Annonce
Ringkøbing

Danmission fejrer fødselsdag med millionomsætning

Danmission på Birkmosevej i Ringkøbing er allerede klar til fødselsdagen på torsdag. Der hænger flag i hele butikken for at fejre dagen. Foto: Kaj Poulsgaard
Danmissions genbrugsbutik i Ringkøbing nåede i 2019 en omsætning på 2,1 millioner kroner. Butikken fejrer fødselsdag torsdag den 30. januar med 50 procent rabat på alle varer i butikken.

Ringkøbing: Der er gået mode i at handle i genbrugsbutikker over hele landet. Det mærkes blandt andet i den meget store Danmission genbrugsbutik på Birkmosevej i Ringkøbing, der åbnede den 30. januar 2014.

Den gang var butikken på 647 kvadratmeter, og der var 20 frivillige i butikken, der det første år omsatte for 861.000 kroner.

- Siden er det bare gået fremad med genbrugsbutikken, som i dag er på 1241 kvadratmeter, og har et rigtig stort vareudvalg. Og omsætningen nåede i 2019 op på 2,1 mio kroner, hvoraf en million kroner bliver i lokalområdet til husleje, el, vand, varme, indkøb med mere, skriver formanden Ole Pedersen i en pressemeddelelse.

Genbrugsbutikken har i dag 57 frivillige, som får travlt på torsdag, hvor der i anledning af fødselsdagen gives 50 procent rabat på alle varerne i butikken denne dag.

- Skulle der være flere, som kunne ønske at blive frivillig i genbrugsbutikken, kommer man blot ind i butikken og hører om mulighederne, siger Ole Pedersen, der naturligvis glæder sig over, at der for 2019 fra Ringkøbing kunne sendes en million kroner til Danmission arbejde samt til støtte til fattigdomsbekæmpelse, kirkeudvikling med mere.

Genbrugsbutikken i Ringkøbing er en af Danmission 70 butikker, der er fordelt over hele landet. Den samlede omsætning i Danmissions 70 genbrugsbutikker nåede i 2018 op på cirka 50 millioner kroner. Halvdelen, 25 millioner kroner gik til Danmission arbejde.

- Danmission er gået ind i klimakampen, og har nu genanvendelig plastposer i butikkerne. Derudover er genbrugsbutikkerne jo i sig selv med til, at mange ting kan bruges og anvendes mere end en gang. Det er en stor miljøindsats, udført af mere end 2400 frivillige i Danmissions 70 genbrugsbutikker i Danmark. At det påskønnes af kunderne, giver os stor tro på fremtiden for butikken i Ringkøbing, siger Ole Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En 1. april uden narrehat - og det er ikke engang løgn

Du behøver ikke lede længere, kære læser; den er der ikke. Trods datoen kan du roligt regne med, at vi af hele vort journalistiske hjerte står inde for, at de artikler, vi har skrevet til dagens avis og DBRS.dk, er ganske sandfærdige. Traditionen med at narre læserne april er ellers lang og hæderkronet. En af de første aprilsnarre i dansk dagspresse blev bragt af en københavnsk avis, som 1. april 1914 kunne berette, at solen havde sovet over sig og var stået op ni minutter for sent. En af de mest mindeværdige var Roskilde Tidendes aprilsnar i 1976. Hundredevis af borgere stillede sig i kø efter at have læst overskriften "Roskilde Spritfabrik holder lavpris-udsalg på whisky-snaps indtil kl. 17.30 i eftermiddag". Historien lød, at spritfabrikken ved et uheld var kommet til at blande original skotsk whisky med dansk snaps. Spritfabrikken ville sælge blandingsproduktet for en tier per liter, og folk skulle selv medbringe dunke og spande til det, de købte. På Dagbladet har vi gennem mange år ikke haft nogen fast tradition for en aprilsnar. I år var vi dog allerede i februar begyndt at varme ideerne op til at genindføre den; læserne må jo også godt have det sjovt ind imellem. Vinterens voldsomme vandmængder var i spil som et omdrejningspunkt, men helt præcist hvad vi skulle narre læserne april med, var ikke blevet konkret. Det kunne for eksempel være blevet til en historie om, at eleverne på én af de lokale skoler nu blev sendt hjem på ubestemt tid, fordi deres skole var oversvømmet, og at undervisningen indtil videre skulle foregå via Skype. Det kunne måske godt have kaldt et smil frem - engang... Men den historie er ikke rigtig aprilsnar-materiale længere. I det hele taget er det for tiden svært at se det sjove i med vilje at bringe falske nyheder ind i folks daglige nyhedsstrøm. Uanset glimtet i øjet vil vi ikke risikere, at læserne mister tiltroen til det, vi skriver - og når man ser på virkeligheden lige nu, er der desværre alt for meget af den, som i sig selv er grotesk nok til at minde om en aprilsnar. Det skal dog ikke hindre os i stadig at fortælle virkelighedens pudsige og skæve historier; et smil varmer altid, og i krisetider har vi endnu mere brug for det. Men de smil, der er at finde i dagens avis, har altså - ligesom på alle årets andre dage - helt igennem hold i virkeligheden.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce