Annonce
Ringkøbing-Skjern

Dårligt nyt: Konfirmationer udskydes til sommer

Igen i år må forårets konfirmander vente med tålmodighed på at træde ind i de voksnes rækker, da de fleste provstier udskyder konfirmationerne til sommeren. Arkivfoto: Søren Gylling
Præster med konfirmander fra Ringkøbing Skole udskyder konfirmationer til juni. I Skjern Provsti får forældre frit valg. I Hvide Sande venter de 14 dage med at træffe beslutningen.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: - Vi anser det for urealistisk at kunne holde en god og festlig konfirmation i april og i begyndelsen af maj.

Sådan lyder det fra sognepræst Jørgen Moeslund, Ringkøbing Kirke. Derfor har han sammen med sine kolleger, Mogens Thams, Ole Lange og Lars Christoffersen samt menighedsrådet besluttet at udskyde årets konfirmationer til de to weekender 12.-13. juni og 19.-20. juni.

- Der er blevet meldt ud mange steder, og mange forældre har spurgt. Derfor traf vi beslutningen fredag formiddag og sendte breve ud til forældrene til vores konfirmander, siger Jørgen Moeslund.

- Konfirmationsundervisningen kører egentlig fint online, og konfirmanderne holder flot ud. Men det er klart, at vi savner at være sammen. Vi når heller ikke helt så langt med online-undervisningen, som når vi mødes fysisk. Derfor håber jeg naturligvis, at restriktionerne når at blive løftet lidt, inden konfirmationerne i juni, siger Jørgen Moeslund.


Der er blevet meldt ud mange steder, og mange forældre har spurgt. Derfor traf vi beslutningen fredag formiddag og sendte breve ud til forældrene til vores konfirmander.

Jørgen Moeslund, sognepræst


"Vi er helt bevidste om, at en flytning medfører besværligheder for jer, da I jo har planlagt fest for længe siden", skriver præsterne i brevet til forældrene, og Jørgen Moeslund forventer, da også at få kommentarer til beslutningen.

- Der er forskellige holdninger. Det ved vi. Vi ved jo ikke hvilke restriktioner, der vil gælde i juni, men vi har delt holdene på forskellige kirker og dage, så vi stadig kan nå at dele holdene op, hvis der er restriktioner til den tid, siger Jørgen Moeslund.

Annonce

Frit valg

I Skjern Provsti har præsterne i går besluttet at lade det være op til forældrene at beslutte, om konfirmationerne skal flyttes til de to sidste weekender i juni.

- Vi giver forældrene mulighed for at flytte konfirmationerne. Der kan jo være nogen, der fint kan holde festen hjemme og derfor vælger at holde fast i konfirmationer i foråret, men vi forventer da, at de fleste vil vælge at flytte konfirmationerne til juni, siger Poul Nyborg.

I Hvide Sande oplyser menighedsrådsformand Jens Nicolai Vejlgaard Christensen, at de venter 14 dage med at træffe beslutning om en eventuel flytning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bent giver butiksruderne en gratis omgang: Vi har ikke været så hårdt ramt af coronanedlukningen som de handlende

Debat

Kære borgmester: Jeg savner stadig svar

Skjern

Skjern får sin egen tv-kanal: Underholdningsshow, natur, kultur og butikker skal fylde sendefladen

Skjern For abonnenter

Vestjylland skulle være Henris ferieflirt: Nu er han Skjern-mand og starter en lokal tv-kanal

Ringkøbing

Byens ældste dametøjsbutik er klar efter corona-pause: Nu håber vi bare, at folk ikke har brugt alle deres penge på nettet

Annonce