Annonce
Ringkøbing-Skjern

Danland-chef ser med sindsro frem til Lalandia: Der er gæster nok til os alle

- Lalandia vil blot gøre Søndervig til et endnu stærkere brand og tiltrække endnu flere gæster til Vestjylland. Det er til stor gavn for lokalsamfundet, gæsterne og ferieboligejerne, siger Lone Sørensen, afdelingsleder på Danland.
Der er rift om de 136 lejligheder i Danland-feriekomplekset på Lodbergsvej i Søndervig. - Enhver kan leje ud i højsæsonen, kunsten er at forlænge sæsonen. Danland tilbyder fleksible lejeperioder og ankomstdage og det aflaster weekend presset, siger afdelingsleder Lone Sørensen.

Søndervig: Mandag formiddag er der rygende travlt i Danlands reception. Gæster må finde sig i en smule kø, inden de kan komme hen til skranken, få opgjort strømregningen og tjekke ud.

Netop ind- og udtjekninger alle ugens dage er beviset på den fleksibilitet, som kunderne sætter pris på ved Danland.

Det siger Lone Sørensen, der har været afdelingsleder for centret i Søndervig i otte år og er chef for 20 medarbejdere. Om sommeren tager Danland endnu flere medarbejdere ind.

Annonce

- Vores sæson går fra marts til november, men vi har åbent 365 dage om året, og derfor har vi mange gæster uden for sæsonen. I modsætning til den traditionelle sommerhusudlejning tilbyder vi miniferier, hvor folk booker tre eller fire dage. Vi har også par, der booker et par overnatninger i særlige små lejligheder, som vi har indrettet til en lille getaway, siger Lone Sørensen.

34 procent foran

Tallene bekræfter succesen.

- Vi er 34 procent foran i omsætning i forhold til sidste år, som også var et godt år trods coronaen. Så det går godt.

Hvis nogen skulle se mørke skyer over Danland på Lodbergsvej, efterhånden som feriefolket indtager de 450 Lalandia-sommerhuse på den anden side af klitvejen, tager de fejl, påpeger Lone Sørensen.

Heller ikke det store Lalandia-badeland giver anledning til bekymring for Danlands badeland.

- Der er over 80 millioner tyskere og næsten seks millioner danskere, og de fleste vil gerne på ferie. Jeg er ikke bange for, at der ikke er nok gæster, der vil Danland. Der er gæster nok til os alle. Søndervig er et stærkt brand. Lalandia vil blot gøre det til et endnu stærkere brand og tiltrække endnu flere gæster til Vestjylland.

- Det er til stor gavn for lokalsamfundet, gæsterne og ferieboligejerne. Der vil komme flere arbejdspladser, og de mange gæster vil tiltrække flere spændende butikker og aktiviteter til Søndervig og til Vestjylland, siger Lone Sørensen.

Annonce

Ikke en eneste til salg

Danland-centret blev opført i 1978 og rummer 136 lejligheder fra 48 kvadratmeter og op til 78 kvadratmeter med plads til otte personer. Danland Søndervig er et af 28 centre landet over ejet af Dancenter-koncernen, der også udlejer sommerhuse.

Lejlighederne er ejet af private, mens Dancenter ejer fællesbygningerne. Det er også Dancenter, der står for udlejningen og den omfattende service, der følger med.

I øjeblikket er der ikke en eneste Danland-lejlighed til salg. Priser på omkring 800.000 kroner gør, at lejlighederne er blevet attraktive i det varme sommerhusmarked på Klitten.

- På grund af coronaen har vi set flere danske gæster, og det er dejligt at høre københavnere sige, at ’Søndervig virkelig kan noget”. Havet er det store trækplaster. Og så håber jeg, at vi kan få et lidt mere varieret butiksudbud i Søndervig, hvis der kommer et større volumen af gæster. Jeg forstår godt, at de erhvervsdrivende tøver, for pludselig er det november uden så mange udlejninger. Derfor skal vi sørge for, at der er gæster hele året rundt. Det er jo også dejligt at gå til Vesterhavet i november, konstaterer afdelingslederen.

Annonce

Rengøringsmedarbejdere er pressede

Her ser Lone Sørensen, at mere fleksible lejeperioder og fleksible ankomstdage i sommerhusene kan være en af løsningerne til at udbrede sæsonen.

Det vil også kunne tage noget af presset fra servicemedarbejderne på hele Klitten.

Dancenter står for udlejningen af cirka 400 sommerhuse i Ringkøbing-Skjern Kommune.


Rengøringsmedarbejderne er presset til det yderste om lørdagen, fordi der skal gøres mange lejemål parate til nye gæster.


- Rengøringsmedarbejderne er presset til det yderste om lørdagen, fordi der skal gøres mange lejemål parate til nye gæster. Det gælder sommerhusbureauernes rengøringsfolk, og det gælder vores på Danland. Jeg selv møder tidligt ind lørdag morgen, og er nogle gæster tjekket ud fredag aften, gælder det om at få tilkaldt rengøringsmedarbejderne så tidligt som muligt, så vi kan komme i gang, siger Lone Sørensen.

Annonce

Overskueligt badeland

Inden for i badelandet er temperaturen omkring 28 grader – både i luften og vandet. Denne mandag er vejret lidt køligere udenfor, så det har trukket flere gæster til de to bassiner, hvor vandrutschebanen er et hit for både børn og voksne. Også spabadet er fyldt op.

I et hjørne af badelandet er der indrettet en café, hvor slushice og pølsemix er klassikere. Senest er der indrettet en udendørs café, ligesom spisekortet er udvidet med panini, pitabrød og husets burger med gode råvarer.

I den indendørs café sidder forældre og tager en slapper og holder øje med børnene, som boltrer sig.

Et billede fra Danlands badeland, hvor vandrutsjebanen er den store attraktion. Foto: Danland

Badelandet blev renoveret for otte år siden, primært for at optimere energiforbruget. I loftet er monteret troldtekt-plader, der er med til at dæmpe den uundgåelige hujen og hvinen, der følger med svømmehaller.

- Vores anlæg er et mindre anlæg og noget helt andet end Lalandia. Vores er for familier med mindre børn. Her er god plads, trygt og roligt. Forældre og bedsteforældre kan overskue hele badelandet fra cafeen og slappe af, mens de holder øje med børnene. Vi kan se, at familierne hygger sig med deres børn i et roligt og afstressende tempo. Nogle gange sidder der en mor og læser i en bog og får en kop kaffe, imens børnene bader, siger Lone Sørensen.

En typisk døgnrytme er, at familier med små børn går i badelandet og efter to timer går tilbage til lejlighederne, hvor børnene kan sove til middag og forældrene få lidt ro. Der er også gæster, som tager en morgensvømmetur, sidder lidt i spabad, tyrkisk bad eller sauna og derefter går over i deres lejlighed og slapper af.

Torsdag aften er der poolparty for de lidt større børn, ligesom de kan gå i krea-værksted, bage snobrød og gå i aktivitetskælderen og spille billard, bordtennis og playstation.

Annonce

Indenfor gåafstand

Lone Sørensen ser Danlands placering på klitsiden af Lodbergsvej som det måske største aktiv. Det er tæt på stranden, på Beach Bowl og butikkerne længere nede nede ad gaden.

- Gæsterne kan på én dag nå at gå både i badeland, gå til Vesterhavet, gå på legepladsen og handle ved købmanden, uden at det bliver stresset. Alt er indenfor gåafstand, og man kan lade bilen stå. At skulle køre rundt er faktisk en stressfaktor for mange, siger Lone Sørensen.

Endnu har Søndervig det helt store rykind til gode. Det kommer, når Lalandia-badelandet åbner. Her skal vejnettet stå sin prøve – og desuden skal der holdes øje med, hvordan naturen bliver påvirket.

- Det er vigtigt, at gæsterne kan komme hertil og herfra i god ro og orden, og at vi passer på naturen, når der kommer flere gæster til området, siger Lone Sørensen.

På den korte bane har hun et ønske:

- Vi mangler i den grad et ordentligt offentligt toilet i den nordlige del af Lodbergsvej, siger hun.

Danland Søndervig er et af 28 Danland-centre landet over. Lone Sørensen er chef for en medarbejderstab på 20, som udvides betydeligt i højsæsonen. Foto: Lars Kryger
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Hvis stormfloden kommer: Sådan vil beredskabet sikre borgernes liv, lemmer og ejendom

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Træskulptører arbejder uden værnemidler: - Vi opfordrer til det, men i sidste ende vælger de selv

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Patienter må blive hos lægerne på Søibergsvej: Ingen tvinges til lægeskift, skønt ny praksis er på vej

Skjern

Derfor er Thomas blevet Remisens ansigt udadtil: Jeg er god til at sælge ideer

Ringkøbing-Skjern

Se billederne af det trælse, smukke sommervejr: Vilde skyer over Vestjylland

Tarm For abonnenter

Mere mystik på det forladte hotel i Lyne: Kunde politianmelder mulig snyd med værelsesudlejning

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

80 år: Tove Tarbensen

Vestjylland

58-årig kvinde nægter sig skyldig i sin mands død: Kan ikke forstå at hendes promille skulle have været så høj

Sport

Mens du sov: Misser dansk OL-medalje med 15 hundrededele

Ringkøbing

Corona-krisen har ramt teltudlejnings-firma hårdt - 2021 tegner til at blive en smule bedre

Hvide Sande For abonnenter

Honza og Veronika har fundet lykken på vestkysten: Tjekkiske caféejere har nu også en strandbar

Ringkøbing-Skjern

Se video: Træskulptører kæmper mod regn og blæst på havnen i Ringkøbing

Annonce