Annonce
Sport

Danmarks største profil: Hvorfor er vi ikke bedre, når der er så meget på spil

Sandra Toft bliver trøstet af Althea Reinhardt efter søndagens nederlag mod Norge. Allerede mandag skal skuffelsen dog være ud af kroppen, når Holland er modstanderen. Og den kamp er super vigtig. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Sandra Toft håber naturligvis på, at hun og holdkammeraterne kan rejse sig i mandagens kamp i mellemrunden mod Holland. Det vil dog kræve væsentlig bedre dansk angrebsspil.

JAPAN - KUMAMOTO: - Jeg er mildest tale rasende.

Målvogter Sandra Toft, der i særklasse var Danmarks bedste spiller i søndagens 19-22-nederlag mod Norge, havde røde øjne, da hun satte ord på kampen.

Hun havde dog lige haft nogle minutter til at sunde sig overskuffelsen, da hun var udtaget til den obligatoriske dopingkontrol.

- Det er vanvittigt, at vi ikke er bedre, når der er så meget på spil. Der er alt for få, der melder sig rigtigt ind. Det er virkelig skuffende, mente Sandra Toft.

Danmarks helt store udfordring i kampen var et haltende angrebsspil, hvor det aldrig lykkedes etablerede spillere som Stine Jørgensen og Anne Mette Hansen at byde ind med kvalitet.

I det sidste kvarter af første halvleg lykkedes det kun for Danmark at sætte bolden ind bag Silje Solberg i det norske mål en enkelt gang - og så er det altså sjældent, at man ender med at vinde en håndboldkamp.

- Vi må jo se på, hvad vi kan gøre bedre. Vi skal i hvert fald have fundet en måde, hvorpå vi kan lave nogle flere mål. Det siger sig selv. Vi spiller med håndbremsen trukket, og jeg synes, det er meget frustrerende. Folk spiller sidelæns og tror ikke 100 procent på det, når de skyder på mål.

- Det var bare ikke godt nok. Jeg synes ikke, at Norge kom med noget, som vi ikke var klar over på forhånd. Det var sådan en dag, hvor vi skulle have slået dem. Det er der ingen tvivl om.

Men allerede mandag kl. 10.00 (dansk tid, red.) er der kamp igen, når modstanderen hedder Holland. Det er også et super vigtigt opgør i bestræbelserne på at sikre sig en billet til OL-kvalifikationen i foråret.

- Nu er alt ikke bare dårligt. Jeg synes igen, at vores forsvar generelt står godt. De får vel halvdelen af deres mål på kontra eller i ankomstsfasen. Står vi der seks mod seks, ser det godt ud. Så det skal vi selvfølgelig tage med videre.

- Men skuffelsen er sgu godt nok stor. Det må jeg erkende. Vi får bare ikke tingene gjort færdige, og det var vel lidt den her kamp i en nøddeskal.

Annonce

Kampen i tal

Danmark - Norge 19-22 (9-12)

Stillinger undervejs

5-0, 9-6, 9-9, 14-16, 18-16, 19-18

Mål, Danmark: Mie Højlund 4, Lotte Grigel 4 (1), Sarah Iversen 3, Anne Mette Hansen 2, Trine Østergaard 2, Louise Burgaard 2, Stine Jørgensen 1 (1), Freja Cohrt 1.

Topscorere, Norge: Emilie Hegh Arntzen 5 (2), Camilla Herrem 4.

Udvisninger

Danmark 3, Norge 2

Tilskuere: 1200

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

En forbistret regnefejl

Formanden for Vestjysk Landboforening, Søren Christensen, er vred. Det har han god grund til at være. Når politikerne igen og igen foretager miljøindgreb i landbruget, må indgrebene i det mindste ske på et solidt videnskabeligt grundlag. Det ser bare ikke altid ud til at være tilfældet Først blev det afsløret, at Aarhus Universitet har undervurderet det areal, der i Danmark dækkes af lavbundsjorder. Universitetet regner nu med cirka 171.000 hektar kulstofrige landbrugsjorde i Danmark i stedet for 108.000 hektar. Senest er det kommet frem, at Aarhus Universitet har fejlberegnet og overvurderet landbrugets udledning af kvælstof med 3000 tons. Begge udregninger har direkte konsekvenser for landbruget. Tallet om lavbundsudtagning kan have store konsekvenser for klimaindsatsen, hvis Danmark skal blive klimaneutral. Udtagning af lavbundsjorder bidrager både til sikring af biodiversitet, reduktion af kvælstofudvaskning og lavere udledning af drivhusgasser; undervurderes arealet, får indsatsen ikke den forventede effekt. Med hensyn til kvælstofudledningen foretog regeringen kort før jul et lynindgreb mod landbruget, hvor der blev stillet krav om målrettede efterafgrøder på 380.000 hektar. Regnefejlen på de 3000 ton svarer til effekten af 326.000 hektar med efterafgrøder. Regeringsindgrebet betød et krav til landbruget om langt flere efterafgrøder allerede i år - men altså på et helt fejlagtigt grundlag. Ikke underligt, at Søren Christensen tordner mod "myndighedernes troværdighed". Regnefejlene er - for at sige det mildt - uheldige både for miljøet og for landbrugserhvervet. De politiske indgreb rammer et i forvejen presset erhverv, der er udsat for benhård konkurrence på verdensmarkedet, og som oven i købet i stigende grad møder uvilje fra en "klimabevidst" offentlighed. De to regnefejl kan godt foranledige skeptikere til at spørge, om andre beregninger så også er fejlbehæftede. Bygger kravene til landbrugets miljøindsats på et solidt videnskabeligt grundlag hele vejen igennem? Det lyder ærligt talt, som om hele vandmiljøområdet bør kulegraves - af hensyn til både landbruget og miljøet.

Annonce