Skjern

Dag 2 i retten: Vidne fortæller, at kommunen blev underrettet om mulig Münchhausen by Proxy allerede i 2014

Tirsdag er anden retsdag i sagen om en mor, der gennem årevis tappede blod fra sin søn. Mandag var det kvindens egen forklaring, der fyldte, men i dag er det vidner der har ordet - heriblandt kvindens søn.

SKJERN/ HERNING: Den 36-årige mor fra Skjern er tiltalt for medicinsk mishandling af sit yngste barn, en i dag syv år gammel dreng. Tiltalen lyder, at hun ugentligt har tappet blod fra drengen, siden han var et år gammelt. Drengen fik 110 blodtransfusioner og gennemgik en masse behandlinger og hospitalsindlæggelser, før det gik op for læger og sygeplejersker, hvad der foregik.

Kvinden blev anholdt og fængslet i al hemmelighed og tilstod ved et lukket grundlovsforhør, at hun havde tappet blod fra sin søn. Hun nægter sig dog skyldig i anklagerne, som de står skrevet, da hun ifølge sin advokat ikke er enig i omfanget. Ifølge anklagen tappede hun omkring en halv liter blod ugentlig.

Kvinden er tiltalt efter §246 i straffeloven, hvor strafferammen går op til 10 år fængsel. Det er et nævningeting, der sammen med juridiske dommere skal afgøre sagen, hvor både familie, sønnen, politifolk og medicinske eksperter skal vidne.

Det forventes, at der vil falde dom i sagen torsdag 7. februar.

LIVEBLOG

0/0
Skjern

Aktivitetsdag ryster efterskoleelever og handicappede sammen

Skjern

Så kom fårene på lyng

Skjern

Konfirmationer i Skjern Kirke søndag den 28. april

112

Politiet kørte til én forbrydelse - sigtede ung mand for en anden

Skjern

Specialefterskole har bygget ud: Bedre undervisning og mere sang

Skjern

Laksene venter på slusen og bedre vejr