Annonce
forside

Dømt mand er sigtet for at true vidne i ny sag mod ham

Danny Abdalla, som onsdag blev idømt fængsel i 12 år, blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør i Hjørring.

Bare et døgn efter, at en storkriminel mand i Vestre Landsret fik en straf på 12 års fængsel for skyderi, voldtægter, overdragelse af kokain samt våbenbesiddelse, var Danny Abdalla igen at finde i en retssal.

Det skriver nordjyske.dk.

Torsdag var den 52-årige i Retten i Hjørring sigtet for i mandags at have fået en bekendt til at true en 23-årig kvinde.

Det fremgår af sigtelsen, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Kvinden skal efter planen vidne mod ham i en kommende straffesag, som begynder 12. november.

I den sag er Danny Abdalla tiltalt for i 2014 i Randers at have tvunget kvinden ind i en bil og kørt hende til en adresse i Frederikshavn, hvor han holdt hende indespærret i et døgn.

I det døgn blev hun ifølge anklagemyndigheden udsat for seksuelle overgreb og tvunget til at sniffe kokain.

Få dage efter bortførelsen blev kvinden igen hentet i Randers mod sin vilje, kørt til en adresse i Aalborg og udsat for seksuelle overgreb. Det lykkedes hende at slippe væk fra Abdalla efter et døgn i fangenskab.

Straffesagen mod den 52-årige mand begynder om en måned, og den snarlige dato har angiveligt fået ham til at ty til nye forbrydelser.

Abdalla, der i forvejen sidder varetægtsfængslet, har ifølge anklagemyndigheden fået en bekendt til at opsøge den 23-årige kvinde på hendes arbejdsplads for at påvirke hendes kommende forklaring i retten.

Det skete, ved at han gik ind i bagerbutikken, hvor hun arbejder, og fik øjenkontakt med hende. Hun gik straks ud i baglokalet, men kort efter kom manden tilbage med to andre personer og spurgte efter hende.

En kollega benægtede dog, at der var en ansat i butikken med det navn, og efter at mændene i nogle minutter havde siddet i en bil ud for butikken, forlod de adressen, fremgår det af sigtelsen.

Abdalla, der er tidligere bandeleder, er ikke underlagt besøgs- og brevkontrol, men det ønskede anklagemyndigheden torsdag ændret, så han ikke kan påvirke vidneforklaringer, skriver nordjyske.dk.

Det mente retten dog ikke, at der var grundlag for. Retten begrundede ifølge Nordjyske afgørelsen med, at de påståede overgreb mod kvinden blev begået tilbage i 2014.

Det vides ikke umiddelbart, hvordan manden forholder sig til sigtelsen om forsøg på vidnetrusler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Annonce