Annonce
Danmark

Se ruten på kortet: Dannebrogsmalet F-16 flyver over Danmark

Sådan ser F-16 flyet ud malet som Dannebrog. Foto: Forsvaret

I anledning af Valdemarsdag og Dannebrogs 800-års fødselsdag har det danske forsvar og flyvevåbnet malet et af sine F-16 kampfly rødt og hvidt.

Der har i nogle år været en tradition for, at der hvert år blev udsmykket en eller flere haler på de danske F-16 kampfly, som vises frem ved officielle arrangementer, opvisninger eller særlige markeringer. I år er forsvaret og Fighter Wing Skrydstrup gået hele vejen og har malet et helt fly som Dannebrog for at markere flagets 800 års fødselsdag.

Det vil altså kunne ses på himlen over Danmark i dag, lørdag, ligesom det originale Dannebrog ifølge legenden kunne for 800 år siden.

Lørdag letter det rød/hvide F-16 fly klokken 12 fra Skrydstrup og flyver i en rute over Danmark i godt 600 meters højde, så rigtig mange danskere får mulighed for at se det på Dannebrogs 800-års fødselsdag.

Det flyver blandt andet over Fredericia, Vejle, Horsens, Aarhus, Viborg, Randers, Grenaa, Nyborg, Odense, Middelfart, Assens, Haderslev og ender igen i Skrydstrup.

Du kan se ruten på kortet herunder.

Annonce
Kort: Forsvaret

Hvis du ikke har mulighed for at se det Dannebrogsmalede F-16 fly på himlen lørdag, kan du se det flyve i videoen herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samarbejde kan være en kur mod butiksdød

De findes allerede mange steder - samarbejdsaftaler. Det gælder i hvert fald i foreningslivet. Her har mange klubber og foreninger på den ene eller anden måde slået pjalterne sammen for at sikre, at der er deltagere nok på de forskellige hold, og det kan være både badminton, fodbold, gymnastik eller noget helt fjerde. Alternativet har i mange tilfælde været at lukke ned, og det med at lukke ned fører sjældent noget positivt med sig. I en helt anden boldgade kan det meget vel være, at netop et samarbejde kan give god mening - nemlig når det drejer sig om at holde liv i de lokale butikker. Butiksdøden har i årevis hærget i mange af kommunens talrige landsbyer. Som regel har de lokale kæmpet til det sidste for at holde liv i dagligvareforretningen, men alt for mange gange har de måttet kaste håndklædet i ringen, og landsbyen står uden butik. Sidste år var det Stauning, der var igennem denne proces, da Brugsen lukkede. Her endte historien heldigvis lykkeligt sidst i 2019, idet Brian Pedersen overtog forrretningen, der fortsætter som en Min Købmand. Forhåbentlig bakker de lokale op om den! Nu er det andelsbutikken i Velling, der er i klemme. For nylig sagde købmanden op, men forretningen drives dog videre af behjertede frivillige. Men det går ikke for godt med økonomien, og findes der ikke en løsning, risikerer Velling at stå uden dagligvarebutik med de konsekvenser, det får for lokalsamfundet. Det bliver alt andet lige mindre attraktivt at bo i byen, når der ikke er en butik. I tirsdags var der ekstraordinær generalforsamling om butikkens fremtid. Der var blandt de fremmødte borgere opbakning til at forsøge at drive butikken videre. Og så var der en gæst, der slog de optimistiske strenge an - købmanden fra Stauning. Efter hans mening er der bestemt baggrund for en dagligvarebutik i Velling - og han kunne godt se sig selv i et samarbejde mellem de to købmandsbutiker. Det er endnu ikke bestemt, hvad et samarbejde helt konkret skal bestå af, men det lyder fornuftigt. Skal dagligvarebutikkerne i landsbyerne overleve, må de i mange tilfælde finde utraditionelle løsninger. Det kræver dog, at kunderne bakker helhjertet op. Ellers kan det være lige meget med de gode intentioner og flotte ord på en generalforsamling.

Annonce