Annonce
Erhverv

Fyrer 335 og flytter produktion til Polen: - Danfoss vil komme styrket ud af øvelsen

Danfoss med koncendirektør Kim Fausing i spidsen er klar til forandringer i Danfoss' lokationer. Arkivfoto: Timo Battefeld
Danfoss lukker sine lokaliteter i Viby, Vejle samt fabrikken i Kolding. I stedet vil Danfoss investere i udvidelse og forbedringer af lokaliteterne i Silkeborg, Nordborg og Polen over de næste tre år.

Udflytning: Danfoss vil samle en bred vifte af sine forretningsaktiviteter på større lokationer, og derfor flytter en del af produktionen fra Danmark til Polen.

Det rammer især Danfoss-fabrikken på Albuen i Kolding, som ifølge Danfoss ikke er egnet til den avancerede automatisering, der er nødvendig for at forblive konkurrencedygtige i produktionen af køle- og air-conditioning komponenter.

I stedet flyttes produktionen nu til virksomhedens eksisterende adresse i Grodzisk i det centrale Polen, nær hovedstaden Warszawa.

- Beslutningen skyldes, at vi vil blive ved med at være konkurrencedygtige, og det er et led i vores overordnende strategi om at samle produktionen i større enheder, siger Mikkel Thrane, der er pressechef hos Danfoss.

Flytningen forventes afsluttet i begyndelsen af 2022, og det betyder, at cirka 335 arbejdspladser i Kolding nedlægges. Omkring 110 funktionærer vil forblive i Kolding og flytte til nye faciliteter på Marsvej.

Planerne betyder desuden, at Danfoss' lokaliteter i Viby og i Vejle fraflyttes og lukkes. Aktiviteterne her vil i løbet af de kommende år flytte til Silkeborg, Nordborg, Marsvej i Kolding og Grodzisk i Polen.

Det betyder, at der er planer for betydelige investeringer i udvidelse og forbedringer af Danfoss lokaliteter i Silkeborg, Nordborg, og Grodzisk i Polen over de næste tre år. Derudover ombygges og udvides Danfoss' lokation på Marsvej i Kolding, som omdannes til et moderne Danfoss campus.

Annonce

Fem korte om Danfoss

1. I 2018 voksede virksomhedens omsætning med 2,1 milliarder kroner til 45,5 milliarder kroner - en vækst på fem procent.

2. Danfoss er måske bedst kendt for at producere de termostater, der regulerer varmen fra radiatorer i mange hjem og virksomheder verden rundt. Men virksomheden sørger også for friske fødevarer og optimal komfort i huse og kontorer. Danfoss' løsninger bliver anvendt til køling, aircondition, opvarmning, motorkontrol og mobilt udstyr.

3. Danfoss blev grundlagt på Nordals i 1933 af ingeniør og fabrikant Mads Clausen.

4. Virksomheden er i dag en global milliardvirksomhed, der fortsat ejes af grundlæggerens familie gennem en familiefond.

5. Danfoss har 27.000 medarbejdere.

JFM/Ritzau

Medarbejdere til Silkeborg og Nordborg

Danfoss' varmeforretning samler produktion og forretningsaktiviteter på Danfoss' lokation i Silkeborg. Her vil produktionen af komponenter til boligopvarmning flyttes til fra Viby i løbet af andet halvår 2021.

Alle ansatte i Viby får tilbud om at flytte med til Silkeborg. Når det nye Danfoss-site i Kolding er færdigbygget, vil Danfoss fraflytte sine lejede lokaler i Vejle og flytte aktiviteterne inden for gulvvarme til de nye lokaliteter.

Distributionscentret i Vejle flyttes til Nordborg. Flytningen forventes at ske i løbet af andet halvår 2021, og alle ansatte i Vejle får tilbud om at flytte til Kolding eller Nordborg. Det skaber 14 nye stillinger i Nordborg.

Analysechef: Styrker Danfoss

Ifølge aktieanalysechef i Sydbank, Jacob Pedersen, er beslutningen udtryk for, at Danfoss skal stå stærkest muligt i den internationale konkurrence.

- Det er en øvelse, som mange andre danske produktionsvirksomheder allerede er i gang med eller kommer til at foretage, fordi vilkårene i den globale handel er skærpede, siger Jacob Pedersen.

Han forudser, at Danfoss vil komme styrket ud af øvelsen.

- Der er naturligvis en risiko ved at flytte produktion til udlandet, hvor ansatte og myndigheder agerer anderledes end herhjemme. Men Danfoss er i forvejen repræsenteret i Polen og har stor erfaring med at flytte produktion til udlandet, så der er næppe grund til at være bekymret, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce