Annonce
Ringkøbing-Skjern

Dagrenovation: Kommunen lagde op til ændringer - men fastholder alligevel nuværende ordning

Sommerhuse i Søndervig: De vil fremover fortsat skulle vælge mellem 38 eller 52 årlige tømninger. Foto Mads Dalegaard, Ritzau Scanpix.
Kommunen lagde op til at ændre tømme-frekvensen for sommerhuse fra 38 eller 52 gange om året til 26 og 52; i sidste ende valgte teknik- og miljøudvalget at fastholde den nuværende ordning.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Dagrenovations-ordningen i sommerhusområderne fastholdes. Det har teknik- og miljøudvalget netop besluttet.

Der var ellers lagt op til at ændre tømme-frekvensen fra 38 eller 52 gange om året til 26 eller 52 gange. Men efter at sagen har været i høring blandt sommerhus-grundejerforeningerne, er udvalget blevet enigt om at fastholde den nuværende ordning, siger udvalgsformand John G. Christensen (S).

I dag vælger sommerhusejerne enten 38 eller 52 årlige tømninger. Er sommerhuset tilmeldt 38 tømninger, bliver der i højsæsonen - efter påske og pinse og i perioden juni til efterårsferien - tømt hver uge, mens der resten af året bliver tømt hver 14. dag. Er sommerhuset tilmeldt 52 tømninger, bliver der tømt hver uge hele året.

Pr. 19. august 2020 er der for sommerhusene i kommunen tilmeldt 6714  affaldsbeholdere til 38 årlige tømninger og 2.745 til 52 årlige tømninger.

Årsagen til, at forslaget om at ændre tømme-frekvensen fra 26 til 38 gange blev fremlagt, var et ønske om at imødekomme de sommerhusejere, der ikke udlejer deres sommerhuse og for at ensarte afhentningsordningen i kommunen; helårshusene får afhentet dagrenovation hver 14. dag.

Annonce

Stor spredning

Efter endt høringsfrist har Ringkøbing-Skjern Kommune modtaget 25 officielle høringssvar, og den viser, at der er klart flertal for at beholde mulighederne for 38 eller 52 årlige tømninger.

Otte foreninger ønsker at erstatte 38 årlige tømninger med 26 tømninger. Tre foreninger vil beholde den nuværende ordning. Det samme vil 12 foreninger, der dog også ønsker at indføre muligheden for 26 årlige tømninger.

Den kommunale administration ville ellers gerne gå over til 26 og 52 årlige tømninger; den nuværende ordning giver stort administrationsbesvær og besvær for renovatøren med at holde styr på, hvem der skal have tømt hver uge hele året.

- Undersøgelsen blandt grundejerforeningerne viste, at flest ville beholde den gamle ordning med 38 eller 52 tømninger, så den fastholder vi, siger John G. Christensen.

- 26, 38 og 52 årlige tømninger vil administrativt være for besværlig en løsning, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Ringkøbing-Skjern Kulturcenter: Halvdelen af aflyste arrangementer kan gennemføres uden brud på coronaregler

Debat

Vi skal sikre det frie ord meget bedre

Annonce