Annonce
Tarm

Dagligvareforretninger har været Claus’ hjemmebane i snart 40 år: Nu skal han stå i spidsen for ny landsbybrugs

Claus Færge overtager ansvaret i Dagli' Brugsen Hemmet 1. oktober. Han glæder sig til igen at skulle være uddeler i en lokal brugs, ligesom han tidligere har været i Tim. Foto: Jørgen Kirk
Claus Færge er et velkendt ansigt i Ringkøbing-Skjerns brugser. Nu bytter han titlen som souschef i Videbæk ud med uddelerkasketten i den sydlige del af kommunen.

HEMMET: Han har med egne ord ”været i dagligvarebranchen altid.” Så når 52-årige Claus Færge fra Videbæk tager over som brugsuddeler i Dagli’ Brugsen Hemmet, bliver det både nyt og ganske velkendt.

- Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang, siger Claus Færge.

Den kommende uddeler, som tager over 1. oktober, har været ansat i dagligvarebranchen i snart 40 år. For som 13-årig begyndte arbejdslivet som flaskedreng i Hammerums lokale brugs. Siden blev han elev, så grøntansvarlig, ”og så kørte det bare derudad.”

Senest har han ageret souschef i Videbæk, hvor han bor, og han har også været næstkommanderende i Aulum og uddeler i Tim. I Netto-regi har han været distriktschef for 14 butikker i Midt- og Vestjylland, hvor han var med til at starte flere af butikker op.

Jeg har selvfølgelig noget, jeg gerne vil have trumfet igennem. Det handler om vareudvalget, og at hylderne skal være fyldt op med varer. Kunden skal altid være i centrum. Ellers dør vi stille og roligt.

Claus Færge, ny uddeler, Dagli' Brusen Hemmet

Skal bygge videre på startsucces

Claus Færge trækker derfor både på erfaring fra lokale brugser og erfaring med at få nye butikker godt fra land, når han overtager lederrollen i Dagli’ Brugsen Hemmet. For fem en halv måned siden åbnede butikken i nye og større lokaler.

I Hemmet skal Claus Færge forsøge at bygge videre på den succes, butikken allerede har oplevet ved at flytte adresse og vokse fra 250 til 450 kvadratmeter.

I sommer væltede turisterne ind, fordi butikken nu ligger inden for byskiltet. Salget i sommeren har fået Dagli’ Brugsen til at sætte forventningerne til mellem 14 og 16 millioner kroner i omsætning per år, hvor omsætningen i den gamle butik lå på mellem 6 og 7 millioner kroner.

- Som jeg ser det, er der altid udfordringer. Den største er, at nu er turisterne jo væk, det er ingen hemmelighed. Så nu skal de lokale også mærke, at deres nye butik vil dem. Der er ingen tvivl om, at opbakningen er der, siger Claus Færge.

Annonce

Kunden i centrum – eller en stille død

For ham er det centralt, at Dagli’ Brugsen Hemmet viser interesse for de lokale. Man skal være gode til at opfange, hvilke varer de lokale gerne vil have på hylderne, medarbejderne skal være hjælpsomme, og butikken skal være et sted, hvor man kan drikke en kop kaffe og spise en bid mad.

Samtidig skal den nye butik gøre noget ekstra ud af handelsmæssige højtider som efterårsferien, halloween og julen.

- Jeg har selvfølgelig noget, jeg gerne vil have trumfet igennem. Det handler om vareudvalget, og at hylderne skal være fyldt op med varer. Kunden skal altid være i centrum. Ellers dør vi stille og roligt, siger Claus Færge.

Tirsdag 1. oktober bliver Claus Færge officielt overdraget ansvaret som brugsuddeler. Det sker på en reception mellem klokken 16 og 18. Her fejrer man også, at Ulla Bloch har arbejdet i Dagli’ Brugsen Hemmet i 25 år, og at den afgående uddeler, Martin Hansen, har været uddeler i forskellige butikker i samlet set 25 år.

Hemmets nye brugs åbnede for fem en halv måned siden. Ny mand i spidsen for butikken er Claus Færge, der senest har været souschef i SuperBrugsen Videbæk. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Hvide Sande For abonnenter

Realdania gav fire millioner kroner: Nu spænder udvikling af havnen i Hvide Sande ben for stort byudviklingsprojekt

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Lalandia løfter sløret med nye tegninger: Indendørs surfing kommer til Søndervig

Ringkøbing For abonnenter

Enig friskole: Ny skoleleder bliver hentet på stor folkeskole

Erhverv

Lalandia i Søndervig bliver lillebror til Billund: Nyt badeland er alligevel ikke Nordens største

Debat

Lem Kær: Modstanderne lykkes - desværre - med at skabe negative stemninger

Videbæk For abonnenter

Vidner blev væk igen: Chikane-sagen fra Troldhede er udsat igen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Tarm

Cyklist kørt ned af mand på motocrosser: Han standsede og skyndte sig så at stikke af - nu efterlyser politiet ham

Ringkøbing-Skjern

Stort nej fra medarbejdere til Vestas' krav om mundbind og overarbejde: Fagforening bakker de ansatte op og opfordrer til dialog

Danmark

Snart bliver toiletbesøg en del af corona-bekæmpelsen

Ringkøbing-Skjern

En hjælpende hånd i regeljunglen: Nu skal byrådet afgøre om vi skal have en borgerrådgiver

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Borgmester afviste Lem Kær-alternativer: Men nu kræver flere politikere, at alternativerne bliver undersøgt

Ringkøbing

Generator byder på rock under åben himmel: 70-årige Madsen har længe stået på ønskelisten

Annonce