forside

Dømt mand er sigtet for at true vidne i ny sag mod ham

Danny Abdalla, som onsdag blev idømt fængsel i 12 år, blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør i Hjørring.

Bare et døgn efter, at en storkriminel mand i Vestre Landsret fik en straf på 12 års fængsel for skyderi, voldtægter, overdragelse af kokain samt våbenbesiddelse, var Danny Abdalla igen at finde i en retssal.

Det skriver nordjyske.dk.

Torsdag var den 52-årige i Retten i Hjørring sigtet for i mandags at have fået en bekendt til at true en 23-årig kvinde.

Det fremgår af sigtelsen, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Kvinden skal efter planen vidne mod ham i en kommende straffesag, som begynder 12. november.

I den sag er Danny Abdalla tiltalt for i 2014 i Randers at have tvunget kvinden ind i en bil og kørt hende til en adresse i Frederikshavn, hvor han holdt hende indespærret i et døgn.

I det døgn blev hun ifølge anklagemyndigheden udsat for seksuelle overgreb og tvunget til at sniffe kokain.

Få dage efter bortførelsen blev kvinden igen hentet i Randers mod sin vilje, kørt til en adresse i Aalborg og udsat for seksuelle overgreb. Det lykkedes hende at slippe væk fra Abdalla efter et døgn i fangenskab.

Straffesagen mod den 52-årige mand begynder om en måned, og den snarlige dato har angiveligt fået ham til at ty til nye forbrydelser.

Abdalla, der i forvejen sidder varetægtsfængslet, har ifølge anklagemyndigheden fået en bekendt til at opsøge den 23-årige kvinde på hendes arbejdsplads for at påvirke hendes kommende forklaring i retten.

Det skete, ved at han gik ind i bagerbutikken, hvor hun arbejder, og fik øjenkontakt med hende. Hun gik straks ud i baglokalet, men kort efter kom manden tilbage med to andre personer og spurgte efter hende.

En kollega benægtede dog, at der var en ansat i butikken med det navn, og efter at mændene i nogle minutter havde siddet i en bil ud for butikken, forlod de adressen, fremgår det af sigtelsen.

Abdalla, der er tidligere bandeleder, er ikke underlagt besøgs- og brevkontrol, men det ønskede anklagemyndigheden torsdag ændret, så han ikke kan påvirke vidneforklaringer, skriver nordjyske.dk.

Det mente retten dog ikke, at der var grundlag for. Retten begrundede ifølge Nordjyske afgørelsen med, at de påståede overgreb mod kvinden blev begået tilbage i 2014.

Det vides ikke umiddelbart, hvordan manden forholder sig til sigtelsen om forsøg på vidnetrusler.

0/0
Annonce
Videbæk For abonnenter

Nicoline, Kasper og Lukas: Hvis vi ikke havde klubben, ville vi sidde hjemme foran en skærm

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Rejs tilbage til 1700-tallet: Festival brager løs med flere end 60 arrangementer

Kultur

Vestjyllands ånd udkommer nu som fotobog og på vinyl

Ringkøbing IF

To gange Mikkel forlænger aftalerne

Danmark For abonnenter

Far, mor og søn blev dræbt i flystyrt på Island: Svært at fatte, hvad der er sket

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tvinds Fælleseje øger sit millionoverskud

Ringkøbing-Skjern

Socialudvalg har udpeget sparemål: Klippekort og normeringer til demente slipper