Annonce
Debat

Dagbladet mener: Lad aldrig corona vinde over sammenholdet og tilliden til hinanden

Redaktionschef Mikael Sand. Foto: Jørgen Kirk
Annonce

I øjeblikket vælter coronaen ind over kommunen, og den forbandede virus kommer med 120 kilometer i timen, og den rammer mennesker på kryds og tværs. Den ene dag er det unge mennesker på et handelsgymnasium. Den næste dag er det medarbejdere i børnehaver, på skoler,  i hjemmeplejen eller minkbranchen, det går ud over. Den tredje dag er det en ung gymnast, der har fået den nedslående melding om en coronatest, der havde givet det forkerte udslag.

Mens myndighederne indfører krav om at bære mundbind flere og flere steder, og forsamlingsforbuddet bliver skruet ned til noget, som mest minder om, at det er bedst, hvis vi opholder os i hvert sit lokale uden overhovedet at have nogen form for social samvær, får det voksende antal smittede konsekvenser i så stor en radius, at ringe i vandet i Ringkøbing Fjord er det rene - ja undskyld udtrykket - vand ved siden af.

Situationen kan bedst beskrives som "vi står i lort til halsen", og det er da også noget lort for at sige det helt ærligt. De unges undervisning på skoler og gymnasier er langt fra optimal. Borgere på plejehjem og bosteder bliver endnu mere isoleret. Spisesteder har tomme stole, og komfurerne er slukket det meste af tiden, fordi der ingen bestillinger er. Minkavlerne knokler løs med at aflive mink, der skulle have været pelset inden for en uge eller to, og det er lig med farvel til omsætning.


Situationen kan bedst beskrives som "vi står i lort til halsen", og det er da også noget lort for at sige det helt ærligt.


Det kan være svært at finde noget, der er tæt på at smile af og blive i godt humør af, og det gælder ikke mindst for de mennesker, både unge og ældre, der har coronavirus i kroppen. For nogen vil garanteret gå rundt med dårlig samvittighed og spekulere over, om vi, der ikke har været ramt af corona, synes, at det er de smittede, der er skyld i, at det hele er noget lort.

Her er der bare rigtig, rigtig god grund til at hamre bremsen i. I stedet skal vi, der ikke har corona, støtte og bakke de smittede op. Corona må nemlig aldrig vinde over tilliden til hinanden og det uerstattelige sammenhold mellem mennesker, for sker det, har vi først tabt, og det må for alt i verden ikke ske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce