Annonce
Biler

Danmarks mest solgte bil er kørt ind i problemer

Fejl ved batteriet giver brandfare i den nye Ford Kuga plug-in-hybrid, hvis den er produceret før 26. juni. Undlad at lade bilen op, lyder det fra importøren. Foto: Christian Schacht
Ford Kuga plug-in-hybrid, der for tiden er den mest populære bil herhjemme, er blevet ramt af tekniske problemer, der i værste fald kan resultere i brand i bilen.
Annonce

Bilen, der ellers har taget danske bilkøbere med storm, er kørt ind i problemer. Både i juni og juli har Ford Kuga plug-in-hybrid været Danmarks mest solgte bil, men nu er der konstateret alvorlige fejl ved teknikken, der i værste fald kan resultere i brand.

Problemet opstår under visse omstændigheder, hvis bilens batteri udvikler en teknisk fejl, så det kan være nødvendigt for batteriet at frigive gasser for at komme af med både tryk og varme.

- Dette kan under ekstreme forhold potentielt udgøre en risiko for overophedning af de omkringliggende materialer, som i sjældne tilfælde kan udgøre en brandfare. Dette kan også opstå, mens bilen står parkeret under opladning uden opsyn, lyder det fra Ford.

Indtil videre er der ifølge flere internationale medier opstået brande i fire biler, dog ikke i Danmark, som følge af batterier, der bliver for varme.

Annonce

Må ikke oplades via kabel

De biler, hvor problemet kan opstå, er alle blevet bygget før 26. juni 2020, og antallet af potentielt berørte biler i Danmark er 2901 ud af de 6500 solgte enheder i alt. Ford har iværksat betydelige foranstaltninger.

Indtil servicekampagnen er udbedret, må Kuga plug-in-hybrid ikke oplades via kabel - hverken derhjemme eller offentligt, herunder heller ikke med nødlader, da dette i sjældne tilfælde kan udgøre en brandfare. Samtidig skal al kørsel foregå i køreprogrammet EV Auto.

Er man i tvivl om, hvornår ens bil er produceret, bør man under alle omstændigheder følge anvisningen, lyder det fra Fords danske pressechef, Lene Dahlquist, der fortæller, at man fra 13. august vil sende information ud til berørte ejere af Kuga. Kunderne kan herefter kontakte deres Ford-forhandler for at aftale en tid for udbedring af fejlen. Det vil ske fra 24. august og frem og er gratis.

Hvis man har appen FordPass tilknyttet til sin bil, vil man her også kunne se information om ens bil.

- Hvis man ikke har denne app, kan man fra samme dato slå sin bil op via Fords Etis-platform og se, om den er indbefattet af servicekampagnen, siger Lene Dahlquist, der forsikrer, at det stadig er trygt for ejere at bruge deres bil, men man skal altså undgå at lade den op, indtil fejlen er udbedret.

Der er dog også udfordringer for dem, som har bestilt en Kuga, men venter på levering. Hvis bilen er fremstillet før 26. juni, vil der nemlig være ekstra ventetid, indtil fejlen er fikset.

Kunderne vil blive kontaktet af deres Ford-forhandler, så snart deres Kuga plug-in-hybrid har fået foretaget de tekniske ændringer og dermed kan udleveres.

Ford Kuga har allerede været berørt af ét udleveringsstop, da man i slutningen af juni måtte suspendere salget, efter at fabrikken havde konstateret en "potentiel korrektion af monteringen af et stik til batteriet". Ifølge Ford blev det problem dog løst pr. 3. juli, hvorefter salg og udlevering af biler begyndte igen.

Et kig i en Facebook-gruppe med ejere af Ford Kuga plug-in-hybrid afslører, at ejerskabet indtil videre heller ikke har været problemfrit. Flere ejere har haft problemer med, at det almindelige 12-volt batteri aflader natten over, og det er angiveligt et problem, som Ford også er ved at finde en løsning på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce