Skjern

Dalager Marked krydser fingre for tørvejr og 18 grader

Dalager Marked i Borris er underholdning for hele familien. PR foto
Dalager Marked har det hele: Familiegudstjeneste, striptease og Gurli Gris.

Borris: 24. til 26. maj løber 28. udgave af Dalager Marked af stablen, og arrangørerne håber på godt markedsvejr.

- Det perfekte vejr til Dalager Marked er cirka 18 grader og tørvejr, udtaler formand Jørn Vendelbo i en pressemeddelelse.

Årets program har været under udarbejdelse i mere end et halvt år, og der er blevet tilføjet nogle helt nye navne til plakaten. John Mogensen Live og Gurli Gris er de helt store satsninger. John Mogensen Live vil optræde i det store øltelt lørdag.

Gurli Gris er tænkt som underholdning for de lidt yngre. Hun vil synge og danse på friluftsscenen søndag formiddag, og her vil hun også byde på konkurrencer, hvor der er mulighed for at vinde bamser. Søndag eftermiddag vil Kandis være at finde i det store øltelt.

Derudover vil Den Syngende Bager optræde i det lille øltelt lørdag eftermiddag. Samme eftermiddag vil der være hestekræfter ad libitum, når der udstilles forskellige lækre biler. Dagen slutter af med teltbal, hvor Kim & Hallo spiller op til dans.

Traktortræk

For nogle år siden valgte arrangørerne at flytte traktortræk fra lørdag formiddag til fredag aften, og den succes holdes der fast i.

Så er man til larm og røg, skal man komme forbi denne aften. Senere vil der være teltbal med diskotek og striptease.

Foruden de omtalte arrangementer vil der være et stort kræmmermarked, familiegudstjeneste, børnekræmmermarked og meget mere.

Alle tre dage er der fri entré i alle telte og på hele pladsen, hvor Herning Tivolipark også er til stede.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce