Debat

Danmarks nye hovedstad: Sportens svar på Silicon Valley

Læserbrev: Danmarks nye hovedstad ligger i Midt- og Vestjylland... Det lyder som en joke! For her bliver vi jo ofte påduttet prædikatet "Udkantsdanmark". Men set med en sportfreaks øjne, så er vi nærmest sportens svar på Silicon Valley.

Det hele startede i februar, da TTH Holstebro vandt pokaltitlen efter et flot afviklet og - spillet Final4-stævne i Gråkjær Arena i Holstebro. Jeg var personligt heldig selv at opleve triumfen midt i sportsbyen Holstebro. Alt gik op i en højere enhed, og glæden var stor og fortjent. Det er altså ikke nemt at vinde og afvikle et Final4-stævne - der har ligget et kæmpe arbejde forud for den store succes, såvel uden- som inden for stregerne.

Apropos afvikling, så viste MCH sig som Danmarks dygtigste sport-event afvikler ved maj måneds ishockey VM. Den største sportsbegivenhed på dansk jord, blev ikke blot flot hentet til Danmark. I Herning, med hjælp fra mange af de andre byer i det midt- og vestjyske, afviklede man et stort VM til UG og slog København med længder, i forhold til selve afviklingen. Vi kom på verdenskortet og fik stor ros, så ryggen blev yderligere ranket.

Maj måned sluttede så med et dansk mesterskab i nationalsporten, da vi - i FC Midtjylland - hentede guldet hjem til regionen. Et mesterskab, som blev vundet efter en historisk sæson, med utroligt mange point og en afsindig spændende og intens afslutning. Et mesterskab, som tæt på 150 samarbejdsklubber, over 700 virksomheder og 175.000 tilskuere og mange andre har en stor andel i. Vi viste, at vi sammen turde dyrke drømmen, og endnu vigtigere formåede at gøre den til virkelighed. Tro mig, der er blevet knoklet såvel på som uden for banen. Derfor var glæden også stor og stoltheden enorm. Med sæsonkortholdere og fans rundt i hele vores geografisk store område, var det den bedste måde, vi kunne betale tilbage for de mange kørte kilometer, som midt- og vestjyder har kørt for at blive en del af festen på MCH Arena.

Skjern Håndbold fulendte det sportslige hattrick, da de hentede det danske mesterskab hjem til det midt- og vestjyske. Det endda efter af have spillet mange europæiske opgør i Champions League, hvor Nantes blev endestationen, efter en meget flot CHL-kampagne, hvor Skjern nåede med helt frem blandt de bedste otte hold, i den mest prestigefyldte håndboldturnering. Ingen tvivl om, at mesterskabet var fortjent. De grønblusede vandt også grundspillet, og har i det hele taget leveret en magtdemonstration af en sæson.

De tre meritter er blevet skabt på banerne, men succesen er næsten lige så stor uden for banen. For mens trenden i mange andre succesfulde sportsprojekter, er store økonomiske lussinger. Så lur mig om ikke alle tre klubber kommer ud med sorte tal på bundlinjen. Det vidner ikke blot om godt købmandskab, men også om dygtige bestyrelser, ledelser, medarbejdere, frivillige og vigtigst en kæmpe lokal/regional opbakning fra erhvervslivet - TAK! Det er altså imponerende...

Inden alle de tre hold skal ud i europæiske turneringer og sætte vores region på verdenskortet, så lad os alle give hinanden et klap på skulderen, ranke ryggen og nyde det fantastiske sommervejr. Det fortjener vi alle sammen.

Flere oplevelser venter rundt om hjørnet. I FC Midtjylland glæder vi til den nye superligasæson og ikke mindst kampene om at komme i Champions League. Vi er sultne! Vi glæder os også rigtig meget til at følge fremtidens stjerner i klubben, da også vores U19-hold har sikret sig DM-guld og skal spille europæiske kampe i Youth League i efteråret. Det er imponerende præstation, der lover godt for fremtiden. Samtidig er de dygtige folk ved MCH ved at gøre sig klar til endnu en kæmpe sports-event. I januar åbnes dørene til VM i herrehåndbold, og mon ikke de igen vinder guld for afviklingen.

Til sidst skal der også lyde et stort tillykke og varme hilsner til Lemvig, der i foråret formåede at spille sig op i Håndboldligaen - flot og velkommen på "første klasse".

Vi ses snart til Champions League og masser intense Liga og Pokalopgør rundt i hele Danmarks sportslige metropol nummer 1, Midt og Vestjylland.

God sommer derude... Og god fornøjelse med VM i Rusland.

0/0
Ringkøbing

Unge ville ikke kendes ved larmende højttaler: Endte som hittegods

Klumme

Ugens anbefalinger: Kan I så komme ud!

Klumme

Ugens Prædiken: Sct. Jørgen og dragen

Tophistorier

Klumme

Om at lave benspænd for sig selv i hverdagen

Leder For abonnenter

Lad os blive bedre til at holde RKI fra døren

Debat

Børn og ældre risikerer at komme i klemme - hvis ikke vi får tidssvarende velfærd

Læserbrev

Borgmesteren: Frivillighed og dialog er vejen frem mod nationalparken

Debat

Er ateisme virkelig ikke andet end en mavesur antipati mod Folkekirken?

Leder For abonnenter

Google og Facebook er ynkelige: Medier - det bliver I aldrig

Debat

Lejere forskelsbehandles unødigt hårdt