Annonce
112

Dårligt vejr forsinker bjærgning af brændt Hvide Sande-kutter

Trawleren RI 433 Emmalie fra Hvide Sande brød torsdag formiddag i brand nord for Hanstholm. Tre fiskere blev reddet i sikkerhed fra branden, men siden har skibet drevet førerløst rundt i Skagerrak og befinder sig nu 35 sømil nordvest for Hirtshals. Foto: Forsvaret
Udsigten til at få brændt Hvide Sande-trawler hjem er lang. Dårlige vejrforhold forhindrer i øjeblikket en bugsering, lyder det fra slæbefirma.
Annonce

HVIDE SANDE/ HANSTHOLM: Der kommer til at tage syv timer at slæbe Hvide Sande-trawleren RI 433 Emmalie i havn fra dens nuværende position.

Siden trawleren torsdag formiddag blev ramt af en brand på en position i skæringspunktet nord for Hanstholm og vest for Hirtshals og til branden ud på eftermiddagen blev slukket, har skibet drevet førerløst rundt i Skagerrak.

Ifølge Hanstholm Redningsstation har redningsskibet Vestkysten natten igennem ageret såkaldt ’guardvessel’ for trawleren og holdt øje med dets position. Ud på eftermiddagen i går blev også slæbebåden Odin fra Hanstholm sendt afsted.

Seneste melding kom ved middagstid fredag og lyder, at trawleren RI 433 Emmalie ligger 35 sømil nordvest for Hirtshals og venter blot på at blive slæbt i havn.

Det er dog ikke et arbejde, man endnu har påbegyndt.

- Der er dårligt vejr i området. Der er for meget sø til, at vi kan komme til at arbejde derude, så vi afventer vejret, lyder det fra direktør hos Hanstholm Bugserservice, Poul Nordtorp.

Den manglende montering af slæberedskabet betyder, at man endnu ikke ved, hvilken havn trawleren skal slæbes til. Det bliver klart, når Hanstholm Bugserservice har været ombord på trawleren og er klar til at slæbe.

- Så de har jo god tid på havnen, indtil vi får hugget an. Før får vi ikke noget at vide. Men der er noget nær lige så langt til Hanstholm, som der er til Hirtshals, siger Poul Nordtorp.

Kilde: Forsvaret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce