Annonce
Ringkøbing

Danmission fejrer fødselsdag med millionomsætning

Danmission på Birkmosevej i Ringkøbing er allerede klar til fødselsdagen på torsdag. Der hænger flag i hele butikken for at fejre dagen. Foto: Kaj Poulsgaard
Danmissions genbrugsbutik i Ringkøbing nåede i 2019 en omsætning på 2,1 millioner kroner. Butikken fejrer fødselsdag torsdag den 30. januar med 50 procent rabat på alle varer i butikken.

Ringkøbing: Der er gået mode i at handle i genbrugsbutikker over hele landet. Det mærkes blandt andet i den meget store Danmission genbrugsbutik på Birkmosevej i Ringkøbing, der åbnede den 30. januar 2014.

Den gang var butikken på 647 kvadratmeter, og der var 20 frivillige i butikken, der det første år omsatte for 861.000 kroner.

- Siden er det bare gået fremad med genbrugsbutikken, som i dag er på 1241 kvadratmeter, og har et rigtig stort vareudvalg. Og omsætningen nåede i 2019 op på 2,1 mio kroner, hvoraf en million kroner bliver i lokalområdet til husleje, el, vand, varme, indkøb med mere, skriver formanden Ole Pedersen i en pressemeddelelse.

Genbrugsbutikken har i dag 57 frivillige, som får travlt på torsdag, hvor der i anledning af fødselsdagen gives 50 procent rabat på alle varerne i butikken denne dag.

- Skulle der være flere, som kunne ønske at blive frivillig i genbrugsbutikken, kommer man blot ind i butikken og hører om mulighederne, siger Ole Pedersen, der naturligvis glæder sig over, at der for 2019 fra Ringkøbing kunne sendes en million kroner til Danmission arbejde samt til støtte til fattigdomsbekæmpelse, kirkeudvikling med mere.

Genbrugsbutikken i Ringkøbing er en af Danmission 70 butikker, der er fordelt over hele landet. Den samlede omsætning i Danmissions 70 genbrugsbutikker nåede i 2018 op på cirka 50 millioner kroner. Halvdelen, 25 millioner kroner gik til Danmission arbejde.

- Danmission er gået ind i klimakampen, og har nu genanvendelig plastposer i butikkerne. Derudover er genbrugsbutikkerne jo i sig selv med til, at mange ting kan bruges og anvendes mere end en gang. Det er en stor miljøindsats, udført af mere end 2400 frivillige i Danmissions 70 genbrugsbutikker i Danmark. At det påskønnes af kunderne, giver os stor tro på fremtiden for butikken i Ringkøbing, siger Ole Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Annonce