Annonce
Sport

Her er ruten: Danmarks største cykelløb får etaper i flere jyske byer - og slutter med en enkeltstart

Man skal tilbage til 2019 for at finde de seneste billeder fra PostNord Danmark Rundt. Sidste år blev løbet aflyst på grund af coronapandemien. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
En tidskørsel på Frederiksberg afslutter for første gang cykelløbet PostNord Danmark Rundt.

Med få undtagelser har Frederiksberg Allé traditionelt lagt asfalt til store spurtopgør på sidste etape af cykelløbet PostNord Danmark Rundt. Sådan bliver det ikke i år.

2021-udgaven af Danmarks største cykelløb bliver ganske vist afsluttet på Frederiksberg, men i år sætter en enkeltstart på 10,8 kilometer for første gang punktum for rundturen.

Det oplyser arrangørerne på en rutepræsentation onsdag eftermiddag.

- Vi kunne godt tænke os at bibeholde spændingen om det samlede resultat indtil sidste sekund, forklarer løbets projektchef, Frank Hyldgaard, over for Ritzau.

- Selvfølgelig er der altid spænding om resultatet på den enkelte etape, men nu kan vi krydre det med, at der både køres om etapesejren og det samlede klassement.

PostNord Danmark Rundt køres fra 10. til 14. august.

Fakta: Cykelløb starter vestpå og slutter på Frederiksberg  

Cykelløbet PostNord Danmark Rundt består i år af 780 kilometer fordelt på fem etaper. Løbet køres fra 10. til 14. august.

Her er et overblik over etaperne:

* 1. etape: Struer-Esbjerg, 176 kilometer.

Etapeløbet begynder i Vestjylland og når helt ud til kysten. Sidevind og snoede veje kan få stor betydning. Den seneste afslutning i Esbjerg resulterede i en sejr til italieneren Daniele Bennati i 2016.

* 2. etape: Ribe-Sønderborg, 183 kilometer.

Etapen starter fladt, men igen kan sidevinden spille en rolle. Rundstrækningen i målbyen Sønderborg er teknisk svær og kuperet, og på opløbet op mod Dybbøl Mølle er det langtfra givet, at et samlet felt skal spurte om sejren.

* 3. etape: Tønder-Vejle, 219 kilometer.

Arrangørerne betegner selv 3. etape som PostNord Danmark Rundts kongeetape. Cirka 2100 højdemeter skal forceres, før en vinder kan kåres på den traditionsrige rundstrækning i Vejle.

* 4. etape: Holbæk-Kalundborg, 190 kilometer.

Bakker finder man også i det nordvestlige Sjælland, hvor der venter rytterne 1500 højdemeter. Da der var opløb på Vestre Havneplads i Kalundborg i 2017, løb den nuværende DSM-rytter Casper Pedersen med sejren.

* 5. etape: Enkeltstart på Frederiksberg, 11 kilometer.

Skulle man følge traditionen, ville den største spænding på sidste etape bestå i, hvem af sprinterne der skulle vinde på Frederiksberg Allé. Men i år slutter løbet utraditionelt med en tidskørsel, som kan få stor betydning for det samlede klassement.

Kilder: PostNord Danmark Rundt.

/ritzau/

Før finalen på Frederiksberg skal rytterne ud på 769 kilometer fordelt på fire etaper på de danske landeveje. Etaperne har mål i Esbjerg, Sønderborg, Vejle og Kalundborg.

PostNord Danmark Rundt gør comeback, efter at arrangørerne sidste år valgte at aflyse det på grund af sundhedssituationen og landets coronarestriktioner. Alle målbyerne er gengangere fra den rute, der blev præsenteret for løbet i 2020.

Den seneste vinder af løbet var Niklas Larsen, som i 2019 kørte for det danske hold ColoQuick og i dag er på kontrakt hos norske Uno-X.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da sygehuset i Ringkøbing med 260 ansatte blev renoveret for 19 millioner, SodaStream indgik sponsoraftale med fodboldstjernen Preben Elkjær og andre glimt fra Gamle Dage

Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterer til Skjern Håndbold efter nedtur: Fløjene var på toppen - bagkæden havde problemer

Annonce