x
Annonce
Sport

Dansk banekvartet slår verdensrekord for anden gang

Odd Andersen/Ritzau Scanpix
4000-meterholdet overgik sig selv og er klar til torsdagens VM-finale med endnu en verdensrekordtid.

For anden gang på få timer har det danske hold i 4000 meter holdforfølgelsesløb slået verdensrekorden ved VM i banecykling.

Annonce

Efter at have kappet næsten halvandet sekund af den hidtidige rekord i det indledende løb, overgik den danske kvartet sig selv onsdag aften.

Med tiden 3 minutter og 46,203 sekunder klippede holdet yderligere godt tre tiendedele af et sekund af dets egen rekord, som altså blot var få timer gammel.

Kvartetten, der består af Lasse Norman Hansen, Rasmus Lund Pedersen, Julius Johansen og Frederik Rodenberg Madsen, understregede dermed, hvorfor 4000-meterholdet hører til Danmarks største medaljehåb ved sommerens OL.

Den nye rekord blev sat i en drabelig duel med Italien om en plads i VM-finalen.

Italienerne satte Danmark under hårdt pres på den sidste kilometer og kom selv i mål i en tid, der var hurtigere end den verdensrekordtid, Danmark satte i indledende heat.

I slutfasen måtte Frederik Rodenberg Madsen mobilisere alle sine kræfter for at holde Italien på afstand. Han måtte slå ud før tid og lade Lasse Norman føre danskerne over stregen, og det rakte akkurat til at sikre sejren.

I torsdagens finale skal Danmark op imod New Zealand, der skaffede sig adgang til guldduellen ved at besejre Frankrig. Newzealændernes tid var knap 1,3 sekunder langsommere end den danske.

Til gengæld var den mere end et sekund hurtigere, end den tid New Zealand selv satte i den indledende kvalifikation.

Italien kan trøste sig med, at den ellers imponerende tid rækker til en plads i torsdagens bronzeduel mod Australien, der blev noteret for fjerdebedste tid i runden.

Med finalebilletten er det danske hold sikker på at forbedre udbyttet fra sidste års VM, hvor det blev til en bronzemedalje.

Ligesom de danske ryttere satte Holland to gange verdensrekord onsdag på sin vej mod guldmedaljer i disciplinen holdsprint.

VM afholdes i Velodrom i Berlin fra onsdag til søndag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern For abonnenter

Stort pres på Montanas gældsrådgivning: Det er sværere at snakke om sin økonomi end om sit sexliv

Annonce