Annonce
Ringkøbing-Skjern

Urealistiske ønsker vil vælte budgettet: - Vi har cykelstiønsker for 100-120 millioner kroner

Efter års vækst i cykelstinettet, skal der nu til at foretages hårde prioriteringer, mener teknik- og miljøudvalget. Arkivfoto.
Sag om cykelstier til Varde Kommune udsat; teknik- og miljøudvalget vil have kigget hele området igennem.

RINGKØBING-SKJERN: Teknik- og miljøudvalget lægger nu op til, at hele cykelstiområdet skal gås igennem med tættekam.

Derfor besluttede udvalget på sit møde tirsdag at udsætte sagen om cykelstier til Varde Kommune.

Det vil være nødvendigt med en tillægsbevilling på 2,4 millioner kroner for at få de to cykelstiforløb i den sydligste del af kommunen forbundet med cykelstinettet i Varde Kommune.

- Men vi har cykelstiønsker for 100-120 millioner kroner, og det siger sig selv, at når vi har en cykelstipulje på to millioner om året, kan vi ikke opfylde alle ønsker, siger udvalgsformand John G. Christensen (S).

Derfor besluttede udvalget at udsætte sagen til næste møde; her vil man så gennemgå alle ønsker.

- Vi er nødt til at foretage en realistisk prioritering; hvad kan vi få for de penge, vi har at gøre godt med, og hvad skal vi gå efter, siger John G. Christensen.

Han peger på, at de to cykelstier, der skulle have været behandlet på mødet, har været på vej i flere år.

Projektet har af forskellige årsager trukket, og det har ført til, at de oprindelige budgetter er skredet. Derfor er der behov for flere penge for at kunne udføre arbejdet inden udgangen af 2019; dette er nødvendigt, hvis statens tilskud til projektet ikke skal falde væk.

Masser af forslag

Efter nogle år, hvor stisystemet i Ringkøbing-Skjern Kommune bare er vokset og vokset, er der i det hele taget udsigt til lavvækst på stiområdet.

Anlægsplanen for trafik og veje fra 2018 til 2021 indeholder ikke større stiprojekter de kommende år ud over flere store projekter, der er bevilget penge til, og som skal gøres færdige.

I den sydlige del af kommunen drejer det sig blandt andet om, at man skal have udført tre forskellige projekter, der skal skabe bedre sammenhæng med Varde Kommune:

Det drejer sig om stien Vostrup-Hemmet, der næsten er færdig.

Og så drejer sig om stien Sdr. Bork-Nr. Nebel og Klitvejen-Nymindegab, også i samarbejde med Varde; de projekter, hvis sagsbehandling blev udskudt til næste møde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce