Annonce
Vestjylland

Danielsen kritiserer motorvejsudspil: Der mangler dato og penge

- Jeg åbner først champagnen, når pengene er sat af, og vi har en dato. Men jeg er glad for det skridt, der er taget, siger Jens Axel Birn. Foto: Morten Stricker
- Jeg tror på konkrete penge og konkrete datoer, siger Venstres Thomas Danielsen, der ikke er imponeret over regeringens løfte om at lukke motorvejshul.

Holstebro: Mens erhvervslivet i Holstebro, borgmesteren og Anette Lind (S) er mere end tilfredse med, at regeringen har en færdiggørelse af motorvejen nordøst om Herning med i deres infrastrukturuspil, så får udspillet en særdeles kølig modtagelse hos Venstres Thomas Danielsen.

- Hvad har man fået? En linje. Der er hverken sat beløb eller dato på, siger Thomas Danielsen.

Han frygter, at motorvejshullet er et af de projekter, der bare kan skubbes så langt ud i fremtiden, at det helt ender med at blive droppet:

- I den plan, som vi havde forud for det seneste valg, der var der både finansiering og dato på. Det her er så vagt, som det overhovedet kan blive, siger Danielsen.

Er du ikke bare professionelt kritisk, fordi det ikke Socialdemokraterne og ikke jer, der er kommet med udspillet?

- Jeg tror, at alle, der kender bare det mindste til sådanne forhandlinger, ved, at jo længere planen er - og her taler vi en 15-årig periode, hvor ingen ved, hvem der er i regeringen - jo mere ukonkret er det, siger Thomas Danielsen.

Så du tror ikke på, at regeringen rent faktisk ønsker at gennemføre planen?

- Jeg tror på konkrete penge og konkrete datoer. Hvis regeringen havde det ligesådan, så ville den vel bare have skrevet en startdato og et beløb ind i planen.

Det kan jo også være noget, man skal forhandle om?

- Bestemt og her vil vi naturligvis gå efter at få indflydelse. Men en sølle linje var alt, som motorvejshullet kunne få i planen. Det er jeg bare ikke voldsomt imponeret over.

Annonce

Det er et godt skridt

Formanden for den lokale motorvejsgruppe, Jens Axel Birn, er anderledes positiv overfor udspillet:

- Men jeg åbner først champagnen, når pengene er sat af, og vi har en dato. Men jeg er glad for det skridt, der er taget, siger Jens Axel Birn.

Han vil ikke kommentere på, om motorvejsstykket ikke burde have været lavet allerede, da man byggede motorvejen mellem Holstebro og Herning.

- I forhold til fremkommeligheden og i forhold til trafiksikkerheden, er det her et godt og vigtigt skridt. Der er mange gode mennesker, der har kæmpet for det her, og alle de politikere, der har skubbet på, og de samarbejdspartnere, vi har haft i motorvejsgruppen, fortjener stor ros, siger Jens Axel Birn.

Det lokale folketingsmedlem Anette Lind (S) håber, at motorvejshullet er et af de projekter, der kan komme hurtigt i gang - selv om der ikke er sat en dato på - da der er tale om at færdiggøre et eksisterende projekt og ikke et helt nyt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Brændte dæk og madrasser giver stor bøde

coronavirus

Folketinget indgår aftale om lempede rejserestriktioner

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

KD mødte møllekritiske borgere: I skal vide, at debatten om testcentret slider på lokalsamfundet

Annonce