forside

Dømt mand er sigtet for at true vidne i ny sag mod ham

Danny Abdalla, som onsdag blev idømt fængsel i 12 år, blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør i Hjørring.

Bare et døgn efter, at en storkriminel mand i Vestre Landsret fik en straf på 12 års fængsel for skyderi, voldtægter, overdragelse af kokain samt våbenbesiddelse, var Danny Abdalla igen at finde i en retssal.

Det skriver nordjyske.dk.

Torsdag var den 52-årige i Retten i Hjørring sigtet for i mandags at have fået en bekendt til at true en 23-årig kvinde.

Det fremgår af sigtelsen, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Kvinden skal efter planen vidne mod ham i en kommende straffesag, som begynder 12. november.

I den sag er Danny Abdalla tiltalt for i 2014 i Randers at have tvunget kvinden ind i en bil og kørt hende til en adresse i Frederikshavn, hvor han holdt hende indespærret i et døgn.

I det døgn blev hun ifølge anklagemyndigheden udsat for seksuelle overgreb og tvunget til at sniffe kokain.

Få dage efter bortførelsen blev kvinden igen hentet i Randers mod sin vilje, kørt til en adresse i Aalborg og udsat for seksuelle overgreb. Det lykkedes hende at slippe væk fra Abdalla efter et døgn i fangenskab.

Straffesagen mod den 52-årige mand begynder om en måned, og den snarlige dato har angiveligt fået ham til at ty til nye forbrydelser.

Abdalla, der i forvejen sidder varetægtsfængslet, har ifølge anklagemyndigheden fået en bekendt til at opsøge den 23-årige kvinde på hendes arbejdsplads for at påvirke hendes kommende forklaring i retten.

Det skete, ved at han gik ind i bagerbutikken, hvor hun arbejder, og fik øjenkontakt med hende. Hun gik straks ud i baglokalet, men kort efter kom manden tilbage med to andre personer og spurgte efter hende.

En kollega benægtede dog, at der var en ansat i butikken med det navn, og efter at mændene i nogle minutter havde siddet i en bil ud for butikken, forlod de adressen, fremgår det af sigtelsen.

Abdalla, der er tidligere bandeleder, er ikke underlagt besøgs- og brevkontrol, men det ønskede anklagemyndigheden torsdag ændret, så han ikke kan påvirke vidneforklaringer, skriver nordjyske.dk.

Det mente retten dog ikke, at der var grundlag for. Retten begrundede ifølge Nordjyske afgørelsen med, at de påståede overgreb mod kvinden blev begået tilbage i 2014.

Det vides ikke umiddelbart, hvordan manden forholder sig til sigtelsen om forsøg på vidnetrusler.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Farlige fund i Fiskeriets Hus: Storebror ville ikke røre krabberne - men femårige Anker er ikke bange

Vestjylland

Verdensstjerner lægger nok engang vejen omkring Nørre Vosborg

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing-Skjern

Søren Elbæk til nye ministre: Kom og se, hvorfor vi har brug for en 2+1-vej

Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Annonce