Annonce
Erhverv

Dansk Energi: Tak til de ordentlige virksomheder og virksomhedsledere

Danske virksomheder - herunder energiselskaberne - strakte sig lidt længere end normalt under coronakrisen. Foto: Peter Leth-Larsen

Vi er næsten ude af tunnelen. Vi har længe kunnet skimte lyset, men nu er det her. Og det lyser stærkere end nogensinde: Coronapandemien trækker sig, det er sommer, og vi kan ånde igen. Uden mundbind og blandt mennesker, vi kan give vores kære et kram og se tilbage på de måneder, ja, år, der er gået med nedlukning.

Det har været hårdt, for nogle helt umenneskeligt hårdt - men vi kan alligevel se tilbage på tiden med pandemien og måske finde en stolthed over, hvem vi er. For pandemien viste, at danskerne på ganske kort tid og med det store flertal forstår at omformulere det ellers så danske ”jeg” til et ”vi”.

Gennem de hårde måneder er der sagt tak: Tak til det modige frontpersonale, til skolelærerne, til børnene og de unge og til danskerne generelt. Selv har jeg ikke holdt mig tilbage, for de fortjener alle et stort, og utvetydigt, tak for indsatsen.

Annonce

Men én særlig gruppe vil jeg alligevel gerne fremhæve og rette en lyskegle imod: Alle de ansvarlige og ordentlige virksomhedsejere, vi har i dette land. De virksomheder, der er drevet ud fra et værdisæt, hvor omsorg for de ansatte og det samfund, man er del af, står centralt. Og det er de fleste.

Mange brancher stemplede ind, da coronaen strammede sit greb. Nogle beholdt ansatte længere end økonomien strakte. Mange gav nødlidende virksomheder lidt længere kredit eller fremrykkede betalingen til deres leverandører. Restauratører lavede overskudsmad til hjemløse, og andre omstillede plastproduktion til produktion af værnemidler. De gode eksempler findes overalt. Og det er vi taknemmelige for.

Mit hjørne af verden - det, der sørger for, at der er strøm i kontakten og varme i radiatoren - stemplede også ind, da krisen ramte. De hjalp et presset lokalt erhvervsliv og de ramte familier i dækningsområdet.

Et par eksempler: Ved at sænke tariffen på transport af el i de ledninger, der forsyner store dele af Sjælland, gav Andel, gennem sit datterselskab Cerius, en håndsrækning på 400 millioner kroner til private og erhvervsliv i dækningsområdet. Jysk Energi skar 25 millioner kroner af sine tariffer gennem NOE Net, og for Norlys var rabatten gennem netselskabet N1 500 millioner kroner.

Thy-Mors Energi greb i egen lomme og forudbetalte regninger for 10 millioner til sine leverandører - og samme model blev brugt af Verdo og Vestforsyning. Energi Fyn leverede gratis strøm til et lokalt destilleri, da det lagde produktionen om til dyrebar håndsprit. Ewii købte gavekort af lokale erhvervsdrivende og udloddede dem blandt forbrugerne for at sikre en minimumsomsætning hos den kriseramte detailhandel.

Jeg kunne blive ved. Også i andre brancher.

Virksomhedsejere og -ledere har også måttet tage hånd om en forandret hverdag for deres organisation. Mange har skullet kigge dybt i værktøjskassen af ledelsestiltag, og som altid, når ledelse er i spil, udfordrer det de værdier eller den logik, som organisationen drives ud fra.

Jeg ved godt, at ikke alle danskere og virksomheder har vist lige meget samfundssind. Og nogle har ydet en større indsats end andre. Men lad os for en stund dvæle ved, hvordan vi trods alt klarede os igennem en verdensomspændende pandemi med værdigheden i behold. Og med en vished om, at inderst inde vil danskerne fællesskabet og ordentligheden - om de er lønmodtagere eller selvstændige, private eller virksomheder.

Virksomheder drives af mennesker og mennesker er ikke ufejlbarlige. Så der findes også mindre ordentlige virksomhedsledere og -ejere. Men heldigvis har det overvejende flertal aktivt bidraget til at få Danmark gennem epidemien.

Så til jer: Tak for, at også I har ydet en indsats for at få vores samfund gennem krisen.

De skriver Erhvervsklummen

Erhvervsklummen skrives på skift af:

Brian Mikkelsen, direktør, Dansk Erhverv

Mira Lie Nielsen, bolig- og formueøkonom, Nykredit

Lizette Risgaard, formand, Fagbevægelsens Hovedorganisation

Søren Søndergaard, formand, Landbrug & Fødevarer

Lars Sandahl Sørensen, direktør, Dansk Industri

Lars Aagaard, direktør, Dansk Energi

Lars Aagaard, adm. direktør, Dansk Energi. Pr-foto


Mit hjørne af verden - det, der sørger for, at der er strøm i kontakten og varme i radiatoren - hjalp et presset lokalt erhvervsliv og de ramte familier i dækningsområdet.

Fra klummen
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Cheftræner fortæller om grunden til sit stop: - Som person er jeg grundlæggende lidt genert og introvert

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Nu går arbejdet i gang: Plan for gigantisk solcellepark i Gestenge kan være grydeklar om et års tid

Tarm For abonnenter

Nu kan du spille bowling døgnet rundt: Travlt bowlingcenter til salg igen

Ringkøbing

Transportfirma vinder pris for grønt initiativ: Planter træer ved grusgrav for pengene

Ringkøbing

Overraskende fund: Gravsteder og offergaver på Øster Lem Hede

Ringkøbing-Skjern

Viceborgmester vil have minister til at godkende radarstyret lys på vindmøller: - Det giver ingen mening

Ringkøbing For abonnenter

Hygge og nærhed: Ringkøbings nye læger vil tilbage til de gamle lægedyder

Erhverv

Svineproducenter taber igen penge - men det skal nok blive godt igen

Hvide Sande

Ikke mere rødt fjordvand: Men stadig badeforbud nær brandstedet

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Navne For abonnenter

100-årige Kristiane ønsker sig en skabsfryser i fødselsdagsgave: Hun har selv bagt til festen med 91 gæster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Skjern Håndbold

Efter to år på posten: Skjerns cheftræner stopper et år før tid

Annonce