Annonce
Leder

Dagbladet mener: Styrk indsatsen for kommunens handelsliv

Annonce

Krise? Hvilken krise?!? Det spørgsmål kunne man godt forledes til at stille, hvis man i disse dage færdes i Ringkøbing, Søndervig og Hvide Sande. Det myldrer med mennesker - det er just heller ikke vejr til at ligge ved stranden - og der ser ud til at være godt med kunder i butikkerne.

Antallet af tomme butiksruder springer da heller ikke ligefremt i øjnene i de tre byer; faktisk er efterspørgslen på ledige butikslokaler i Ringkøbing eksempelvis større end udbuddet.

Så hvor er lige den krise i detailhandlen, man hører så meget om?


Et varieret udbud af fysiske butikker kommer både turismen og de fastboende til gode.


Den skal man ikke køre ret langt for at finde. I de øvrige centerbyer i kommunen, Skjern, Tarm og Videbæk - for slet ikke at tale om de mindre byer og landsbyer - er der masser af tomme butikslokaler.

Og benytter man sig af ferien til at køre rundt i det danske land, vil man opleve, at krisen i detailhandlen er meget synlig - selv på strøget i Aarhus eller København.

Ikke mindst nethandlen truer de fysiske butikker, og den udvikling er corona-krisen utvivlsomt med til at forstærke. Institut for Centerplanlægning har da også i en analyse spået, at der i perioden frem mod 2030 vil ske en reduktion i antallet af handelsbyer fra 109 til blot 29, hvis nethandlen i samme periode stiger med 50 procent.

Butiksdøden har ikke ramt Ringkøbing-Skjern Kommune så hårdt som landsgennemsnittet, formentlig især på grund af turismen, der holder hånden under mange fysiske butikker. Men man skal ikke lade sig narre. Mega-trenden peger i retning af færre fysiske butikker - også hos os.

Ringkøbing-Skjern Kommune har haft megen fokus på detailhandlen de senere år, og i den sammenhæng spiller Handelsrådet en vigtig rolle som koordinator af indsatsen.

Men opgavemængden er voksende, mange tiltag er i støbeskeen, og derfor er det en god idé at opgradere direktørposten for Handelsrådet til en fuldtidsstilling, sådan som den afgående direktør, Lise Mejlhede Kjeldbjerg, anbefalede i gårsdagens avis.

Det vil koste kommunen penge, men kan det være med til at styrke handelslivet - både fysiske butikker og nethandel - vil de være givet godt ud. Et varieret udbud af fysiske butikker kommer både turismen og de fastboende til gode.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Pfizer reducerer vaccineleveringer: Fabrik skal opgraderes

Annonce