Annonce
Sport

Danmark formøbler drømmestart og får norske VM-klø

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Håndboldkvinderne tabte 19-22 til Norge, og dermed er medaljekampene ved VM meget langt væk.

Den danske optur ved håndbold-VM er bremset, og som så ofte før var det Norge, der forpurrede festen.

I første mellemrundekamp tabte Danmark med 19-22 til de nordiske rivaler, og selv om det langt ude i teorien stadig kan lade sig gøre at komme i semifinalen, må det betegnes som tæt på urealistisk.

Det danske hold gjorde det svært for sig selv med sjusket angrebsspil, og så hjalp det ikke, at defensiven igen stod solidt foran velspillende Sandra Toft.

Danmark holdt spændingen i live til det sidste, men der manglede kvalitet og kolde hoveder i slutfasen, og så kunne nordmændene juble i den sparsomt besatte Aqua Dome i Kumamoto.

Det har de danske spillere al mulig grund til at ærgre sig over, for de burde have fået langt mere ud af en regulær drømmestart.

Efter fem minutter var Danmark foran 5-0, fordi et bevægeligt forsvar lokkede nordmændene i fælder, og kombinationerne sad med dræbende effektivitet i den anden ende.

På det tidspunkt lignede Danmark et hold, der red på en bølge, men efter en timeout fik Norge bedre kontrol over tingene, og snart var den danske håndboldfest forbi.

Angrebsspillet blev mere og mere panisk og usammenhængende, og der blev smidt alt for mange bolde væk. Fire danske mål i halvlegens sidste 25 minutter fortæller egentlig alt.

Sarah Iversens mål til dansk 9-6-føring otte minutter før pausen blev danskernes sidste i en første halvleg, der sluttede som en ren nedsmeltning og seks norske mål i træk.

Anfører Stine Jørgensen var helt ved siden af sig selv og smed uprovokeret flere bolde væk i den korte tid, hun var på banen, og efter en solid indledning skød Louise Burgaard sig træt.

Sjældent har der været så hårdt brug for en pause, og Klavs Bruun Jørgensen havde en stor opgave med at kalde sit hold til orden og finde nogle angrebsløsninger.

Mie Højlund kom på banen med pæn effekt, og den norske dominans blev stoppet, men der var fortsat for mange afbrændere og dårlige beslutninger.

Silje Solberg i Norges mål var blevet skudt varm, og selv om Danmark hang på og holdt snor i nordmændene, lykkedes det aldrig at få kontakt.

Anne Mette Hansen smed bolden væk ved 19-21 to minutter før tid, og da nordmændene derefter scorede i den anden ende, var spillet ude.

Selv om medaljekampene er meget langt væk, er der dog fortsat masser at spille om i de to sidste mellemrundekampe.

Først og fremmest handler det om at slutte VM blandt de syv bedste, hvilket udløser en sikker billet til forårets OL-kvalifikationsturnering.

Danskerne spiller igen mandag, hvor modstanderen er Holland.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samarbejde kan være en kur mod butiksdød

De findes allerede mange steder - samarbejdsaftaler. Det gælder i hvert fald i foreningslivet. Her har mange klubber og foreninger på den ene eller anden måde slået pjalterne sammen for at sikre, at der er deltagere nok på de forskellige hold, og det kan være både badminton, fodbold, gymnastik eller noget helt fjerde. Alternativet har i mange tilfælde været at lukke ned, og det med at lukke ned fører sjældent noget positivt med sig. I en helt anden boldgade kan det meget vel være, at netop et samarbejde kan give god mening - nemlig når det drejer sig om at holde liv i de lokale butikker. Butiksdøden har i årevis hærget i mange af kommunens talrige landsbyer. Som regel har de lokale kæmpet til det sidste for at holde liv i dagligvareforretningen, men alt for mange gange har de måttet kaste håndklædet i ringen, og landsbyen står uden butik. Sidste år var det Stauning, der var igennem denne proces, da Brugsen lukkede. Her endte historien heldigvis lykkeligt sidst i 2019, idet Brian Pedersen overtog forrretningen, der fortsætter som en Min Købmand. Forhåbentlig bakker de lokale op om den! Nu er det andelsbutikken i Velling, der er i klemme. For nylig sagde købmanden op, men forretningen drives dog videre af behjertede frivillige. Men det går ikke for godt med økonomien, og findes der ikke en løsning, risikerer Velling at stå uden dagligvarebutik med de konsekvenser, det får for lokalsamfundet. Det bliver alt andet lige mindre attraktivt at bo i byen, når der ikke er en butik. I tirsdags var der ekstraordinær generalforsamling om butikkens fremtid. Der var blandt de fremmødte borgere opbakning til at forsøge at drive butikken videre. Og så var der en gæst, der slog de optimistiske strenge an - købmanden fra Stauning. Efter hans mening er der bestemt baggrund for en dagligvarebutik i Velling - og han kunne godt se sig selv i et samarbejde mellem de to købmandsbutiker. Det er endnu ikke bestemt, hvad et samarbejde helt konkret skal bestå af, men det lyder fornuftigt. Skal dagligvarebutikkerne i landsbyerne overleve, må de i mange tilfælde finde utraditionelle løsninger. Det kræver dog, at kunderne bakker helhjertet op. Ellers kan det være lige meget med de gode intentioner og flotte ord på en generalforsamling.

Annonce