Annonce
Danmark

Danmark er ikke bare Danmark: Erhvervsministeren synes, du skal holde ferie herhjemme

Regeringen og en lang række aktører i dansk turisme vil have os til at holde sommerferie hjemme i Danmark. Arkivfoto: John Randeris/Ritzau Scanpix
En række aktører og destinationer i dansk turisme står bag ny kampagne, der skal få flere danskere til at holde ferie i Danmark. Budskabet er "eviggyldigt", mener erhvervsminister Simon Kollerup (S), der vil understøtte turisterhvervet og landdistrikterne.
Annonce

Ferieplaner: "Danmark er meget mere end bare Danmark".

Sådan lyder overskriften i en ny landsdækkende kampagne, der gik i luften torsdag og snart vil møde danskere i aviser, på tv og i det offentlige rum.

Bag kampagnen står 19 danske turistdestinationer, Dansk Kyst- og Naturturisme, Dansk Storbyturisme, Visit Denmark, Danske Destinationer og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, der tilsammen har skudt 21 millioner kroner i projektet, som skal få flere til at holde ferie hjemme i Danmark.

- Coronakrisen er selvfølgelig en ny situation, der vil komme til at betyde, at sommeren er anderledes i år. Den kampagne, vi nu sætter i søen, handler på den ene side om at åbne danskernes øjne for, at Danmark er meget mere end ”bare Danmark,” siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Kampagnen er en del af de udspil, der skal hjælpe land- og yderkommunerne i Danmark gennem coronakrisen. Udspil, som erhvervsministeren tidligere i avisen Danmark har lovet var på vej.

- Regeringen ønsker at understøtte, at et meget hårdt trængt turisterhverv får en god sommer. Det vil i sidste ende også være rigtig godt for vores landdistrikter, fortæller ministeren.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) ser kampagnen som en del af den hjælp til yder- og landkommunerne, som han over for avisen Danmark har lovet var på vej. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Annonce

Ud af egen baghave

Som baggrund for kampagnen har firmaet Mediacom gennemført en undersøgelse af danskernes ferieplaner i 2020. Analysen, der er udgivet af Visit Denmark, viser, at 66 procent af danskerne planlægger en ferie ved kysten eller ude i naturen.

Simon Kollerup, hvordan hjælper kampagnen landdistrikterne, hvis to tredjedele i forvejen planlægger at holde kyst- eller naturferie?

- Jeg tror, vi er rigtig mange, der planlægger at blive hjemme i år, men det betyder ikke, at vi kommer ud og oplever de spændende steder i for eksempel vores yderområder og landdistrikter. Det er det, kampagnen skal hjælpe med. At vi får åbnet vores øjne, så vi får brugt hele Danmark her i sommeren.

For Dansk Kyst- og Naturturisme, der også har skudt penge i kampagnen, er det vigtigt at understrege, at det ikke er nok, hvis danskerne bare bliver hjemme på terrassen.

- Vi skal motivere danskerne til at komme ud og opleve noget. De skal benytte sig af de aktiviteter og seværdigheder, der for eksempel er ude i kystområderne. Ellers skaber vi ingen omsætning i turisterhvervet, siger Sisse Wildt, kommunikationschef hos Dansk Kyst- og Naturturisme.

Annonce

Et eviggyldigt budskab

For regeringen handler kampagnen ikke bare om at sælge Danmark til danskerne og hjælpe dansk turisme gennem en tid, hvor coronakrisen har truende fat i dansk økonomi.

- Jeg synes jo, den her kampagne er eviggyldig, i den forstand at Danmark er et fantastisk land på alle årstider. I år er en særlig situation, for jeg tror, vi er mange danskere, der vil holde vores sommer i Danmark og opleve nogle nye ting, vi ikke har været opmærksomme på tidligere, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

I en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet lyder det, at regeringen senest i dag vil fortælle om planen for en kontrolleret og gradvis genåbning af sommerturismen.

Men Udenrigsministeriets rejsevejledninger, der nu i lang tid har frarådet rejser ud af Danmark, har sådan set ikke noget med kampagnen at gøre, forklarer erhvervsministeren.

- At vi i Danmark er på vej mod en mere stabil situation, betyder jo ikke, at man nødvendigvis er tryg ved, at det også er sådan i alle andre lande. Det er mit klare indtryk, at mange danskere i forvejen har lyst til at være herhjemme, siger Simon Kollerup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce