Annonce
Ringkøbing

Damgaard-nej til at sende Hvide Sande-byggeri i høring: Det er for højt

Således vil byggeriet tage sig ud. Visualisering: Rksk

Hvide Sande: Den omdiskuterede plan om et treetagers byggeri til ejerlejligheder på Nørregade i Hvide Sande op ad Tyskerhavnen bliver nu sendt i otte ugers høring - men det skete ikke uden debat.

Jens Erik Damgaard, Kristendemokraterne, stemte som den eneste imod.

- Det skyldes byggehøjden. Der ligger i lokalplanen en maxhøjde på otte en halv meter, og det er rigeligt på bagsiden af Tyskerhavnen. Med tre etager får vi en massiv front, som er for høj. Der er gode ting i byggeriet, men jeg kunne tænke mig to etager, ikke tre. Jeg kan tilslutte mig mange høringssvar. Man gambler med Tyskerhavnen, sagde Jens Erik Damgaard.

Niels Rasmussen, SF, var også bekymret over byggehøjden.

- Men hellere et æstetisk flot byggeri i tre etager end en betonklods. Men jeg undrer mig over, at et nabohus har fået afslag på at bygge over to etager.

Løsgænger Lennart Qvist mente, at Nørregade-byggeriet minder om planen om at bygge højhuse på Bredgade i Videbæk.

- Vi har ikke fundet hinanden i byrådet om, hvilken udvikling vi vil have. Vi mangler en masterplan, så man som projektudvikler og beboer ved, hvad man kan regne med. Det er okay med en offentlig høring nu, men jeg vil forbeholde mig ret til at blive klogere, og hvis dette projekt ikke passer ind i Hvide Sande, må vi vente på, det rigtige kommer, sagde Lennart Qvist.

Damgaard var enig med Qvist i, at "det er på høje tid", at der sker en borgerinddragelse i, hvor "vi vil have vores højhuse".

John G. Christensen, S-formand for teknik- og miljøudvalget, gjorde opmærksom på, at han og forvaltningen har øje for problematikken.

- Vi er i gang med at lave helhedsplaner, men det tager en rum tid, og det når vi ikke at komme i mål med. Jeg har bedt forvaltningen om en temaplan om etagebyggeri, og de har lovet en plan for, hvordan vi kommer igennem det, så vi kommer lidt foran disse ønsker om etagebyggerier, sagde John G. Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce