Ringkøbing

Damgaard-nej til at sende Hvide Sande-byggeri i høring: Det er for højt

Således vil byggeriet tage sig ud. Visualisering: Rksk

Hvide Sande: Den omdiskuterede plan om et treetagers byggeri til ejerlejligheder på Nørregade i Hvide Sande op ad Tyskerhavnen bliver nu sendt i otte ugers høring - men det skete ikke uden debat.

Jens Erik Damgaard, Kristendemokraterne, stemte som den eneste imod.

- Det skyldes byggehøjden. Der ligger i lokalplanen en maxhøjde på otte en halv meter, og det er rigeligt på bagsiden af Tyskerhavnen. Med tre etager får vi en massiv front, som er for høj. Der er gode ting i byggeriet, men jeg kunne tænke mig to etager, ikke tre. Jeg kan tilslutte mig mange høringssvar. Man gambler med Tyskerhavnen, sagde Jens Erik Damgaard.

Niels Rasmussen, SF, var også bekymret over byggehøjden.

- Men hellere et æstetisk flot byggeri i tre etager end en betonklods. Men jeg undrer mig over, at et nabohus har fået afslag på at bygge over to etager.

Løsgænger Lennart Qvist mente, at Nørregade-byggeriet minder om planen om at bygge højhuse på Bredgade i Videbæk.

- Vi har ikke fundet hinanden i byrådet om, hvilken udvikling vi vil have. Vi mangler en masterplan, så man som projektudvikler og beboer ved, hvad man kan regne med. Det er okay med en offentlig høring nu, men jeg vil forbeholde mig ret til at blive klogere, og hvis dette projekt ikke passer ind i Hvide Sande, må vi vente på, det rigtige kommer, sagde Lennart Qvist.

Damgaard var enig med Qvist i, at "det er på høje tid", at der sker en borgerinddragelse i, hvor "vi vil have vores højhuse".

John G. Christensen, S-formand for teknik- og miljøudvalget, gjorde opmærksom på, at han og forvaltningen har øje for problematikken.

- Vi er i gang med at lave helhedsplaner, men det tager en rum tid, og det når vi ikke at komme i mål med. Jeg har bedt forvaltningen om en temaplan om etagebyggeri, og de har lovet en plan for, hvordan vi kommer igennem det, så vi kommer lidt foran disse ønsker om etagebyggerier, sagde John G. Christensen.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce