Annonce
Debat

Dagbladet byder velkommen til alle regnbuens farver: Længe leve mangfoldigheden

(Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix)

Det var lidt sjovt at være Danmarks vestligste chefredaktør, da planerne om en vestjysk pride-parade blev offentliggjort for halvandet år siden.

Ikke for det; det er sådan set næsten altid sjovt at sidde på bladets hjørnekontor, men jeg hyggede mig alligevel en smule ekstra, da jeg - ganske få timer efter, at vi havde bragt nyheden - blev kontaktet af landsdækkende medier, som lige ville høre, hvordan den slags mon blev modtaget helt derude i bibelbæltet. Hvad siger de til det på ølstuerne og hen over kirkekaffen? Sådan lød nogle af de måske let fordomsfulde spørgsmål.

Det var en ren fornøjelse at kunne mane østlige kollegers forestillinger om det sorte Vestjylland til jorden. Allerede få timer efter nyheden kom ud, var langt de fleste reaktioner fra læserne nemlig vældig positive: Hjerter i alle regnbuens farver og masser af opadvendte tommelfingre fulgte historien om Westcoast Pride-planerne til dørs på Dagbladets Facebookside. "Lad mangfoldigheden blomstre", lød det blandt andet i en kommentar.

Annonce

Nu er planerne blevet virkelighed, og denne lørdag i september blafrer regnbueflaget over gaderne i Ringkøbing. Det samme gør de på Dagbladets forside. To gange i min tid på avisen har jeg skiftet papiravisens cyanblå farve ud med andre kulører. Den første gang var 30. maj 2018, da Skjern Håndbold tog Danmarksmesterskabet hjem. Den dag gik vi Skjern-grøn på forsiden. I dag hejser vi regnbueflaget.

Jeg er helt på det rene med, at enkelte af mine læsere vil rynke bryn og skælde ud over den beslutning. Men som indfødt vestjyde med et godt og varmt forhold til både de bryn-rynkende og de regnbuefarvede er jeg stolt over at tone rent flag. Jeg er stolt over at markere, at Dagbladet til hver en tid vil kæmpe for, at vi alle  - uanset køn, tro og farve - har lov til at være de mennesker, vi er, og at vi altid - uanset holdninger - bør behandle hinanden med respekt.

Lad os mane fordommene i jorden, lad os byde velkommen til alle, lige meget hvem og hvor, vi er - og lad os sammen med ærke-vestjyske Gnags råbe: Længe leve mangfoldigheden!

Jeg er stolt over at markere, at Dagbladet vil kæmpe for, at vi alle - uanset køn, tro og farve - har lov til at være de mennesker, vi er.

Gudrun Pedersen, chefredaktør på Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Boligselskab vil bygge fire højhuse og 28 rækkehuse tæt på Ringkøbings bymidte: Pris over 100 millioner

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Marianne Karlsmose hørte om KD-formands exit fra en journalist: Nu er hun fungerende formand mod sin vilje

Hvide Sande For abonnenter

Krimiserie går verden rundt: Nu får japanere og grækere også et indblik i livet i Hvide Sande

Navne

Mindeord over 91-årige Aksel Mortensen fra Stadil: Far var en af de få, som fik mulighed for at flytte fra et plejehjem

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Ringkøbing

Sidney Lee havde prøvet det meste: Men han nægtede at tappe en orne, da han var i lære som landbrugsmedhjælper i Velling

Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterbog: Få lyspunkter i halvsløj pligtsejr - nu går Skjern efter førstepladsen

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Hvide Sande

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Ringkøbing-Skjern

Vikaren fra himlen dropper Kristendemokraterne: Men det får ikke Kristian Andersen til at genoverveje comeback

Videbæk For abonnenter

Overarbejde førte til 33 års erhvervseventyr: Nu er Peter Birkkjær klar til et generationsskifte

Ringkøbing-Skjern

Ansat hos Wiese fortalte om sine landsmænds nød: Erhvervslivet og FrivilligVest i storstilet indsamling til ukrainere

Annonce