Annonce
Læserbrev

Daginstitutioner. Børnene kan ikke vente på minimumsnormeringer til 2025

Annonce

Debat: Mere end hver fjerde kommune sparer på daginstitutionsområdet næste år. Det sker på trods af forældreprotester, og at den ene dokumentar efter den anden har slået fast med syvtommersøm, at børnene har brug for minimumsnormeringer og flere pædagoger nu.

Kommunernes spareplaner viser med al tydelighed, at det haster med lovbundne minimumsnormeringer, der forpligter kommunerne til at sikre et minimum af pædagoger til børnene.

Der i dag 4000 pædagoger færre i daginstitutionerne end niveauet for bare ti år siden.

Så der er brug for, at vi får sat en prop i besparelserne én gang for alle, så børn og forældre kan regne med et minimum af pædagoger til at sikre omsorg, trivsel og udvikling, uanset hvilket postnummer børnene vokser op i.

Vi har netop set to dokumentarudsendelser, der viser, hvor akut situationen er i daginstitutionerne, og hvor stor en forskel, det gør for børnene, når de får flere pædagoger. Men TV-optagelserne bekræfter kun det, vi allerede ved fra forskning.

Hvis regeringen ønsker at gøre alvor af ambitionen om, at Danmark skal være verdens bedste land at være barn i - og vil statsministeren med nogen troværdighed kunne kalde sig børnenes statsminister - rækker det ikke med et beskedent trecifret millionbeløb på finansloven i 2020.

Nej, det er børnenes tur, og for at give dem den bedste start på livet, så skal vi have minimumsnormeringer, der kan mærkes fra 2020.

Vi har brug for et milliardløft allerede på den kommende finanslov. Børnene kan ikke vente til 2025

Johnny Gaardsdal. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Kurt fra Holmsland gjorde det: Hole-in-one i strid vestenvind

Annonce