Annonce
Kultur

Dårligt vejr, hede og høje ambitioner: Trækunstnere presset på tiden

Årets udgave af træsymposium i Ringkøbing har været ramt af tidsstjælere fra start til slut.
Annonce

RINGKØBING: Der var tryk på, men de nåede det lige nøjagtig, kunstnerne til årets træsymposium.

- De har arbejdet som vilde for at nå i mål, siger initiativtager til arrangementet, Otto Pilgaard.

Klokken 12.30 - en time før ferniseringen lørdag - var de sidste kunstnere færdige med værket, fortæller Otto Pilgaard.

Gennem de fem dage, arbejdet med træskulpturerne varede, har kunstnerne været ramt af både regnvejr, hedebølge og et stigende ambitionsniveau.

Derfor var forventningen, at de fleste skulle arbejde helt frem til om formiddagen lørdag for at blive færdig, men det endte altså med at trække mere ud.

Forklaringen på den hektiske afslutning skyldes, at man mandag blev udsat for et regnvejr, som kostede en halv arbejdsdag. Dernæst kom den kraftige sol og varme, som for flere skulptører har medført ophold i arbejdet.

- Men de blev også mere og mere ambitiøse med det, de gerne ville lave. Fem dage er jo ikke meget, hvis man har store ambitioner. De ville jo gerne gøre det ordentligt, siger Otto Pilgaard.

11 skulpturer endte det med. Otte af træfigurerne er allerede solgt, men tre er tilbage. Pengene fra salget går ubeskåret til udgifterne ved kunstnernes ophold. Foto: Jørgen Kirk
Annonce

Skulpturere til salg endnu

Deltagelsen i symposiet har været gratis for de udvalgte kunstnere, som har fået både logi og transport betalt.

Men udgifterne skal dækkes ind ved salg af skulpturerne, og der har allerede været gang i salget. Inden lørdagens fernisering havde man solgt seks skulpturer, og efter ferniseringen blev yderligere to solgt, så der nu er tre skulpturere tilbage.

Prisen på kunstværkerne ligger på 11.000 kroner stykket, og pengene går ubeskåret til at dække kunstnernes ophold og rejseudgifter. Det er både private og virksomheder, der har købt en skulptur.

- Det er en blanding mellem folk, der synes, at det kunne være dejligt at have sådan en figur stående i haven og firmaer, der gerne vil have figuren stående i en park. Der er lidt for alle, og skulpturerne er meget forskellige, siger Otto Pilgaard.

Tilbage er der skulpturer lavet af en engelsk kunstner, en skulptur fra en ungarsk kunstner og en fra en estlandsk kunstner.

Otto Pilgaard oplyser, at hvis man har lyst til at erhverve sig et af kunstværkerne, er det bare at kontakte ham.

Alle kunstværker vil være udstillet på havnen frem til 11. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern er hårdest ramt i regionen: Men der er ingen ledige testtider i miles omkreds

Danmark

Høje CO2-mål i EU gavner Danmark

Ringkøbing-Skjern

Mandagens coronatal: Med 24 nye coronatilfælde over weekenden er Ringkøbing-Skjern i samme kategori som Hovedstadsområdet

Ringkøbing-Skjern

Forsyningen sikrer sig mod corona: Sender ansatte på hjemmearbejde

Annonce