Annonce
Skjern Håndbold

Danmarksmesteren Henrik Sloth bliver stadig genkendt: Sneg sig ud fra træningslejr for at tage til havnefest

Henrik Sloth (anden fra venstre) husker mange gode ting fra sin tid som Skjern-spiller. Blandt meget andet en aften på træningslejr med Kristian Gjessing (første til venstre) som ikke havde så meget med håndbold at gøre. Holdkammeraten Michael Knudsen (anden fra højre) husker Henrik Sloth også særdeles godt. Scanpix: Palle Hedemann
Henrik Sloth er en af de mest vindende spillere i Skjern Håndbolds historie. Den lokale Skjern-dreng spillede i klubben i seks år og sætter stor pris på sin tid i klubben. Dagbladet har stillet ham fem spørgsmål om tiden i og efter Skjern Håndbold.

HÅNDBOLD: De kommende uger udkommer Dagbladet med en liste over de 20 bedste spillere i Skjern Håndbolds 30 år lange historie.

Artiklerne består hver gang af fem spillere, og som tillæg til hver liste vil vi sætte særligt fokus på én af spillerne fra hver artikel.

De får de samme fem spørgsmål serveret. Spørgsmål, der handler om deres tid i Skjern Håndbold og om tiden efter Skjern-karrieren var slut.

Annonce

Vi lægger ud med Henrik Sloth, der spillede for Skjern Håndbold i perioden 1998 til 2004.

Hvad er dit bedste minde fra din tid som spiller i Skjern Håndbold?

- DM-guld. Selvfølgelig er det mesterskab det største. Sikke en eufori der var hele vejen rundt. Hele Skjern og omegn var på den anden ende. Det var uforglemmeligt. Her mere end 20 år efter er det stadig det, folk husker. Selv folk jeg møder i Horsens eller København spørger, om jeg ikke var med dengang. Det viser bare, hvor vildt det hele var dengang. At folk stadig kan huske det - at de stadig forbinder mig med det.

Henrik Sloth

Født: 10. juni 1979

Position: Højre fløj

Karriere: Skjern Håndbold (1998-2004), Horsens (2004-2006), Skanderborg (2006-2007), Fredericia (2007-2008) og Skanderborg (2008-2010)

Kampe (mål) for Skjern Håndbold: 238 (711)

Landskampe i karrieren: 3

Titler med Skjern Håndbold: DM guld 1998/1999, Pokalturneringen 1998/1999, Super Cup 2000/2001, Challenge Cup 2001/2002 og 2002/2003

Dagbladet kårer i de kommende uger Skjern Håndbold 20 bedste spillere gennem klubbens 30 år lange liv. Henrik Sloth er nummer 17 på listen.

Fortæl én anekdote fra din tid som spiller i klubben.

- Jeg tror aldrig, vi har fortalt om det før. Vi var på træningslejr et eller andet sted syd for Ringkøbing Fjord op til en sæson, hvor vi havde Anders Dahl-Nielsen som træner. Og vi var jo unge - Kristian Gjessing og jeg - og der skulle helst ske noget. Så en aften listede vi af sted for at tage til havnefest i Bork. Vi mødtes med nogle venner og fik lidt øl. Ingen opdagede det, da vi kom tilbage hen på natten.

Hvem var den største profil, du spillede sammen med?

- Michael Knudsen. Der var andre fantastiske spillere og profiler, men der var bare noget ekstra over Michael. Sikke en fight han var garant for. Han gik altid forrest til både træning og kamp. Lige så barsk han var på banen, lige så blid var han uden for den. Og så var Michael bare en kanon god kammerat.

Hvad skete der med dig efter Skjern-tiden, og hvad laver du i dag?

- Jeg har jo hele tiden haft noget med salg af tøj, sikkerhedsudstyr og profilbeklædning at gøre. Da jeg flyttede fra Skjern, arbejdede jeg i et firma i Århus. Senere flyttede jeg til København, hvor jeg kom tilbage fra fem år senere med to små børn. Jeg arbejdede fem-seks år hos Kansas, og for to og et halvt år siden skiftede jeg til Biledgaard i Horsens. Jeg bor i et nybygget hus i Galten.

- Rent håndboldmæssigt tog jeg tre sæsoner i Horsens efter tiden i Skjern. Det blev derpå til en sæson i Skanderborg og så en i Fredericia, inden jeg sluttede min karriere med tre sæsoner i Skanderborg - meget af tiden endda som bagspiller efter at have spillet fløj hele tiden i Skjern. Det var gode ophold. Især i Skanderborg. Men det blev bare aldrig det samme som i Skjern. Når jeg var i andre klubber, kunne jeg virkelig se og mærke, hvor godt det hele var i Skjern Håndbold.

Hvad har Skjern Håndbold betydet for dig?

- Jeg vil ikke sige alt, men det er alligevel meget. Jeg levede jo nærmest i hallen i mange år, og min tid i Skjern Håndbold var i høj grad med til at danne mig som person. Alt det med holdfællesskab og det sociale i klubben ligger virkelig dybt i mig, og jeg vil gøre alt for, at mine børn skal opleve de samme ting. Opleve glæden ved fællesskabet.

- Da jeg var i Skjern, udviklede vi sammen et vindergen, som har formet mig lige siden. Jeg lærte at gå hårdt efter at vinde. Og det gælder den dag i dag. Når jeg arbejder for at få en handel hjem, så vil jeg bare have en aftale på plads. Sådan er det.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

PFOS-sagen: Forsyningsdirektør overrasket over giftstof i Atlantic Sapphire-vandet

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Nye græsgange: Skjern Håndbold skal sælge tidligere anfører Bjarte Myrhols produkt

Navne For abonnenter

En advarsel fra kroppen gjorde udfaldet: Kirkegårdsleder i Ringkøbing takker af efter 48 år

Skjern

Lokal fagforenings-krig fortsætter: Lauge Bonde slæbes i Arbejdsretten

Hvide Sande

Lalandia rydder op efter blæsevejr: - Plastik og  byggeaffald kan komme alle steder fra, men vi tager hånd om det

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Skjern For abonnenter

Farmor var kogekone i Sædding Forsamlingshus, og far har drevet flere restauranter: Mads Bøndergaard har altid vidst, han skulle være kok

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Leder

Dagbladet mener: Mere end svært at se logikken i lukningen af akutklinikken

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Sport

Pyt med landskamp på tv: 100 tilskuere valgte at se håndbold live i Rækker Mølle

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Nyt gulvfirma, nyt transportfirma og seks andre nye selskaber

Ringkøbing-Skjern

Se, om du er med på listen: Her er de 50 mest populære navne i kommunen

Annonce