Annonce
Sport

Dansk back kæmper mod egen usikkerhed: Det har bare lidt været historien for mig på landsholdet

Niclas Kirkeløkke er skuffet over, at han ikke formår at udfolde sit talent på landsholdet. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Niclas Kirkeløkke bebrejder sig selv for at være ubeslutsom. Højrebacken mener, det er sigende for hans tid på landsholdet.

Niclas Kirkeløkke er ikke blot skuffet over, at Danmark er afhængig af hjælp fra Island.

Den 25-årige tidligere GOG-back, der nu spiller i Tyskland for Rhein Neckar Löwen, er skuffet over, at han tvivler på egne evner og tøver, når åbningerne opstår.

- Jeg er også meget skuffet over, hvordan jeg gør det. Det bliver så ubeslutsomt, siger han og forsøger at bliver mere konkret.

- Jamen, jeg skal gå mere mod mål, og jeg får sindssygt meget plads i mange af situationerne både i første og anden halvleg, og det skal jeg kunne udnytte noget mere.

Kirkeløkke medgiver, at det virker som en mental udfordring at udfolde talentet på landsholdet.

- Det kører ikke supergodt. Jeg ved sgu ikke, hvad det er. Jeg synes ikke, jeg har været alt for nervøs. Det har bare lidt været historien for mig på landsholdet. Det har været lidt svævende, synes jeg, og det skal jeg have arbejdet på.

- Jeg har tænkt meget på det, for det er jo ikke første gang, det er sådan her. Jeg ved sgu ikke, hvad det er. Jeg tror bare, det handler om, at jeg skal tro mere på, hvad jeg selv gør i sådan en situation. Jeg kan godt mærke, at jeg tror, det er det, der gør, at jeg tøver så meget.

Annonce

Vil spille mere frit

Mod Ungarn blev de andre danske bagspillere ofte sat ud af spil, så ansvaret blev lagt i hænderne på Kirkeløkke.

- De dækkede meget offensivt forsvar, hvor de gik op på venstre back og playmaker, og så er det mig, der skal gå mand mod mand, og det er ikke min stærke side, men det skal lykkes bedre. Især når jeg får så meget plads, som jeg gør, erkender højrebacken, der mod Rusland vil forsøge at slippe tøjlerne, hvis han får genvalg.

- Hvis man tænker for meget over, hvad man skal gøre hele tiden, bliver det også for krampagtigt. Det skal være en god blanding, for at man kan spille frit, og det er det, jeg mangler, understreger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samarbejde kan være en kur mod butiksdød

De findes allerede mange steder - samarbejdsaftaler. Det gælder i hvert fald i foreningslivet. Her har mange klubber og foreninger på den ene eller anden måde slået pjalterne sammen for at sikre, at der er deltagere nok på de forskellige hold, og det kan være både badminton, fodbold, gymnastik eller noget helt fjerde. Alternativet har i mange tilfælde været at lukke ned, og det med at lukke ned fører sjældent noget positivt med sig. I en helt anden boldgade kan det meget vel være, at netop et samarbejde kan give god mening - nemlig når det drejer sig om at holde liv i de lokale butikker. Butiksdøden har i årevis hærget i mange af kommunens talrige landsbyer. Som regel har de lokale kæmpet til det sidste for at holde liv i dagligvareforretningen, men alt for mange gange har de måttet kaste håndklædet i ringen, og landsbyen står uden butik. Sidste år var det Stauning, der var igennem denne proces, da Brugsen lukkede. Her endte historien heldigvis lykkeligt sidst i 2019, idet Brian Pedersen overtog forrretningen, der fortsætter som en Min Købmand. Forhåbentlig bakker de lokale op om den! Nu er det andelsbutikken i Velling, der er i klemme. For nylig sagde købmanden op, men forretningen drives dog videre af behjertede frivillige. Men det går ikke for godt med økonomien, og findes der ikke en løsning, risikerer Velling at stå uden dagligvarebutik med de konsekvenser, det får for lokalsamfundet. Det bliver alt andet lige mindre attraktivt at bo i byen, når der ikke er en butik. I tirsdags var der ekstraordinær generalforsamling om butikkens fremtid. Der var blandt de fremmødte borgere opbakning til at forsøge at drive butikken videre. Og så var der en gæst, der slog de optimistiske strenge an - købmanden fra Stauning. Efter hans mening er der bestemt baggrund for en dagligvarebutik i Velling - og han kunne godt se sig selv i et samarbejde mellem de to købmandsbutiker. Det er endnu ikke bestemt, hvad et samarbejde helt konkret skal bestå af, men det lyder fornuftigt. Skal dagligvarebutikkerne i landsbyerne overleve, må de i mange tilfælde finde utraditionelle løsninger. Det kræver dog, at kunderne bakker helhjertet op. Ellers kan det være lige meget med de gode intentioner og flotte ord på en generalforsamling.

Annonce