Annonce
Udland

Dødstal efter vulkanudbrud i New Zealand stiger til 20

Jorge Silva/Reuters
En person døde søndag aften af sine kvæstelser efter et vulkanudbrud på White Island for en måned siden.

Dødstallet efter et vulkanudbrud i New Zealand i begyndelsen af december er steget til 20.

Dødstallet omfatter to personer, hvis lig fortsat ikke er fundet en måned efter katastrofen.

Det oplyser vicepolitikommissær i New Zealand John Tims mandag eftermiddag lokal tid.

- Politiet kan bekræfte, at endnu en person døde i går aftes på et hospital i Australien som følge af sine kvæstelser, der blev pådraget under udbruddet på White Island, siger John Tims ifølge nyhedsbureauet AFP.

Der befandt sig 47 mennesker, herunder mange turister fra Australien, på øen White Island, da en vulkan gik i udbrud mandag den 9. december om eftermiddagen lokal tid.

Mange af ofrene fik voldsomme forbrændinger på store dele af kroppen under udbruddet.

Læger oplyser, at der indtil videre er blevet brugt en kvart million kvadratcentimeter hud til at redde de kvæstedes liv.

Sundhedsministeriet i New Zealand oplyser mandag, at 13 personer fortsat er indlagt på hospitaler i landet. Fire af disse er stadig i kritisk tilstand.

Andre 13 ofre er fløjet til behandling i Australien.

Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Juleaften indstillede myndighederne i New Zealand eftersøgningen efter ligene af de to dræbte, der stadig savnes.

Beslutningen blev truffet, efter at en omfattende eftersøgning havde været i gang på og omkring vulkanøen i to uger.

De savnede er en 17-årig pige fra Australien og en 40-årig guide fra New Zealand.

Efter vulkanudbruddet er det blevet kritiseret, at turister fik lov til at bevæge sig rundt på den aktive vulkan.

Premierminister Jacinda Ardern har oplyst, at det newzealandske arbejdstilsyn har påbegyndt en undersøgelse af sagen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Klar til afgang: Et hyldest-pift med togfløjten

Et højt og triumferende hyldestpift med togfløjten. Det er, hvad Skjern Bank og firmaet Hansen & Larsen har fortjent for deres beslutning om i fællesskab at skænke den gamle remise i Skjern til de lokale folk, der går med spændende planer for et ungdomshus i bygningen. Egentlig bør Hansen & Larsen have to pift, for det var dem, der tilbage i 2016 sikrede remisen mod truende nedrivning ved at købe den af Banedanmark. »Banen er en stor del af historien om Skjerns udvikling, så vi har købt den med øje for, at den skal bevares. Remisen skal gerne indeholde noget, der kan gavne befolkningen,« lød det dengang fra Brian Meldgaard, der er medindehaver af Hansen & Larsen. Meget tyder nu på, at det er lige sådan, det kommer til at gå. Efter en flerårig periode, hvor der var stille om den gamle remise, begyndte der sidste år at ske noget. Gentænk Skjern kom på banen, bogstavelig talt, og køreplanen hang godt sammen: En velbesøgt koncertaften blev efterfulgt af en succesrig fondsansøgning, og dermed var projektet sat godt og grundigt på skinner. Med den netop offentliggjorte donation af bygningen er der masser af lys for enden af tunnellen. De 850.000 kroner fra Realdania - i parentes bemærket 100.000 kroner mere, end de frivillige havde søgt om - skal bruges til at sætte facaden i stand. Næste mål er indvendig restaurering af den mere end 100-årige bygning, og her vil det uden tvivl hjælpe gevaldigt på fondenes lyst til at øse penge ud, når det er en forening med egen bygning, som søger midler. Med andre ord har lokale kræfter med en solid fælles indsats sikret håbet om, at Spillestedet Remisen kan slå dørene op indenfor en ikke alt for fjern fremtid. Der er lang vej og meget arbejde endnu, før Remisen kan fløjte klar til afgang - men mon ikke den hidtidige og meget fornemme opbakning vil give endnu flere skjernboer blod på tanden til at give en hånd eller en skilling med for at få projektet til at lykkes? Det må man håbe! Herfra letter vi i hvert fald på lokofører-kasketten i respekt for en flot indsats.

Kultur

Historisk bolighandel: Over 100 år gammel remise doneres til unge frivillige – nu er vejen banet for et folkehus

Videbæk For abonnenter

Skoler og børnehaver i øst: Vi får ikke nok midler til inklusion

Annonce