Annonce
Ringkøbing

Dårlig mobildækning i hjemmeplejen: Kommunen dropper Telenor igen

Telefonerne virker ikke som de skal, men hvis kommunen vender tilbage til TDC, er problemet løst. Arkivfoto: Scanpix

Skiftet til Telenor har været så problematisk for hjemmeplejen, at social- og sundhedsudvalget nu vil betale for at vende tilbage til TDC, hvor alt virker efter hensigten.

RINGKØBING-SKJERN: Nødkald, der ikke når igennem. Kørselslister, der skal printes ud i forvejen. Risiko for manglende dokumentation - og i værste tilfælde medicinfejl.

Hjemmeplejen i Ringkøbing-Skjern Kommune har gevaldige problemer med sine telefoner, som ellers skulle gøre arbejdet nemmere. Efter at Telenor vandt teleudbuddet, har det vist sig, at mobildækningen ikke er tilstrækkelig på deres abonnementer, så nu skal der gøres noget.

- Vi kan ikke være tjent med det, som Telenor har leveret, og jeg kan ikke sige, hvor det er gået galt henne, siger Karsten Sørensen, formand for social- og sundhedsudvalget.

Derfor skal udvalget på sit kommende møde drøfte sagen, og Karsten Sørensen regner med, at der er vilje til at betale noget ekstra. Telenor overtog nemlig abonnementerne fra TDC, og i TDC-tiden var der aldrig problemer.

For at se, om det var et generelt problem, har man i en forsøgsordning prøvet at koble TDC-abonnementer på telefonerne, og så er der ingen problemer. Derfor er der kun en udvej, og det er at vende tilbage til TDC.

Alt er afprøvet

Udover, at hjemmeplejen har brugt en masse unødig tid på at få hverdagen til at fungere med manglende mobildækning, har administrationen i Sundhed & Omsorg også haft sine hovedbrud med at få tingene til at virke. Det har været på tale at få et eksternt konsulentfirma til at foretage målinger af mobildækningerne, hvorefter man kunne gå i dialog med Telenor. Det er fravalgt, og i stedethar hjemmeplejen selv lavet et stort kort med røde felter.

- Vi har gjort, hvad vi kunne. Telenor har været meget behjælpelig, men har ikke kunnet gøre noget med det sendenet, de har, siger Karsten Sørensen.

Et skifte til TDC vil komme til at koste kommunen 270.000 kroner plus et oprettelsesgebyr på 40.000 kroner det første år. Det dækker over 400 mobiler og 60 bærbare computere, men det tager man med.

- Vi er nødt til at betale ekstra, for det her forringer i den grad vores service hos borgeren, siger Karsten Sørensen.

Sundhed & Omsorg opfordrer i øvrigt til, at man tager de opnåede erfaringer med sig en anden gang, når der skal ske ændringer i systemerne.

Kontrakten med Telenor udløber til efteråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce