Annonce
Ringkøbing

Dårlig mobildækning i hjemmeplejen: Telenor får en chance mere

Hjemmeplejen har nogle ældre telefoner, men om de er en del af forklaringen på problemerne vil udvalgsformand Karsten Sørensen ikke kommentere. Arkivfoto

Politisk enighed om, at hjemmeplejens dårlige mobildækning skal løses hurtigst, men truslen om helt droppe det nuværende selskab er foreløbigt parkeret.

Ringkøbing-Skjern: Tidligere på ugen var formand for social- og sundhedsudvalget Karsten Sørensen (S) parat til helt at droppe teleselskabet Telenor til fordel for TDC for at komme de store problemer med mobildækning for den kommunen hjemmepleje til livs.

Også selv om det vil koste kommunen mere end en kvart million kroner om året.

Men efter et møde i socialudvalget får kommunens nuværende teleselskab en chance mere, oplyser udvalgsformanden.

- Der er ingen tvivl om, at der skal findes en løsning for vores hjemmepleje hurtigst muligt. Det er vi helt enige om i udvalget. Jeg vil ikke gøre mig klog på teknikken, men kan forstå, at Telenor har meldt sig på banen igen, og er klar til et møde. Derfor skal vi nu i dialog om at finde en løsning, lyder meldingen fra Karsten Sørensen.

Han vil ikke komme med et bud på, hvad der skal gøres, for at de ansatte i hjemmeplejen igen kan bruge mobiltelefoner og computere uden at blive ramt af huller i dækningen, når de kører rundt i kommunen. Ligesom han heller ikke ønsker at kommentere om problemet kunne handle om, at hjemmeplejen er udstyret med ældre telefoner, der ikke kan gøre brug af Telenors netværk, fordi teknologien er forældet.

Kommunaldirektør Jens Peder Hegelund Jensen bekræfter dialogen med Telenor. Der er fastsat et møde på fredag i næste uge, oplyser han. Heller ikke han ønsker at gå ind i konkrete løsningsmuligheder.

- Jeg kan bekræfte, at hjemmeplejen ikke har de nyeste telefoner, men hvordan vi løser problemerne for hjemmeplejen skal vi nu drøfte med Telenor, siger han.

Nogle af medarbejderne har prøvekørt en mulig løsning.

- Lige nu har hjemmeplejen et helt lavpraktisk problem, som har vist sig at kunne løses ved at skifte til TDC. Men hvordan den langtidssikrede løsning bliver, ved vi ikke endnu, siger kommunaldirektøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce