Annonce
Sport

Danmark har brug for sejr og mål mod Østrig

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kun en sejr mod Østrig kan bruges, og spillerne ved godt, at der gerne skal laves flere mål.

Når Danmark torsdag møder Østrig ved U21-EM, er kravet klart. Vind eller forsvind.

Men selv en sejr kan vise sig utilstrækkelig, hvis holdene i de andre puljer vinder stort. Målscoren kan blive en vigtig faktor i kampen om at blive bedste gruppetoer, som ser ud til at være Danmarks chance efter nederlaget til Tyskland.

Derfor skal Danmark frem over stepperne med det samme, mener midtbanespillere Philip Billing.

- Det kunne være dejligt at score mere end et mål i den kamp og så forhåbentlig holde nullet. Vi går ind til kampen for at score mål, lyder det fra Huddersfield-danskeren.

- Vi skal starte hårdt ud. Jeg synes, vi skal angribe og presse dem højt. Vi skal være oppe i hovedet på dem hele tiden og bare smadre igennem. Det var nok også lidt det, som manglede i går (mandag, red.).

Østrig vandt 2-0 over Serbien i første kamp og har dermed givet sig selv et perfekt udgangspunkt inden kampen mod Danmark.

Træner Niels Frederiksen har dog ikke planer om at blæse alt for voldsomt til angreb mod et Østrig, som formentlig kommer til at stå relativt dybt og forsvare for så at satse på kontrastød.

- I første omgang skal vi bare prøve at slå Østrig. Og så må vi se på det, efterhånden som kampen skrider frem. Men i første omgang skal vi bare prøve at komme foran, siger han.

I nederlaget til Tyskland blev Danmark flere gange i anden halvleg skilt ad af en stærk tysk kontramaskine, og netop den defensive balance i omstillingerne bliver et tema op til Østrig-kampen.

- Vi skal op imod et hold, som er godt organiseret, som pakker sig lidt, og som spiller rigtig meget på omstillinger, forklarer Frederiksen.

- Der er nogle ting der, som vi skal have kigget på, hvordan vi får håndteret, for det var ikke det, vi gjorde bedst mod Tyskland.

Danmark møder Østrig klokken 18.30 torsdag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold

Skjern sejrede sikkert mod oprykkerne - men de kunne have vundet større

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce