Vestjylland

Danielsen får sin førsteprioritet: Fortsætter som klima- og energiordfører

Thomas Danielsen fortsætter som Venstres klima- og energiordfører. Derudover bliver han ordfører for færøske anliggender. Arkivfoto: Morten Stricker
Thomas Danielsen (V) har fået opbakning til at fortsætte som Venstres klima- og energiordfører. Derudover fortsætter han som medlem af Landdistriktsudvalget, og desuden som færøordfører.

VESTJYLLAND: Venstres Thomas Danielsen fortsætter som klima- og energiordfører. Ligesom han fortsætter som ordfører for færøske anliggender.

- Det er jeg meget glad for. Det var min første prioritet at fortsætte som klima- og energiordfører, og det er noget, som der er meget fokus på. Når jeg også er blevet færøordfører som er mere storpolitiske emner såsom Arktis, men jeg er også halvt færing, så det er jeg også meget glad for, og jeg tror, at jeg har gode forudsætninger for at arbejde med det område, siger Thomas Danielsen.

Han var i seneste periode også ordfører for landdistrikter- og øer, men det er altså en post, der i denne omgang er gået til Venstres Peter Juel Jensen.

- Det er klart, at vi får færre ordførerskaber, når vi ikke sidder i regering. Der er ministre der kommer tilbage, som skal have noget at lave, og vi er også blevet flere medlemmer, siger Thomas Danielsen og fortsætter:

- Men jeg fortsætter som medlem af Landdistriktsudvalget, og det er jeg meget glad for, fordi det er der, hvor vi kommer til at diskutere udflytning af statslige arbejdspladser.

Klimadagsordenen bliver en af de vigtigste i den kommende valgperiode, da den nye regering har lagt op til, at man i 2030 skal udlede 70 procent mindre Co2, end man gjorde i 1990.

Mange arbejdspladser

Thomas Danielsen peger på, at der er mange arbejdspladser i Vestjylland, som er bundet op på energiområdet.

- Der er store virksomheder såsom Vestas og Siemens, men udover det så er der jo også mange mindre virksomheder, som leverer til dele til vindmøllebranchen, så det er noget, som har rigtigt stor betydning for vores område, siger han.

- Vestjylland er et af de steder i Danmark, hvor der er flest energiarbejdspladser per indbygger, så energiområdet er noget, der er utroligt vigtigt for vores landsdel, tilføjer Thomas Danielsen.

Han forventer heller ikke, at han kommer til at ligge på den lade side i den kommende valgperiode.

- Det er to store områder, som jeg er ordfører for, så jeg skal nok få nok at lave, siger Thomas Danielsen.

Den tidligere udviklingsminister, Ulla Tørnæs, som bor i Nr. Felding, er blevet Venstres ordfører for uddannelse og forskning.

0/0
Annonce
Tarm For abonnenter

73-årig giver atter Europa pedal: Mads Peder cykler ny cykel hjem fra Italien

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Kultur

'Vestjyllands smukkeste motionsløb': Vejrguderne kastede glans over cykelløb

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Ringkøbing For abonnenter

Forening for kirkegårdskultur: Tænk jer grundigt om, før I fjerner gravstenene

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Annonce