Annonce
112

Dødsulykke: Uopmærksom bilist idømt dagbøder

Bilisten er blevet idømt dagbøder og en betinget frakendelse af kørekortet. Foto: Scanpix/Iris
Det kostede en mand livet, da en bilist skulle slukke for sin GPS.
Annonce

SPJALD: En 75-årig mand fra Spjald tog øjnene af landevejen et kort øjeblik for at slukke for sin GPS, da han 29. juni i år kørte ad Skjernvej ved Ørnhøj. Uopmærksomheden blev fatal og kostede en 64-årig mandlig cyklist fra Vildbjerg livet.

Mens den 75-årige, der var på vej hjem fra et besøg i Holstebro, slukkede GPS’en, trak hans bil mod højre og kørte ud over den brede, hvide kantlinje. Det skete samtidig med, at han overhalede den 64-årige mand, der cyklede i samme retning. Cyklisten blev ramt bagfra med en fart på mellem 63 og 71 kilometer i timen. Han røg op på motorhjelmen og hen over taget på bilen.

Den 75-årige forklarede ved retten i Herning for nyligt, at han standsede med det samme og ville hjælpe cyklisten, men at han var så chokeret, at han ikke var i stand til det. Andre trådte til, og der blev sendt en lægehelikopter til stedet, men cyklistens kvæstelser var så voldsomme, at han afgik ved døden.

Annonce

Første uheld

Allerede straks efter uheldet indrømmede den 75-årige, at han havde været uopmærksom, og det stod han ved i retten, hvor han både var tiltalt for overtrædelse af færdselsloven §118 for ikke at udvise agtpågivenhed i trafikken og af straffelovens §241 for uagtsomt manddrab.

Her forklarede han også, at han har haft kørekort, siden han var 18 år, og at han aldrig tidligere har været involveret i en ulykke.

Dommeren valgte at idømme den 75-årige mand 20 dagbøder af 300 kroner og en betinget frakendelse af kørekortet i tre år, ligesom han skal betale sagens omkostninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern er hårdest ramt i regionen: Men der er ingen ledige testtider i miles omkreds

Danmark

Høje CO2-mål i EU gavner Danmark

Ringkøbing-Skjern

Mandagens coronatal: Med 24 nye coronatilfælde over weekenden er Ringkøbing-Skjern i samme kategori som Hovedstadsområdet

Ringkøbing-Skjern

Forsyningen sikrer sig mod corona: Sender ansatte på hjemmearbejde

Annonce