Sport

Danmark har brug for sejr og mål mod Østrig

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kun en sejr mod Østrig kan bruges, og spillerne ved godt, at der gerne skal laves flere mål.

Når Danmark torsdag møder Østrig ved U21-EM, er kravet klart. Vind eller forsvind.

Men selv en sejr kan vise sig utilstrækkelig, hvis holdene i de andre puljer vinder stort. Målscoren kan blive en vigtig faktor i kampen om at blive bedste gruppetoer, som ser ud til at være Danmarks chance efter nederlaget til Tyskland.

Derfor skal Danmark frem over stepperne med det samme, mener midtbanespillere Philip Billing.

- Det kunne være dejligt at score mere end et mål i den kamp og så forhåbentlig holde nullet. Vi går ind til kampen for at score mål, lyder det fra Huddersfield-danskeren.

- Vi skal starte hårdt ud. Jeg synes, vi skal angribe og presse dem højt. Vi skal være oppe i hovedet på dem hele tiden og bare smadre igennem. Det var nok også lidt det, som manglede i går (mandag, red.).

Østrig vandt 2-0 over Serbien i første kamp og har dermed givet sig selv et perfekt udgangspunkt inden kampen mod Danmark.

Træner Niels Frederiksen har dog ikke planer om at blæse alt for voldsomt til angreb mod et Østrig, som formentlig kommer til at stå relativt dybt og forsvare for så at satse på kontrastød.

- I første omgang skal vi bare prøve at slå Østrig. Og så må vi se på det, efterhånden som kampen skrider frem. Men i første omgang skal vi bare prøve at komme foran, siger han.

I nederlaget til Tyskland blev Danmark flere gange i anden halvleg skilt ad af en stærk tysk kontramaskine, og netop den defensive balance i omstillingerne bliver et tema op til Østrig-kampen.

- Vi skal op imod et hold, som er godt organiseret, som pakker sig lidt, og som spiller rigtig meget på omstillinger, forklarer Frederiksen.

- Der er nogle ting der, som vi skal have kigget på, hvordan vi får håndteret, for det var ikke det, vi gjorde bedst mod Tyskland.

Danmark møder Østrig klokken 18.30 torsdag.

/ritzau/

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce