Annonce
Ringkøbing

Damtoften har fået sin egen hjertestarter

Hjertestarteren på Damtoften 6 er tilgængelig hele døgnet. Pressefoto.
- Det har været et stort ønske fra beboerne, siger direktøren for boligforeningen.

Ringkøbing: Beboerne i Damtoften har fået en hjælpende hånd. Eller i hvert fald et hjælpende stød. På Damtoften 6 til højre for garageport nummer syv hænger der nu en hjertestarter.

- Vi har hjertestartere flere steder, og beboerne i de to afdelinger ude i Damtoften har selv været meget aktive i arbejdet for at få en. Så derfor har vi og de søgt sammen og fået doneret en fra Trygfonden. De har selv været meget proaktive, og det har været et stort ønske blandt beboerne, hvor seks personer nu har fået et kursus i brug af hjertestarteren, siger direktøren for Ringkøbing-Skjern Boligforening, Bo Lodbjerg.

Når en person falder om med hjertestop, tæller hvert minut. Livreddende førstehjælp er utroligt vigtigt. Den mest effektive behandling mod hjertestop er et elektrisk stød til hjertet.

Annonce

Alle kan bruge den

Trygfonden fortæller, at man ikke skal være bange for at tage hjertestarten i brug, da man ikke kan gøre noget forkert.

- Når man ringer 112, bliver man guidet igennem, hvordan man bruger hjertestarteren. Den giver kun stød, hvis der er hjertestop, så man kan aldrig komme til at skade personen, der er faldet om, og det er vigtigt at huske på, siger Grethe Thomas, der er projektchef for Trygfonden Akutindsatser.

Når man tænder for hjertestarteren, guider en stemme brugeren gennem alle trin. Man behøver derfor ikke forhåndsgodkendelse til at bruge den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce