x
Annonce
Leder

Dagbladet mener: Bak op, bak op, bak op

Husk, den lokale opbakning er hjælp til selvhjælp - det er nemlig vores byer og vores arbejdspladser, der er presset helt i knæ lige nu.

Der skal på ingen måde herske to splitsekunders tvivl om, at det, der uden sammenligning er vigtigst for os alle sammen lige nu, er at passe på og have omsorg for de mennesker, der har størst risiko for at blive hårdt ramt af smitte med corona-virus. Der er heller ingen tvivl om, at der er styr på håndteringen af hygiejne.

Derfor er der forhåbentlig ingen, der rynker på næsen, når vi fra Dagbladets side vil komme med denne opfordring: Bak op om det lokale erhvervsliv. Og nej, det hjælper ikke at sige, at restauranterne jo er allerede lukket, at det er umuligt at støtte den lokale dagligvarebutik, for hylderne er tomme eller at det er svært at bakke op om en butik, når den er lukket, fordi medarbejderne er tvunget på ferie eller blevet fyret.

Den form for negativ selvsving kan ikke bruges til en hujende fis. I stedet handler det om at slå de kreative hjerneceller til. Her er et par ideer til, hvordan vi hver især kan hjælpe erhvervslivet:

Køb så meget mad som overhovedet muligt i din lokale butik. Køb ind for de, der ikke selv kan klare det - her er der endda hjælp at hente fra handelsforeningerne i både Skjern og Ringkøbing, der er klar til helt gratis at bringe varerne ud. Husk at holde afstand til andre i butikken.

Hvis du ikke orker at skrue dagens aftensmad sammen, så køb take-away. Flere spisesteder rundt omkring i kommunen giver dig faktisk mulighed for at hente en omgang varm aftensmad ved døren.

Hvis du ikke kan undvære den der sommerjakke, t-shirt, tennissko, halskæde eller armbånd, og din normale fysiske butik er lukket, så gør dig selv og det lokale erhvervsliv den tjeneste at handle lokalt, for det kan også lade sig gøre på nettet.

Har din nevø, din moster eller din oldemor fødselsdag om ikke så lang tid, er udvalget af gaver måske ikke mega stort, men så køb et gavekort. Eller investér i god tid i et gavekort som julegave.

Har du en idé til, hvordan vi kan støtte, må du meget gerne sende det til os på redaktion@dbrs.dk, Så vil vi med stor glæde sprede ideen og budskabet. Al støtte her og nu vil nemlig gøre gavn. For husk, den lokale opbakning er hjælp til selvhjælp - det er nemlig vores byer og vores arbejdspladser, der er presset helt i knæ lige nu.

Byline-fotos .Mikael Sand. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Hvide Sande

God plads til lystfiskere: Vi plejer at stå som sild i en tønde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nødråb fra genbrugscontaineren: Nej tak til mugne bøger og hullede kufferter

Læserbrev: Hver eneste dag året rundt bliver den blå ”genbrugscontainer” på Genbrugspladsen i Ringkøbing tømt på skift af fire forskellige, velgørende organisationer her fra lokalområdet. Ringkøbinggarden er en af de fire, og vi har retten til at tømme containeren hver dag i april, august og december. Det betyder, at det i disse uger er os, det vil sige vores frivillige hjælpere, som hver eneste dag kommer forbi med en trailer for at tømme genbrugscontaineren og fragte alle de gode ting ud til vores loppe- og genbrugsbutik på Klostervej 110 i Kloster. Allerførst TAK. Vi er meget taknemmelige for alle de ting, I donerer, og som vi efterfølgende i genbrugsbutikken får konverteret til gode penge, der finansierer en stor del af driften af Ringkøbinggarden; herunder musikskoleundervisning, instrumenter, uniformer, rejser og andre gode oplevelser for vores børn og unge. Men nu kommer hjertesukket og nødråbet: Vi oplever her under Coronakrisen, hvor genbrugspladsen lige er genåbnet for private, at rigtig mange mennesker desværre også bruger den blå genbrugscontainer som en nem og hurtig måde at komme af med deres affald i stedet for selv at køre rundt i den lange kø på pladsen… I ”gamle dage” (før Covid-19) tog det os hver dag cirka halvanden time at tømme containeren og køre tingene væk. Men i denne uge og i sidste uge har vores frivillige hjælpere hver dag brugt minimum tre timer på først at sortere, og derefter køre rundt i den lange kø på pladsen for at aflevere alt det blandede affald de rigtige steder, inden vi kan begynde at håndtere de gode varer, som er egnede til at komme ind i vores loppe- og genbrugsbutik. Vi tager rigtigt gerne imod alle jeres GODE genbrugsting, men vi vil altså helst slippe for alt det, der er tydeligt usælgeligt; eksempelvis skæve cykler, skåret porcelæn, gennemblødte lænestole, knækkede grydeskeer, defekte legesager, ildelugtende tøj, hullede kufferter og mugne bøger. På gensyn derude på Genbrugspladsen - vi glæder os til at tømme containeren i resten af april måned.

Annonce