Annonce
Skjern

Dan taler åbent om psykisk sygdom

Dan Lind Hansen fra Skjern har skizofreni. I foreningen Brugerlærerne tager han blandt andet rundt til folkeskoler og fortæller om sin sygdom - og denne sommer tager han på festival for at tale tabuerne væk. Privatfoto

Man kan møde Dan Lind Hansen på festivalen Danmark Dejligst i Naturens Rige, der afholdes ved Bundsbæk Mølle lørdag 18. august.

Annonce

Skjern: Dan Lind Hansen fra Skjern har skizofreni. Han taler helt åbent om det, for sådan skal det være.

Hans mission er at aftabuisere psykisk sygdom, og han gør det ved at fortælle sin egen personlige historie til dem, der har lyst til at lytte. Dan er med i foreningen "Brugerlærerne i Ringkøbing-Skjern". Brugerlærerne er helt almindelige mennesker i forskellige aldre med forskellige baggrunde.

Deres fællestræk er, at de alle har været ramt af psykisk sygdom - og at de gerne vil formidle deres viden videre til andre.

Længe var de tre i foreningen. Nu er de fem. Og de rejser rundt i hele kommunen og fortæller deres historier. Foredragene handler blandt andet om misbrug, ADHD, angst og det at høre stemmer, og brugerlærerne besøger både folkeskoler, gymnasier, personaleforeninger og hjemmeplejen.

- Jeg plejer at sige, at vi nok er dem, der ved allermest om psykisk sygdom. Overhovedet, udtaler Dan Lind Hansen i en pressemeddelelse.

Annonce

En god snak

Han oplever altid at blive taget rigtig godt imod alle steder, hvor han kommer.

Det flytter noget. Og derfor har Dan også som noget helt nyt sagt ja til at deltage på en festival denne sommer.

- Vi har ikke noget med, man kan prøve. Men man kan få en god snak, hvis man har lyst, det garanterer jeg, siger Dan.

Man kan møde Dan og Brugerlærerne på festivalen Danmark Dejligst i Naturens Rige, der afholdes ved Bundsbæk Mølle lørdag 18. august. Festivalen er gratis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Havde udset sig den perfekte søbred: Spjald-brudepar måtte i hast flytte vielse væk fra minkgravplads

Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: En ny smittet i Ringkøbing-Skjern Kommune - smitten aftager yderligere

Annonce