Annonce
Udland

Cypriotisk seriemorder får syvdobbelt livstid

Iakovos Hatzistavrou/Ritzau Scanpix
35-årig kaptajn brød sammen i retten og undskyldte sine forbrydelser, da anklagerne mod ham blev læst op.

En kaptajn fra Cyperns hær er mandag idømt syv gange fængsel på livstid for at have dræbt fem indvandrerkvinder og to børn.

Den 35-årige seriemorder, Nicos Metaxas, har tilstået drabene.

Mandag brød han sammen i retten, da anklagerne mod ham blev læst op.

- Jeg har begået forfærdelige forbrydelser, sagde han og kondolerede over for ofrenes familier.

Metaxas kom i kontakt med flere af sine ofre på nettet. Drabene fandt sted i en periode på to og et halvt år.

Politiet kom på sporet af ham, da liget af en 38-årig filippinsk kvinde blev fundet i en oversvømmet mineskakt.

Politiet opdagede via chatfora på nettet, at den 35-årige havde skrevet sammen med kvinden i over et halvt år.

Senere fandt man også liget af hendes seksårige datter.

Desuden fandt politiet liget af en 28-årig filippinsk kvinde samme sted.

I september 2016 forsvandt en 36-årig rumænsk kvinde med sin otteårig datter. Deres lig blev fundet i en kuffert på bunden af en giftig sø ved en anden mine.

Noget tid efter fandt politiet liget af en nepalesisk kvinde i en brønd.

Ofrene var for de flestes vedkommende ansat som husholdersker.

Seriemordene har rystet den lille middelhavsnation. Det er det største antal ofre i en mordsag, som landet har oplevet i fredstid.

Alvorlige forbrydelser som denne er meget sjældne i Cypern. Nicos Metaxas bliver regnet som Cyperns første seriemorder.

Sagen har ført til justitsministerens og afgang og fyring af landets politichef. Politiet har fået massiv kritik for ikke at have taget anmeldelser om forsvundne kvinder alvorligt.

Den syvdobbelte livstidsdom er den hårdeste straf, der nogensinde er afsagt i Cyperns retssystem.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skoleledere om folketingspolitikere: Et klart løftebrud!

Læserbrev: Regeringen går mod egne løfter, når den vil spare på erhvervsskoler og gymnasier. 28,9 mio. på erhvervsskolerne og 18 mio. på gymnasier: så meget vil Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Konservative, Alternativet og Liberal Alliance spare om året fra 2021-2023. Dét vil ramme skolerne hårdt. Allerede nu er både erhvervsskoler og gymnasier hårdt ramt af det berygtede 2% omprioriteringsbidrag – en pæn indpakning af en årlig besparelse, der ikke kan undgås at tage en bid af kvaliteten af uddannelserne. Så glæden var stor, da vi kunne se, at denne besparelse var fjernet med finanslovsforslaget for 2020. Nuvel, selv den største optimist forventede nok ikke, at vi fik de penge tilbage, som allerede var forsvundet (og netop allerede taget direkte fra vores unge menneskers uddannelser), men vi var alligevel lettede over at besparelserne nu var fortid! Sådan gik det ikke. Besparelserne er en direkte konsekvens af en underfinansiering af den nye uddannelse: Forberedende Grunduddannelse (FGU). Et manglende budget på intet mindre end 60 millioner! Lad os, før alt andet, slå fast: vi bakker op om den nye FGU. Men vi er uforstående over for, at man ikke har fundet ”nye” penge til dette formål. Det er en svinestreg, intet mindre – at ungdomsuddannelserne igen skal ”bøde” med besparelser for at finansiere nye tiltag. I de kommende 10 år vil vi lokalt i Ringkøbing Skjern se et drastisk fald i størrelsen af ungdomsårgange. Det presser vores ungdomsuddannelser til max. Sammenholdes denne udvikling med de mange besparelser, kan dét at bevare et attraktivt uddannelsestilbud til de unge blive svært udfordret – hvilket vil gå ud over bosætningen. Det vil være en katastrofe for en kommune, der i forvejen har svært ved at tiltrække tilstrækkelig arbejdskraft.

Videbæk

Intens eftersøgning endte lykkeligt: Hundehvalpen Nala stak af efter uheld på motorvej, men er fundet igen

Annonce