Annonce
Ringkøbing-Skjern

Dagbladet mener: Tak kære minister, en blød landing er trods alt bedre end et kamikaze-styrt

Redaktionschef Mikael Sand. Foto: Jørgen Kirk
Annonce

For kort tid siden på den samme plads, som disse linjer læses, var jeg ude efter at få et svar fra erhvervsminister Simon Kollerup (S). Det havde nemlig været mere end svært at få ministeren i tale for at høre, om han bakkede 100 procent op om Erhvervsstyrelsens forslag om, at antallet af udlejning af sommerhuse skulle skæres ned fra 41 uger til 35 uger.

Et forslag, der mildt sagt gav grobund for store mængder kritik fra både feriehusbranchen, andre dele af erhvervslivet, folketingsmedlemmer og byrådsmedlemmer. Her fra kommunen sendte borgmester Hans Østergaard (V) og viceborgmester Søren Elbæk (S) et langt og skarpt høringssvar af sted til Erhvervsstyrelsen, og folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, Dennis Flydtkjær, stillede Simon Kollerup følgende spørgsmål: "Vil ministeren tage initiativ til at trække forslaget tilbage om, at sommerhuse fremover kun må udlejes 35 uger om året?"

Og sørme, om der ikke kom hul igennem til ministeren, for Dennis Flydtkjær har da fået et svar: "På baggrund af høringssvarene og drøftelserne med partierne vil der efter efterårsferien blive taget endelig stilling til vejledningen. Der er dog ingen tvivl om, at aktivitet og omsætning i sommerhus-Danmark er vigtig, og derfor mener jeg, at den nye grænse for sommerhusudlejning skal ligge tættere på 41 end på 35 uger om året".


Det kan jo også være, at de forhandlinger, der skal foregå på Christiansborg på den anden side af efterårsferien, ender op i, at 41 uger fortsat skal være 41 uger.


Både Dennis Flydtkjær og Hans Østergaard synes nu stadig, at der er meget lidt logik i at reducere antallet af udlejningsuger, når der fra politisk side gennem en årrække er blevet arbejdet på netop at gøre turisterhvervet til en større del af den danske økonomi.

Det kan der selvfølgelig være noget om, men når det er sagt, skal erhvervsministeren nu alligevel have et par pæne ord at holde weekend på, så herfra skal der lyde et tak for, at det ser ud til, at han arbejder på at få en blød landing og ikke et kamikaze-styrt.

Det kan jo også være, at de forhandlinger, der skal foregå på Christiansborg på den anden side af efterårsferien, ender op i, at 41 uger fortsat skal være 41 uger. Håb er der da, for som bekendt blev Rom ikke bygget på én dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Rema 1000s Ringkøbing-planer får kamp til stregen: Lidl truer med Erhvervsstyrelsen, og Coop frygter Kvickly-lukning

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Direktør i byggefirma skal betale millionerstatning til københavnsk ægtepar efter sommerhuskøb

Annonce