x
Annonce
Sport

Danmark sender 22 spillere til badminton-EM

Andrew Boyers/Ritzau Scanpix
Viktor Axelsen og herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup skal forsøge at genvinde EM-guld i Kiev.

Anders Antonsen, Viktor Axelsen og Mia Blichfeldt er blandt de 22 badmintonspillere, der skal repræsentere Danmark ved det individuelle EM i år, som spilles i Kiev fra 21.-26. april.

Annonce

Det skriver badminton Danmark i en pressemeddelelse.

Landstræner Kenneth Jonassen er godt tilfreds med, at Danmark sender så stort et hold afsted til mesterskabet.

- Jeg synes, at antallet af spillere, vi har med, er et meget godt symbol på vores generelle styrke i Europa. Derfor er vores ambition selvfølgelig også at vise, at vi er den stærkeste europæiske nation.

- I sig selv er EM et vigtigt mesterskab for os, men i år er det ikke mindst af ekstra høj prioritet, i kraft af at det er den sidste turnering i OL-kvalifikationen, siger cheflandstræneren i en pressemeddelelse fra Badminton Danmark.

For to uger siden vandt både det danske herre- og damelandshold EM for hold i Frankrig. Herrerne vandt turneringen uden at tabe et eneste sæt på vejen til guldet. Det er første gang i historien, at det sker.

Det individuelle EM blev senest afholdt i 2018. Sidste år erstattede den europæiske pendant til OL, European Games, mesterskaberne.

Her vandt Anders Antonsen og Mia Blichfeldt guld.

I 2018 vandt Viktor Axelsen guld i herresingle, mens Kim Astrup og Anders Skaarup strøg til tops i double.

De udtagne spillere til EM individuelt 2020 er:

Herresingle: Anders Antonsen, Jan Ø. Jørgensen, Rasmus Gemke og Viktor Axelsen.

Damesingle: Mia Blichfeldt, Line Kjærsfeldt, Julie Dawall og Line Christophersen.

Herredouble: Anders Skaarup/Kim Astrup og Mads Conrad-Petersen/Mathias Boe.

Damedouble: Alexandra Bøje/Mette Poulsen, Amalie Magelund/Freja Ravn og Maiken Fruergaard/Sara Thygesen.

Mixeddouble: Alexandra Bøje/Mathias Christiansen, Mathias Bay-Smidt/Rikke Søby og Niclas Nøhr/Sara Thygesen.

/ritzau/

Læs nyheden på Badminton Danmarks hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce