Annonce
Portræt

Dagbladets buket går til idémanden i Borris: - Vi trænger til smil og glæde

Lars Rahbæk og hustruen Karen med den flotte buket, der er bundet hos Crea Lundsgaard. Lars får buketten for de to kreative ideer, han har sat i gang i Borris. Ideer, der er lige til at kopiere i andre landsbyer. Privatfoto
I morgen lørdag kåres vinderen af Melodi Grand Prix i Borris! Det bliver helt sikkert både festligt og fornøjeligt. Idemanden til #crazy20 og #borrismgp, Lars Rahbæk, syntes, at coronakrisens barske nyheder trængte til noget modspil. Lars Rahbæk er den første modtager af Buketten fra Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Borris: - Hele Covid-19-situation håndterer jeg i mit arbejdsliv som direktør i JH Agro. Der skal jeg gøre en masse ting, der påvirker vores medarbejderes hverdag. JH Agro er heldigvis ikke så hårdt ramt af krisen, da vores kunder er fødevareproducenter, der skal holde produktionen i gang. Men medierne er præget af en masse overvejende negative nyheder, og der er stor usikkerhed om, hvordan det hele skal ende. I sådan en situation har vi som mennesker behov for noget, der skaber lidt smil og glæde og lidt online nærvær, når vi nu ikke kan mødes rigtigt i virkeligheden, siger Lars Rahbæk, der bor i Borris.

- Men, hvordan gør man lige det? Det tænkte jeg lidt over, og så slog det mig, at vi skulle have folk til at lægge nogle videoer op på facebook af de skøre ting, de gør i hverdagen. Det blev til ideen #crazy20 i Borris, og der kom 15 vildt sjove, og meget forskellige indslag ind, fortæller Lars Rahbæk.

- Det kørte i godt en uge, hvorefter vi fandt en vinder, der fik en gavekurv. Skulle det bare slutte der? Det synes jeg ikke rigtigt. En dag fortalte min hustru Karen, at det internationale Melodi Grand Prix var aflyst, og så var ideen til den næste aktivitet i Borris klar, fortæller han med et smil, der når fint igennem via telefonen.

Indtil videre er der kun blevet offentliggjort meget få MGP-sange på facebooksiden for Borris Sogn under hashtagget #borrismgp, men Lars Rahbæk håber, at det er fordi, der er en del, som er i gang med at øve sig.

- Det er lidt mere udfordrende og grænseoverskridende for mange at stille sig op og synge. Men der skal nok komme nogle flere indslag. Jeg har også selv lagt en kort sang op. Jeg kan ikke synge. Det må derfor få andre, der både kan spille og synge, ud af busken. Jeg ved, at der er flere, der arbejder med sange, men det tager jo lidt tid at få det hele på plads med kostumer og måske en lille scene, og fristen er jo først lørdag klokken 13.00, siger initiativtageren.

Kommer der flere ideer fra din hånd under corona-krisen?

Det kan man aldrig vide. Måske finder vi på noget helt andet. Jeg har den filosofi, at hvis man får en ide, man ikke har prøvet før, så skal man prøve det, siger Lars Rahbæk.

Dagbladet hylder humør-sprederne

Coronaen kalder med god grund de bekymrede miner frem hos mange af os.

Men heldigvis kalder krisen også alt det bedste frem rigtig mange steder: Sammenhold, skæve ideer og hjælpsomhed blomstrer i alle hjørner af vores samfund.

På Dagbladet Ringkøbing-Skjern vil vi gerne hylde dem, der gør noget særligt for andre i en svær tid. Derfor uddeler vi i den kommende tid en ugentlig buket til én i vores område, der er med til at holde humøret oppe hos os andre.

Har du forslag til, hvem der skal have næste uges buket, så brug indstillings-formularen på DBRS.dk - og husk at skrive, hvorfor netop den person fortjener en buket.

Fandt et Morten Korch-hus ved Borris

At Lars og Karen, plus børn, endte som ildsjæle i Borris, er i øvrigt lidt af en tilfældighed.

- i 2007 boede vi i en lejlighed i Herning uden have og balkon, og drømte om et Morten-Korch-hus på landet. På det tidspunkt arbejdede jeg i Brande, og vi søgte derfor meget bredt. Vi fandt nøjagtig det vi søgte efter tæt ved Borris. Det var fuldstændigt tilfældigt. Vi boede på det nedlagte landbrug - med en meget stor grund - indtil juni sidste år, hvor vi valgte at flytte til en villa i selve Borris. Nu gik ønsket lidt den anden vej. Nu vil vi gerne have en mindre have at holde, siger Lars Rahbæk.

- Det var ikke på tale at flytte væk fra byen. Borris er en lille landsby, men den summer af aktivitet og initiativ. Det er et fantastisk sted at bo, og selvom vores børn alle flyver fra reden på et tidspunkt, så har vi stadig mange gode venner og en stor bekendtskabskreds i Borris. Vi har igennem årene været involveret i mange ting i byen, og det har været meget givende, siger Lars Rahbæk.

Han sidder netop nu i Borris Rådet. Tidligere har han for eksempel siddet otte år i butiksbestyrelsen for Dagli' Brugsen og fire år i vandværkets bestyrelse. Han har også været medinitiativtager til forskellige byfester.

- Lige nu barsler vi faktisk med endnu en god fest til september. Vi tør ikke rigtig melde noget ud nu, men vi håber, at corona-krisen er overstået på det tidspunkt, siger Lars Rahbæk.

Annonce

Karen arbejder for Glad Fonden

Lars Rahbæks hustru arbejder for Glad Fonden, der har base i Esbjerg. Hun er derfor heller ikke uvant med at finde på initiativer, der skaber glæde i hverdagen.

- Karen hjælper blandt andet unge mennesker med at finde praktikpladser og med at gennemføre deres flex-uddannelser. For dem er den personlige kontakt vigtig. Det er derfor også en stor udfordring for hende, at kontakten til de unge nu hovedsaglig er blevet til onlinekontakt, siger Lars Rahbæk, der naturligvis intet har imod, hvis andre byer "stjæler" ideerne fra Borris.

- Vi lader os jo også inspirere af de mange kreative ideer, der blomster op i denne tid, siger Lars Rahbæk.

Lars Rahbæk

Lars Rahbæk er 51 år.

Han er uddannet indenfor handel og ledelse.

I dag er han direktør for JH Agro i Holstebro/Måbjerg. Han har tidligere blandt andet været direktør på Biomar i Brande.

Lars Rahbæk har siden 2007 boet i Borris sammen med hustruen Karen. Tilsammen har parret fire børn på 13, 19, 20 og 23 år.

Lars Rahbæk er blandt andet aktiv i Borris Rådet.

Fritiden går blandt andet med familien - og gerne på rejse. I år skulle rejserne være gået til Sevilla og Meganissi, men de to rejser bliver nok afløst af ture ud i naturen i Danmark.

Annonce

Har du et forslag til næste uges buket?

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Koks i V.Strandsbjerg-beboeres invitation til møde hos Vestas

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Vestjyske svinebønder bløder: Kødpriserne er i bund og priser på smågrise sætter ny bundrekord

Ringkøbing For abonnenter

48-årige Peter havde gjort alt klar. Nu er han død - og dybt savnet i byen, som han hjalp og som hjalp ham

Ringkøbing-Skjern

USA satser på havvindmøller: Vestas er tæt på rekordordre

Hvide Sande

Mangel på hænder betød færre boder til Foodfestival: - Der skal flere til, hvis vi skal fortsætte

Hvide Sande

Husk brandalarmen: Familie glemte tændt stearinlys på brændeovn

Hvide Sande For abonnenter

To kvinder udsat for krænkende chef: Lynede bukser ned og ville snakke lønforhøjelse

Navne For abonnenter

Flittig forfatter og forhenværende forstander er død: Han var mere populær i provinsen end på parnasset

Hvide Sande For abonnenter

Da manden døde, blev Grethe fast inventar ved sidelinjen: Nu elsker hun fodbold, så det kan høres over hele banen

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Ringkøbing

Nygade spærret for en kort bemærkning - overtages af motocross-akrobater

Ringkøbing IF For abonnenter

Ringkøbing IFs nye angriber Arman Taranis: Jeg er god nok til superligaen

Tarm

Motorcyklist skred ud: Landmand efterlod beskidt vej

Annonce