Annonce
Vestjylland

Danielsen får sin førsteprioritet: Fortsætter som klima- og energiordfører

Thomas Danielsen fortsætter som Venstres klima- og energiordfører. Derudover bliver han ordfører for færøske anliggender. Arkivfoto: Morten Stricker
Thomas Danielsen (V) har fået opbakning til at fortsætte som Venstres klima- og energiordfører. Derudover fortsætter han som medlem af Landdistriktsudvalget, og desuden som færøordfører.

VESTJYLLAND: Venstres Thomas Danielsen fortsætter som klima- og energiordfører. Ligesom han fortsætter som ordfører for færøske anliggender.

- Det er jeg meget glad for. Det var min første prioritet at fortsætte som klima- og energiordfører, og det er noget, som der er meget fokus på. Når jeg også er blevet færøordfører som er mere storpolitiske emner såsom Arktis, men jeg er også halvt færing, så det er jeg også meget glad for, og jeg tror, at jeg har gode forudsætninger for at arbejde med det område, siger Thomas Danielsen.

Han var i seneste periode også ordfører for landdistrikter- og øer, men det er altså en post, der i denne omgang er gået til Venstres Peter Juel Jensen.

- Det er klart, at vi får færre ordførerskaber, når vi ikke sidder i regering. Der er ministre der kommer tilbage, som skal have noget at lave, og vi er også blevet flere medlemmer, siger Thomas Danielsen og fortsætter:

- Men jeg fortsætter som medlem af Landdistriktsudvalget, og det er jeg meget glad for, fordi det er der, hvor vi kommer til at diskutere udflytning af statslige arbejdspladser.

Klimadagsordenen bliver en af de vigtigste i den kommende valgperiode, da den nye regering har lagt op til, at man i 2030 skal udlede 70 procent mindre Co2, end man gjorde i 1990.

Annonce

Mange arbejdspladser

Thomas Danielsen peger på, at der er mange arbejdspladser i Vestjylland, som er bundet op på energiområdet.

- Der er store virksomheder såsom Vestas og Siemens, men udover det så er der jo også mange mindre virksomheder, som leverer til dele til vindmøllebranchen, så det er noget, som har rigtigt stor betydning for vores område, siger han.

- Vestjylland er et af de steder i Danmark, hvor der er flest energiarbejdspladser per indbygger, så energiområdet er noget, der er utroligt vigtigt for vores landsdel, tilføjer Thomas Danielsen.

Han forventer heller ikke, at han kommer til at ligge på den lade side i den kommende valgperiode.

- Det er to store områder, som jeg er ordfører for, så jeg skal nok få nok at lave, siger Thomas Danielsen.

Den tidligere udviklingsminister, Ulla Tørnæs, som bor i Nr. Felding, er blevet Venstres ordfører for uddannelse og forskning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hjælp kommunen: Frivillig renholdelse

Læserbrev: Gudrun Pedersen havde den 28. december en meget relevant leder i Dagbladet – Giv kommunen en hjælpende hånd. Det var en leder, der igen satte henkastning af skrald på dagsordenen. Skrald på kommunens kyststrækning kan vi nok ikke beskylde kommunens borgere for – som hovedregel. Alt det skrald, der ligger og flyder langs landevejene og rundt omkring i vores byer – både store og små byer – skyldes som hovedregel kommunens egne borgere – desværre. I slutningen af byrådsperioden 2014 -2017 fremsatte Fjordlisten et budgetforslag, som faktisk blev vedtaget og indgik i budgettet. Jeg mener, det var for 2016 og frem. Det gik ud på, at der blev afsat et sekscifret beløb til deling mellem de foreninger, der vil bidrage med at fjerne affald fra vejområder, der er valgt af kommunens administration. Foreningens frivillige skal så renholde en bestemt strækning på nogle kilometer i et år, ikke bare en gang men flere gange i løbet af året. Pengene blev afsat i budgettet, men så vidt jeg ved aldrig effektueret til projektet. Som formand for Videbæk Borgerforening frem til marts 2018, ved jeg, at vi ikke har fået tilbudt muligheden fra kommunen. Var det ikke en ide at få sat det i gang hurtigst muligt. Der er i hvert fald steder nok at tage fat på i hele kommunen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];