Annonce
Kultur

Dårligt vejr, hede og høje ambitioner: Trækunstnere presset på tiden

Årets udgave af træsymposium i Ringkøbing har været ramt af tidsstjælere fra start til slut.

RINGKØBING: Der var tryk på, men de nåede det lige nøjagtig, kunstnerne til årets træsymposium.

- De har arbejdet som vilde for at nå i mål, siger initiativtager til arrangementet, Otto Pilgaard.

Klokken 12.30 - en time før ferniseringen lørdag - var de sidste kunstnere færdige med værket, fortæller Otto Pilgaard.

Gennem de fem dage, arbejdet med træskulpturerne varede, har kunstnerne været ramt af både regnvejr, hedebølge og et stigende ambitionsniveau.

Derfor var forventningen, at de fleste skulle arbejde helt frem til om formiddagen lørdag for at blive færdig, men det endte altså med at trække mere ud.

Forklaringen på den hektiske afslutning skyldes, at man mandag blev udsat for et regnvejr, som kostede en halv arbejdsdag. Dernæst kom den kraftige sol og varme, som for flere skulptører har medført ophold i arbejdet.

- Men de blev også mere og mere ambitiøse med det, de gerne ville lave. Fem dage er jo ikke meget, hvis man har store ambitioner. De ville jo gerne gøre det ordentligt, siger Otto Pilgaard.

Annonce
11 skulpturer endte det med. Otte af træfigurerne er allerede solgt, men tre er tilbage. Pengene fra salget går ubeskåret til udgifterne ved kunstnernes ophold. Foto: Jørgen Kirk

Skulpturere til salg endnu

Deltagelsen i symposiet har været gratis for de udvalgte kunstnere, som har fået både logi og transport betalt.

Men udgifterne skal dækkes ind ved salg af skulpturerne, og der har allerede været gang i salget. Inden lørdagens fernisering havde man solgt seks skulpturer, og efter ferniseringen blev yderligere to solgt, så der nu er tre skulpturere tilbage.

Prisen på kunstværkerne ligger på 11.000 kroner stykket, og pengene går ubeskåret til at dække kunstnernes ophold og rejseudgifter. Det er både private og virksomheder, der har købt en skulptur.

- Det er en blanding mellem folk, der synes, at det kunne være dejligt at have sådan en figur stående i haven og firmaer, der gerne vil have figuren stående i en park. Der er lidt for alle, og skulpturerne er meget forskellige, siger Otto Pilgaard.

Tilbage er der skulpturer lavet af en engelsk kunstner, en skulptur fra en ungarsk kunstner og en fra en estlandsk kunstner.

Otto Pilgaard oplyser, at hvis man har lyst til at erhverve sig et af kunstværkerne, er det bare at kontakte ham.

Alle kunstværker vil være udstillet på havnen frem til 11. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Annonce