne.

10. klasse skal i højere grad rettes mod erhvervsuddannelserne.

Det er ifølge Politiken et af de forslag, som tegner regeringens nye erhvervsskoleudspil, der præsenteres torsdag.

Og det er et godt sted at sætte ind, mener Claus Rosenkrands Olsen, der er uddannelsespolitisk chef i Dansk Erhverv.

- Det lyder fornuftigt at se på indholdet i 10. klasse og på, hvordan det skoleår kan være med til at præsentere flere børn og unge for de muligheder, der findes med en erhvervsuddannelse, siger han.

Politiken skriver, at regeringen torsdag fremlægger 55 initiativer, som skal få flere børn og unge ind på erhvervsuddannelserne.

Et af initiativerne handler om, at regeringen vil nedsætte et ekspertudvalg, der skal "komme med anbefalinger til, hvordan 10. klasse kan erhvervsrettes".

Desuden lægger regeringen op til at bruge knap to milliarder kroner over de næste fire år på at få unge til at vælge erhvervsuddannelserne.

- For Dansk Erhverv ser det ud til at være et stærkt udspil, som på overfladen ser ud til at indeholde rigtig mange rigtige elementer, lyder det fra Claus Rosenkrands Olsen.

- Vi har selvfølgelig til gode at blive lidt klogere på det konkrete indhold, og hvordan midlerne bliver fordelt, men et udspil, der handler om at investere to milliarder kroner i erhvervsuddannelserne, ser positivt ud, siger han.

Hos Uddannelsesforbundet er man knap så positivt stemt over for regeringens planer. I hvert fald dem, der retter sig mod 10. klasse.

Planen om at erhvervsrette 10. klasse i højere grad kan gå ud over de unge, der tager 10. klasse af andre årsager, mener formand Hanne Pontoppidan.

- Jeg synes ikke, at formålet med 10. klasse er at få flere unge til at søge en erhvervsuddannelse.

- Den bredde, der ligger i 10.-klassetilbuddet i dag, synes vi er rigtig vigtig at fastholde, lyder det fra Hanne Pontoppidan.

Formanden peger på, at der er brug for flere faglige kompetencer hos lærerne i grundskolen og tid til at tilrettelægge undervisningen i fagene på en mere praksisbaseret måde.

0/0
Annonce
Tarm For abonnenter

Odgar og Nanna er vikinger i Bork: 'Nærvær på et helt andet plan'

Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

900 uldne statister skal give ekstra opmærksomhed til EU-kandidat

Klumme

Martine om at blive gammel: Måske er det andet end medicin og ømme muskler?

Ringkøbing-Skjern

Miljøminister skyder nationalpark-debat til længe efter valget

Kultur For abonnenter

Bogkassen anbefaler: Han skrev de sidste ord, Kim Larsen indspillede

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Der skal fuldt blus på nyt mekka for de unge

Hvis man skulle lave en top 10-liste over faste samtaleemner blandt områdets unge, er der ingen tvivl om, at et af emnerne ville være, at der er alt for langt mellem steder, hvor unge kan mødes, hygge sig, lytte til musik, gå i byen og så videre. I flere år har det været et omkvæd, at: "Vi har kun McDonalds at hænge ud på" og "Der sker ikke en skid her i området". Måske ikke helt i takt med sandheden, men de unge har måske alligevel noget at have snakken i. Derfor er det også en god og spændende idé, som folkene bag Ringkøbing Invest - Boy Boysen, Jan Jessen og Bjarke Hansen - har sendt i luften her i påskeferien. De tre herrer har købt Ringkøbings gamle posthus, og deres ultimative drøm er at finde nogen, der har mod på og lyst til at drive et diskotek i den historiske bygning. "Det, synes vi, at Ringkøbing mangler" lyder meldingen, og de har fuldstændig ret. Om det så bliver døbt Diskotek Posthuset, må tiden vise, men det er på alle måder vigtigere end navnet, at tanken om et diskotek i Ringkøbing ikke kommer til at samle støv i en eller anden skrivebordsskuffe. Samtidig er det vigtigt, at ideen ikke bliver skudt i sænk med påstande om, at et diskotek da ikke kan løbe rundt i Ringkøbing. Det kan godt være, at der gennem årene er lukket forskellige diskoteker og andre steder af samme type i byen, men lige nøjagtig når det gælder det gamle posthus er der god grund til at tænke større. Hvorfor er der så det? Jo, det handler om bygningens placering. For det første ligger den tæt på både rutebilstation og banegård, og det vil gøre det forholdsvis nemt for gæsterne at nå både frem og hjem. For det andet ligger et af kommunens spillesteder, Generator, rundt regnet 10-11 spytklatter fra posthuset. Og for det tredje bliver der med Ringkøbing Udviklingsforum i spidsen arbejdet på højtryk for at gøre DSB's gamle stationsbygning til et hus for - ja, netop for de unge. Med tre så tætliggende steder, der på hver sin måde appellerer til de unge, er det lige før, det er i orden at sige, at 1+1+1 bliver til 4. Hvis - eller rettere sagt: Når der kommer mere konkrete planer for både et diskotek og et ungdomshus omkring Nørredige i Ringkøbing, vil de forskellige aktører forhåbentlig sætte sig sammen og udarbejde en fælles plan for et tæt samarbejde på tværs. På den måde kan et fælles fodslag være med til at sparke gang i noget, som mange ikke en gang har forestillet sig kunne blive virkelighed. Det kan godt være, det lyder lidt overdrevet, men en gang imellem skal man også turde lyde lidt overdrevet. Her fra skal overdrevet lyde sådan har: Der skal fuldt blus på et nyt mekka for de unge.

Klumme

Amagerpigens tak til Bork Havn Efterskole: I var vinden under mine vinger

Skjern For abonnenter

Kære morfar. Jeg håber at du har et got liv nedenånor jorn i kisten. Hilsen Julie

Hvide Sande

Hvide Sande Havn leverer nyt millionoverskud

Mindeord

Et engageret, ydmygt og meget venligt menneske er borte: Tak for sangen, mor!