x
Annonce
Sport

Dagens modstander: Danmarks OL-guldtræner skal genrejse Island

Gudmundur Gudmundsson har mange nye ansigter med i sin islandske trup, der også har gamle kendinge som verdensstjernerne Aron Palmarsson og Gudjon Valur Sigurdsson. Arkivfoto: REUTERS/Annegret Hilse
Gudmundur Gudmundsson stod bag det danske OL-guld i 2016. Nu er den erfarne træner i gang med en genopbygning af det islandske landshold.

ISLAND: Hvis nødgeneratoren har været aktiveret ovre på islændingenes hotel i Malmø, skyldes strømsvigtet formentlig et unaturligt højt forbrug af videoafspillere.

Islands landstræner er kendt for at gå uhyre grundigt til værks, og Gudmundur Gudmundsson har næppe taget lettere på forberedelsesfasen inden kampen mod Danmark lørdag aften. Det danske spil er blevet studeret om og om igen, og Gudmundsson har indgående kendskab til de fleste danske spillere fra sin tid som dansk landstræner i perioden 2014-2017.

På samme måde kender mange af de danske og islandske spillere hinanden indbyrdes. Henrik Møllgaard og Magnus Saugstrups klubkammerat fra Aalborg, Janus Smarason, er en af de tre forholdsvis uerfarne playmakere i truppen. Smarason har spillet 38 landskampe, hvilket alligevel er næsten lige så mange som Skjerns Elvar Ôrn Jonsson og Selfoss' Haukur Prastarson tilsammen.

Målmandsduoen kommer fra den danske liga og består af erfarne Björgvin Pall Gustavsson fra Skjern og den ret uprøvede Viktor Gisli Hallgrimsson fra GOG.

Offensivt er det naturligvis Barcelona-spilleren Aron Palmarsson, der er det helt store omdrejningspunkt på det islandske landshold. Venstrebacken er en af de bedste assistspillere i verden, og Islands muligheder står og falder med, at Palmarsson spiller en god turnering. Med sine 141 landskampe tilhører han en gruppe af erfarne landsholdsspillere sammen med Rhein Neckar Löwens højreback, Alexander Petersson, og det islandske koryfæ, Gudjon Valur Sigurdsson. Den 40-årige venstrefløj fra Paris SG har spillet 357 landskampe og scoret hele 1857 mål.

Island har ikke færre end fire stregspillere i truppen. Blandt disse er GOG's Arnar Freyr Arnarsson og den 20-årige SønderjyskE-spiller, Sveinn Johansson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Alt udsolgt midt i corona-hjemsøgelsen

Dagens gode lokale erhvervsnyhed i går var, at Lalandia nu har solgt samtlige 440 feriehuse i den kommende feriepark i Søndervig. Nogle af os husker sikkert, hvordan de første ferieparkplaner i Søndervig blev stoppet af finanskrisen i 2008, og det tog årevis og et gigantisk benarbejde fra projektmager Keld Hansens side at få pustet nyt liv i projektet igen. Sådan ser det heldigvis ikke ud til at ende denne gang. Ingen af os ved, hvor landet lander økonomisk, når corona-krisen engang er slut; sjovt bliver det ikke, så meget er sikkert. Men folk har altså ikke mistet modet til at investere i feriehusprojektet i Søndervig, og det er positivt af flere grunde. For det første er det med til at sikre, at projektet bliver gennemført, og det er endnu vigtigere, end det var før coronakrisen; det vil tilføre turismen i vort område et kvalitetsløft, vi får brug for i efter-corona-verdenen. Lalandia vil være endnu en grund til at vælge at tage på ferie i vort område frem for andre steder. For det andet bidrager Lalandia-byggeriet og de investeringer i infrastrukturen i området, som det medfører, til at skabe aktivitet i lokalsamfundet, både i byggefasen og i den efterfølgende driftsfase. Det er vigtigt, for vi må regne med, at arbejdsløsheden stiger voldsomt, i alt fald i en periode, og derfor har vi brug for alle de arbejdspladser, vi kan skaffe. For det tredje - og det er ikke det mindst vigtige - vil synet af, at der sker noget, at der er gang i byggeaktiviteterne, være med til at løfte optimismen og troen på, at samfundet ikke er kastet ned i en afgrundsdyb depression. Noget af det mest nedslående ved finanskrisen i 2008 var netop, at alt i en periode gik i stå. Der er ingen grund til at besmykke virkeligheden. Lige nu står vi midt i den værste krise, økonomisk og sundhedsmæssigt, nogen af os kan huske. Hvordan verden ser ud på den anden side af tunnellen, ved vi selvsagt ikke. Derfor er det også så vigtigt at glæde sig over det, der trods alt peger hen imod fremtidig vækst og udvikling i vort område. Hvem ved - måske god plads og masser af frisk luft fremover vil være et af de bedste turistmæssige salgsargumenter. Det kan vi alt fald byde på her i Naturens Rige.

Ringkøbing

Mor til fire: - Det er op til mig at vælge, om jeg sender mine børn afsted

Annonce