Annonce
Debat

Dagbladet mener: Kun en tåbe frygter ikke pressemøder om fredagen

Gudrun Pedersen, chefredaktør på Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Et mareridt. Sådan beskriver hotelparret fra Skjern, Kristina Bundesen og Christian Rasmussen, den situation, de står i lige for øjeblikket.

At coronaen rammer hårdt, ikke bare hos de smittede, men også i erhvervslivet, er desværre ingen nyhed. Alligevel tager langt de fleste danskere med nogenlunde stoisk ro imod de mange begrænsninger, som forsøget på at bremse smitten fører med sig.

Vi har lært at spritte af og holde afstand. Selv vi, der har briller, er ved at vænne os til mundbindene. Vi er blevet helt ferme til at give albue i stedet for hånd - eller, som jeg oplevede det ved en festlig begivenhed forleden, neje for hinanden.

Med andre ord tager vi restriktionerne med fatning og en vis galgenhumor. Situationen er alvorlig og skal håndteres.

Men man kan nu alligevel spørge sig selv - eller regeringen, hvis man ikke selv skulle være i stand til at svare - hvorfor det tilsyneladende stadig er nødvendigt at melde omfattende ændringer ud med dags varsel. To fredage i træk er hotel- og restaurationsbranchen blevet ramt af nye restriktioner, som trådte i kraft allerede dagen efter. Først var det reglen om lukning senest klokken 22, dernæst  beslutningen om maksimalt 50 personer per fest. Begge dele førte straks til stribevis af aflysninger.


Vi er med på at følge retningslinjerne. Men når vi føler os kørt rundt med, stritter vi imod.


Smittetallenes stigning kom ikke som en tyv om natten til fredag, hverken i uge 38 eller 39. Dermed er det svært at forstå, at skærpelserne absolut skal meldes ud lige op til og træde i kraft lige midt i de weekender, der er livsnødvendige for en branche, som i forvejen gisper efter vejret på grund af coronaen.

Hotelparret fra Skjern - og helt sikkert de fleste af deres kolleger i det ganske land - efterlyser som et minimum nogle nogenlunde faste og konsistente regler foruden nogle bare lidt mere menneskelige varsler, når det gælder alvorlige indgreb i deres forretning.

Herfra kan vi kun bakke op. Danskerne har i det seneste halve år vist, at vi er med på at følge de nødvendige retningslinjer. Men når vi føler os kørt rundt med, stritter vi imod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavler føler sig hængt ud: Vi skjuler ikke vores ansatte for myndighederne

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Skjern For abonnenter

Far sløjfede et dige for 27 år siden - nu har sønnerne fået dom for, at de skal bygge det igen

Ringkøbing

Handelsskoleelev ramt af corona: Elever og lærere skal blive hjemme

Annonce